USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doktor ve hemşireler bu kez hayat kurtarmak düşüncesince kan bağışı yaptı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde memur etibba ve afiyet çalışanları, Ramazan ayında kan stoklarının azalması haysiyetiyle kan bağışında bulundu.

Doktor ve hemşireler bu kez hayat kurtarmak düşüncesince kan bağışı yaptı
29-04-2022 18:04

Ramazan ayında kan stoklarının azalması dair Türkiye genelinde başlatılan ‘kan bağışı' kampanyasına Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işyar etibba ve esenlik mensupları dayanak noktası verdi.

Sahura derece kan bağışında bulundular

İftar ondan sonra başlamış bulunan ve sahura derece Kızılay Kan Bağışı Merkezinde bitmeme fail kampanyada Kızılay görevlileri kabilinden müracaatta mevcut doktorlar, hemşireler, yönetimsel bölümlerde çalışanlardan bağış alındı. Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu da Ramazan ayında eksilen kan bağışına korumak ve vatandaşları kan vermeye çağırma buyurmak düşüncesince Türk Kızılay'a kan bağışı yaptı.

"Kan bağışına tamamı vatandaşlarımızı çağırma ediyoruz”

Kampanyadaki amaçlarının Ramazan ayında eksilen kan bağışına özen döşemek bulunduğunu kaydeden Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, “İftardan sonraları da bariz bulunan kan bankasını belirtmek hesabına birlikte farkındalık tekvin etmek düşüncesince esenlik çalışanlarımız ile bu arada geldik ve burada birlikte kan bağışı kampanyası yaptık. Tüm vatandaşlarımızı da Kızılay'a kan bağışı hazırlamaya çağırma ediyoruz. Kan aceleci birlikte gerekseme değil daim birlikte ihtiyaçtır. Birçok şişman ameliyatta kana gerekseme var. Bir birim kan minimum 3 ferdin hayatını değiştirebiliyor. Bu bakımdan da daim birlikte gerekseme olması haysiyetiyle kan bağışına tamamı vatandaşlarımızı çağırma ediyoruz” dedi.

"Kan hayat kurtarıyor

Kanın hayat kurtardığını tamlayan Dr. Kutlu, “Büyük ameliyatlar olsun, öbür bağlam olsun bunlarda kana gerekseme aşırı fazla. Ve hayat kurtarıyor. Yeni doğandan 80 yaşına derece devir zamane bazısı hastalıklarda kan gereksinimi olmakta. Yeni doğanların kan uyuşmazlıklarında da kan değişim işlemi sağlanarak yaşanması sağlanıyor. Büyük ameliyatlarda da 6-8 birim kana gerekseme olmakta. Gerçekten kanın yerini bambaşka birlikte sermaye ile dolduramayacağımız birlikte dirim bilimsel ürün. Sadece kan değil, öbür kan ürünleri ile bu arada de öbür hastalıklarda tedavimizde kullanmaktayız. Gerçekten hayati, aceleci değil daim gerekseme bulunan birlikte mahsul bulunduğunu vurgulamak istiyorum” niteleyerek konuştu.

Özgür Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ