USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doç. Dr. Adem Palabıyık’tan ‘Gezi vakaları ve Kavala davası’ açıklaması

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabıyık, Gezi olaylarının bayağı müşterek olay olmadığını, iddianameye bakıldığında ağırbaşlı müşterek teşekkül ağının bulunduğunu belirterek, “Muhalefetin Kavala feveranı, 15 Temmuz vuruş girişimi ve Gezi vakalarını selamlamadır. Tedbirl

Doç. Dr. Adem Palabıyık’tan ‘Gezi vakaları ve Kavala davası’ açıklaması
26-04-2022 19:07

Doç. Dr. Adem Palabıyık, Osman Kavala ve Gezi vakalarına ilişikli İHA'ya meydana getirdiği açıklamada, Gezi vakalarına ilişikli yorum yapılırken gerçekli savca okunmasını ve değerlendirmelerin buna layıkıyla yapılması icap ettiğini anlatım etti. Palabıyık, “Osman Kavala, Gezi iddianamesinde ince ehemmiyetli ortak yerde duruyor. Çünkü CANVAS isminde ortak yapılanmanın ehemmiyetli ortak parçası namına Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan meydan içre arazi alıyor. CANVAS denilen çatı ise başta Soros kabilinden desteklenen ortak niteliğe cemaat ve nice ülkede değişik isimlerde çalışkanlık gösteriyor. CANVAS'ın açılımı ‘Uygulamalı Şiddet İçermeyen Eylem ve Stratefler Merkezi'dir. Bu özek Gürcistan'da YETER, Ukrayna'da ZAMANI, Kırgızistan'da BİRLİKTE, İran'da OGGİ, Rusya'da OBORONA ismiyle arazi alıyor. Ve bu devletlerde meydana mevrut ahali ayaklanmalarında çalışan ortak gösteriş oynuyor. Mesela Gürcistan'daki turuncu devrimini ehemmiyetli ortak parçası namına gösteriş aldılar, başkaca Ukrayna ve Kırgızistan'da ağırbaşlı manada örgütlendiler. Türkiye'de ise OCOOPYTURKEY etiketi ile Taksim Dayanışması ismi altında örgütlendiler. Fakat bu teşkilatlanma Wall Street süreci ile başladı. ABD'de de çarpıcı olmaya çalıştılar ama müsaade verilmedi. 2012 yılından itibaren başta OccopyTurkey sayfası kullanıma açıldı ve derin halde fonksiyonel duruma getirildi. Taksim Platformu oluşturuldu. Mesela ABD'de Wall Street eylemi ile baş başa Ayaklan İstanbul etiketi gene CANNAS isminde yapıların Türkiye kolu bulunan Gezi Direnişi etiketi ile güncellenmeye başlandı. Mesela Mısır devriminden sonradan Sisi'yi destekleyen ortak endam gene CANVAS'a ilişikli binalar kabilinden nesir edildi. Hatta 2012 senesinde birtakımı esame derinliğine müddet Mısır'da bulundu, bu esame ortada Osman Kavala da vardı. Osman Kavala o devirde birtakımı esame ile baş döndürücü benzeyen çalıştı ve bu esame CANNAS denilen binanın bileşenleriydi. Ivan Maroviç, Slobodan Djinovic, Jelena Djinovic, Breza Race ve birtakımı esame başta araştırılmalıdır. Bu adların tayyare kayıtlarına bakılınca CANVAS'ın çalışkan bulunduğu devletler ile Türkiye ortada uzay gemisi dokudukları görülmüştür” dedi.

“Bu binalar şiddetsiz ayaklanmayı motivasyon eder, Gezi de anca oldu”

Açıklamalarına bu yapıların nitelikleri ile bitmeme fail Sosyolog Palabıyık, şunları anlatım etti:
“CANNAS kabil binalar şiddete başvurmayı istemez zira güzel intikal içeren ortak devrimden yanadır. Mesela Gezi'de, ahali konuşmaları, ihtilaf dayanak noktası mektupları, imzalı matbuat açıklamaları, kitlesel imza kampanyaları, sloganlar, pankartlar, el ilanları, alaylı ödüller, ekip lobileri, işaretler ve elvan (siyahlı kadın, vb.), yakarma ve perestiş (mesela İftar yemeği düzenlenmişti), soyunmak, temaşa gösterisi (M. A. Alabora hile sergilemişti), şeb nöbetleri, gerçek olmayan cenazeler, gerçek olmayan matemler, sessizlik, duran eş kabil kısaca 200 adımdan bahsedilebilir ve bunlar CANVAS kabilinden şahsen öneriliyor. Gezi'de, doğrusu OccopyTurkey yahut Taksim Platformu'nda hepsini gördük. Açık Toplum Vakfı ile de Osman Kavala vasıtası ile Türkiye'ye ağırbaşlı nakil yapılmış oldu ve Gezi vakaları maddesel namına akçalanmış edildi. Gezi'ye katılanların günce gereksinimleri Açık Toplum Vakfı tarafından, doğrusu Osman Kavala kabilinden karşılanıyordu”.

“Davutoğlu ve Babacan'da, Kavala'ya dava açanlar ortada arazi alıyor, hatırlanmalı”

Osman Kavala'nın başta birtakımı isimlerle görüşmeler yaptığını laflarına ekleyen Palabıyık, “Unutulmamalıdır ki Osman Kavala o süreçte M. A Alabora ve Can Dündar kabil isimlerle kesif pıtrak telefonda görüşmüştür. Bunlar düzgün değildir. Ayrıca Kavala'nın, Soros destekli yapılarla eş güdüm içre bulunduğu da çeşit devletlere meydana getirdiği ziyaretlerden de anlaşılmaktadır. Kavala, 15 dakikalık Gezi vakalarına ilişikli videoteyp hazırlatmış, kendisi de bu videoda konuşmuş ve videoyu ortak yönetmene ileterek Erivan'daki film festivalinde vizyona girmesi düşüncesince maddesel dayanak noktası sağlayacağını anlatım etmiştir. Yine çeşit mevzuları müzakere etmek düşüncesince M. A. Alabora'yı da iklim dışına çağırma etmiş ve rastgele çeşit giderleri Kavala karşılamıştır. Kavala bununla kalmamış. O çevrim birtakımı öğrencilere de dayanak noktası olmuştur ancak görüştüğü öğrencilerin telefonlarında Halk Kurtuluş Cephesi ve Öcalan'ın fotoğrafları çıkmıştır. Şimdi istimzaç etmek lazım, o dönem, AK Parti hükümetinde arazi meydan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan düşüncesince Gezi eylemleri bildirme edilebilmekte değildi de demincek mi bildirme edilebilmekte oldu? Yahut Kavala demincek mi günahsız duruma geldi? Kavala'nın, Gezi'deki görevi bu derece dobra bilinmesine karşın hala nelere itiraz edilir, anlaşılır kabil değildir. Sosyologlar, toplumları nelerin harekete geçirdiğini dobra çözümleme eder, bu çözümleme sürecinde de terörize edilen vakaları ayırır. Gezi vakaları ağız ağıza terörize ergin ortak organizasyondu” biçiminde konuştu.

Vahit Olcay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ