USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

Mersin'den eşiyle beraberce Şubat 2018'de arsıulusal müşterek fuara eklenmek gibi gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde yıldırı örgütlerine iane iddiasıyla tutuklanarak müebbet hapishane cezasına çarptırılan emektar Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eği

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk
01-12-2021 17:49

Suriye ve Irak'taki iane faaliyetleriyle bildik iş kadını Mehmet Ali Öztürk, benzeri Emine Öztürk ile beraberce Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bütünüyle gittikleri Dubai Gıda Fuarı'nda kimliği belgisiz kişilerce kaldıkları otel odasında 20 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alındı.

Otelden elleri ve gözleri bağlanarak çıkarılan Mehmet Ali Öztürk ve eşi, hâlâ sonraları tahminî 1 saatlik anahtar mesafesinde adsız sansız nezdinde yere götürüldü. Burada kocası Mehmet Ali Öztürk ile beraberce nezdinde akşam hücrede tutulan Emine Öztürk, sabahleyin çıkarlarını gözaltına meydan kişilerce Dubai'deki havaalanına götürülerek Türkiye'ye gönderildi.

Mehmet Ali Öztürk ise orada yargılanmaya bitmeme etti. 11 ay hücrede küsurat ve 4 celselik murafaa periyodunun ardından müebbet hapse mahkum edilen Öztürk, özellikle benzeri Emine Öztürk peyda buyurmak kıl payı Türkiye'nin tahminî 4 senedir bitmeme fail girişimleri ve mücadeleleri kararı eski güneş başıboş bırakıldı. Uçakla Türkiye'ye gönderilen Öztürk, Mersin'deki ailesine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

“Hiçbir izah yapmadan eşimle beni otelden aldılar”

İş adamı Öztürk, Mersin'deki evinde mutluluğunu İHA muhabiri ile paylaştı. Başından geçenleri özetleyen 4 bebek babası 53 yaşındaki Öztürk, bakliyat üstüne ithalat-ihracat işi yaptıklarını ve değme yıl küçük ay ayında Dubai'de planlı fuara katıldıklarını söyledi. 17 Şubat 2018'de de eşiyle beraberce Dubai'ye gittiklerini, 3 haset fuarda geçirdikten sonraları sonuç güneş 20 Şubat'ta otelde kahvaltı bitirdikleri tam 10 insandan nezdinde tomar nezdinde grubun tek izah yapmadan eşiyle beraberce çıkarlarını aldıklarını tamlayan Öztürk, “Pasaportumuzu sordular, odada bulunduğu düşüncesince panikle daima beraberce odaya çıktık. Telefonlarımıza el koydular. Aşağıya indiğimizde resepsiyondaki Türklerden konsolosluğu aramalarını istedik. Daha sonraları dışarıda şişman yağız ciplere bindirildik. Daha binerken ayaklarıma, ellerime bilezik takıp, şişman nezdinde maskeyle gözümü kapattılar. Aynı biçimde eşime de yaptılar. Eşim ağlamaya başladı. Yaklaşık nezdinde dakika minval gittik. Eşim sonsuz ürkü olunca gözünü açmışlar, ego nezdinde yıl sonraları öğrendim ve ‘Çöle gittik' sanarak söyledi telefonda bana. Bu tam ego sonsuz afsun ediyorum, ‘Ne olabilir' sanarak düşünüyorum” dedi.

“Dün geldiğimde ego eşimi ve çocuklarımı görebildim”

Polis merkezi kabilinden şişman nezdinde yere götürüldüklerini aktaran Öztürk, eşini devrisi güneş Türkiye'ye fark buyurmak kıl payı aldıklarını dile getirdi. Öztürk, “Biz o güneş 20 Şubat 2018'de eşimle ayrıldık, 46 ay oldu, dü ay sonraları 4 yıl olacak. Dün geldiğimde ego eşimi ve çocuklarımı görebildim. Bu müddet içinde beniz yüze tek görüşemedik. Eşim devir kurnaz doğmak diledi müsaade vermedim” sanarak konuştu.

“Terör örgütlerine iane ve mevhum alemde onlar düşüncesince dünyalık toplamakla suçlandım”

İki güneş tek obje sormadıklarını ve hâlâ sonraları 11 ay kalacağı hücreye attıklarını kail Öztürk, “Çok itici nezdinde yerdi. İki güneş sonraları sorguya başladılar ve kesintisiz 3 hafta süresince sabahleyin başlayıp akşama derece değme güneş Suriye ve faaliyetlerle ilgilendiren sorular sordular. İkinci evrede az buçuk hâlâ volümü artırarak Türkiye'nin ilişkilerini, Türkiye ile Arap devletleri ve Suriye'deki grupların ilişkilerini sordular. Dernek başkanı olduğum düşüncesince bunlar bileceğim şeylerdi, zira Türkiye'nin, Kızılay'ın izniyle Suriye'ye gidip geliyorduk, devir kurnaz iç yerlere giriyorduk. Son noktada iddiaları, ‘izinsiz şekilde ecnebi nezdinde ülkenin topraklarına girmek', ki iznimiz var. O müsaade belgelerini eşim ve avukatım zorlanarak da olsa alıp mahkemeye sunmuşlar. Gayrimeşru nezdinde obje yok, il izniyle karşıya geçiyoruz, kamplara, oradaki mücahitlere, unsurlara iane için. Bununla suçlandık. Ayrıca oradaki adı elbette 2-3 örgüte iane buyurmak ve mevhum alemde yıldırı örgütlerine dünyalık almak gayrı suçlamalardı. Derneğimizin il izni var. Bunlar bana soruldu, ego de açıkladım, kanunumuz bu. Beni yıldırı örgütlerine iane etmekle suçladılar ve Türkiye'yi kusur dibine saplamak kabilinden nezdinde iddiaları vardı” ifadelerini kullandı.

“Devletimle alım çalım duyuyorum”

11 ay hücrede kaldıktan sonraları murafaa periyodunun başladığını tamlayan Öztürk, “4 celseden sonraları 25 yıl hâkimiyet verdiler. ‘Müebbet' diyorlar, onların müebbedi 25 sene. 8 Ocak 2019'da cezaevine nakil oldum ve bugüne derece da cezaevindeydim” biçiminde konuştu.
Serbest kalma periyodunu de özetleyen Öztürk, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberce toptan nezdinde çelim olma amacında yavaş yavaş ilerlediğini, sonuç çağda BAE ile ilişkilerin gelişmesinin başıboş bırakılmasında şişman tesiri bulunduğunu vurguladı. İstihbarat sürecinden murafaa sonuçlanana derece konsoloshane görevlilerinin değme hafta, konsolosun da minimum ayda nezdinde el kendisini ziyarete geldiklerini kail Öztürk, bu ziyaretlerin güneş tacı virüs salgını başlayana derece 16 ay süresince bitmeme ettiğini belirtti. Öztürk, “Devletimle alım çalım duyuyorum. Orada 27 ülkenin yurttaşı var, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin konsoloshane yetkilileri değme hafta çarşamba günleri geldiler. Her hafta rutin kır yazdılar. Bugün ne oldu? Biden ile mütebeddil politikalar, dengeler, hesaplı etkiler, güneş tacı virüs kararında arsıulusal politikalarda yenilenme oldu. Ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, Türkiye'yi görüşme etti. ‘Türkiye'nin kokusu gelmeye başladı' dedim. Peşinden sabık hafta BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan Türkiye'ye geldi. 3 güneş sonraları da ego evime geldim” dedi.

“İstanbul'a ininceye derece şoktaydım, aileme şaşırtı yaptım”

3 güneş evveli sabahleyin gine nezdinde bilgelik verilmeden başıboş bırakıldığını tabir fail Öztürk, duygularını şöyleki anlattı:
“İstanbul'a ininceye derece şoktaydım. Eşim, annelerim, babalarım, kızım 3 yaşındaydı demin yaşında, mutlulukla şaşırtı yaptım. Haber vermeden geldim ve akşam dakika 3,5 yöresinde evime geldim. Kapının şifresini unutmuşum, memur açtı. Zile bastım, ikinciden sonraları eşim kapıyı açtı ve beklenmeyen yaşadı. O ağladı, ego ağladım. Üç oğlum kentte değil, kızım evdeydi. Kızım uyandı, o da beklenmeyen yaşadı. 1015 dakika sonraları annesini banyoya çağırıp, ‘Anne ego rüyada mıyım? Babam geldi' diyor. Kelimelere dökülemeyecek duygular. İki gündür akrabalar, eş-dost bekâr bırakmıyor. Demek ki iyi işler yapmışız, 4 yıl süresince iyi karşılıklar aldık. 10-15 güneş kendimi dinleyeceğim. Mersin güzel, Türkiye güzel; değerini bilelim.”

“Cumhurbaşkanımız telefonla aradı, baş döndürücü teşekkürname ediyorum”

Bu süreçte namına dayanak verici özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan peyda buyurmak kıl payı sonsuz salık önleyen gazetecilere teşekkürname fail Öztürk, “Cumhurbaşkanımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Eşim, akrabalarım 3 el Cumhurbaşkanımızı ziyarete gitmişler, fotoğraflarını gördüm. Kızımı kucağına almış. Kızım Hira, ‘Benim üçüncü dedem' diyor cumhurbaşkanımıza. 4 yıl tevekkülle davrandım. Bu günün geleceğini biliyordum. Bugün vatanımdayım, ailemle birlikteyim” sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş telefonla kendisini aradığını da kail Öztürk, “Geçmiş olsun dileklerini iletti. ‘Kötü nezdinde proses yaşadın. Ortadoğu ülkeleriyle süreçler inişli yokuşlu kabil değme zaman. Bunun sen de farkındaydın. Gerekli mesajlar da sana iletiliyordu' dedi. Ben bunun politik olduğuna ve 25 yıl sürmeyeceğine inanıyordum” ifadelerini kullandı.

“Çok iyi nezdinde duygu, kızım hesabına baş döndürücü mutluyum”

Dört yıl süresince eşinin Türkiye'ye dönmesi düşüncesince savaş fail 48 yaşındaki Emine Öztürk ise, “Çok şükür eşim döndü, vatanına, ailesine kavuştu. Çok mutluyuz. Çok dayanıklı nezdinde proses yaşadık, baş döndürücü şükür bitti. Cumhurbaşkanıma, mevki büyüklerime baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Allah nezdinde hâlâ göstermesin. Hala şoku atlatamadım. Asla ümidimi kaybetmemiştim, evveli vatanıma, ülkeme güveniyordum. Gecenin nezdinde saatinde zil çalınca yayıncı ki korktum. Kapıyı az nezdinde hayli açtım, baktım nezdinde beyefendinin elinde çiçek var, kapela da var. Tanıyamadım ve kapıyı kapattım. Sonra gene açtım, ‘dokunma bana' dedim, zira evveli eşim bulunduğunu anlayamadım. Sonra kendime geldim lakin hala alışamadım. Bazen dizlerimin titrediğini hissediyorum. Çok iyi nezdinde duygu, kızım hesabına baş döndürücü mutluyum” dedi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ