USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Dolandırıcıların kargo tuzağı

Yozgat'ta menfaatlerini kargo firması personeli kabilinden göstererek hazırladıkları gerçek olmayan teşekkürname plaketini iş adamına konfirmasyon fail dolandırıcılar, konfirmasyon raporunun imza bölümüne yerleştirdikleri senetle 2,3 milyon euroya imza attırdılar.

Dolandırıcıların kargo tuzağı
05-12-2021 10:02
Yozgat'ın Çayıralan ilçesine ilişkin Günyayla köyünden 43 sene önceki Almanya'ya revan 59 yaşındaki İbrahim Hazer, 2015 senesinde Ankara merkezli kurduğu şirketle Almanya'da ticarete başladı. İnşaat sektörü, güçlü yolu, güreşçi köprüsü işleri hazırlamaya başlamış olan Hazer, 2 sene önceki Günyayla köyüne envestisman gerçekleştirmek düşüncesince devir yaptı. Çayıralan ilçesi özellikle kazanmak kıl payı köyünde nice faydalı işleri de önleyen Hazer'e kaymakamlık, şehremaneti ve nice kurumdan teşekkürname plaketi verilmeye başlandı. İş adamının hayırseverliğini duyan dolandırıcılar, ilçesine envestisman gerçekleştirmek düşüncesince mevrut Hazer'i amaç aldı. Eylül ayında kargo mensubu kadar iş adamıyla irtibata güzeşte dolandırıcılar, namına Konya Yozgatlılar Derneği'nden teşekkürname plaketi geldiğini ve kargonun insana hususi olup imza karşılığında doğrulama edileceğini söyledi.

Dolandırıcılar, imza bölümü kesilerek dibine senedin imza bölümü doğacak halde müstahzar doğrulama raporuna imza attırarak arasında teşekkürname plaketi ve 1 kilogram Konya şekeri mevcut paketi iş adamına doğrulama ettiler. Bir müddet sonraları meydana getirdiği tetkikat kararı Konya Yozgatlılar Derneği diyerek müşterek derneğin olmadığını ve kargo doğrulama raporunun gerçek olmayan bulunduğunu ayırt fail Hazer, dolandırıldığı kuşkusuyla savcılığa kusur duyurusunda bulundu. Almanya'da canlı ve on paralık tanımadığı insana 2,3 milyon euro verecekli olan Hazer, aylar sonraları servet varlığına mevrut hacizle ne yapacağını şaşırdı.

“İlçeme, köyüme 2 buçuk milyon yardımda bulundum”

Köyüne envestisman düşüncesince devir yaptığını kail iş kadını İbrahim Hazer, “Yaklaşık 2 senedir Çayıralan kazasının Günyayla köyünde yaşamaktayım. Çevreme, köyüme, ilçeme yapmış olduğum destek sunar var, buna benzeri şişman yatırımlarda bulunmuş müşterek iş insanıyım. Yaklaşık 2 buçuk milyona andıran yardımda bulundum. Bu nedenden dolayı de sonsuz bana derneklerden, belediyeden ve kurumlardan plaketler gelmekte. Bu sebeple de bire müşterek halde düzenli müşterek halde bana müşterek sefer kargo yolu ile onurluk gönderildi. İmza alındı, şu anda halis muhlis malıma, parama haciz konuldu. Bana sefer eliyle kargo gönderdiler, size hususi kargo geldi sizin almanız gerekiyor dediler. Ben de kargoyu alarak imzayı attım. Kargonun süresince de Konya Yozgatlılar Derneğine ilgilendiren müşterek teşekkürname plaketi ve müşterek kilogram Konya şekeri çıktı. Bana kargo uzlaştırıcı değil alışılagelen müşterek anahtar ile geldiler. Beni çabuk ettirdiler, ‘Kargo aracım bozulmuş olduğu düşüncesince başkasından arızi anahtar aldım doğrudan götürüp doğrulama etmem gerekiyor' dedi. Kargocular imzamızı alıp gittiler. Tamamen müşterek kargo süsü vererek benim imzamı elimden aldılar. Benim hayatımı kararttılar” dedi.

“Evime, iş yerime haciz gönderdiler”

Hazer, kargo tutağının dibine dolandırıcılar kabilinden gereksiz hisse senedi yerleştirildiğini muahharen öğrendiğini anlatarak, “Bir Alman vatandaşından namus borcu almış kadar göstererek senedin üstünü muahharen 2 milyon 300 bin euroya doldurmuşlar, o da 35 milyon TL yapıyor. Senedi müşterek insana iş hacmi ettirerek evime, iş yerime haciz gönderdiler. Biz de yürütme müdürlüğüne garanti yatırarak haciz işlemlerini durdurduk” halinde konuştu.

“Suç duyurusunda bulunduk”

Savcılığa kusur duyurusunda bulunduklarını özetleyen Hazer, “Menfit belirleme davası açıp garanti yatırmakla yapılacak icraların yürütme müdürlüğünde kalmasını sağladık. Eğer tığ garanti mektubunu veremeseydik bizim paramız şu anda erinç tarafın elinde olacaktı. Halbuki ego Türkiye'den dış satım önleyen müşterek insanım. Yabancı yatırımcıları da getirecektim ancak ego nite onları koruyacağım, ego iklim dışından nite paramı getireceğim? Ben paramı ilçeme envestisman gerçekleştirmek düşüncesince getirdim, istihdam oluşturacaktım, iklim dışı ortaklıklarla envestisman yapacaktım ancak maatteessüf müşterek imza ile halis muhlis hayatımı kararttılar, envestisman yapması imkansız da bir duruma geldik” dedi.

Erdoğan Budak - Alpaslan Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ