USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünya turuna çıkan Nora, Türkiye’ye hayran kaldı

Fas'tan bisikletle dünyayı dönmek düşüncesince yola çıkan 33 yaşındaki Nora İffa, pandemi nedeniyle sıhhatsiz artan turuna 2 düze telkih olduktan sonraları Türkiye ile bitmeme ediyor. Bisikletin çevreye dokunca vermediğini, şahıslara hürriyet sunduğunu, amma velakin insanlarla

Dünya turuna çıkan Nora, Türkiye’ye hayran kaldı
10-10-2021 14:54

33 yaşındaki Nora İffa, 2020'nin hanuman ayında Fas'tan yola çıkarak Mısır, Sudan ve Etiyopya'yı gezdi. Pandemi nedeniyle uçakla ülkesine arka fark etmek neredeyse yola çıkan İffa, İstanbul'a ulaştığında uçağın kargosunda bisikletini kaybetti.

Bisikleti bulunsa da evrakların hazırlanması evresinde müşterek müddet burada eğleşmek durumunda kaldı. Bu esnada İffa, pandeminin peşi sıra turuna İstanbul'dan bitmeme etmeye değişmeyen verdi. 2 düze Biontech aşısı olduktan sonradan tuğra baştan süregelen İffa, uçakla İstanbul'a geldi.

Bisikletiyle İstanbul, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Adana'yı gezen Nora, sonuç kendisine Mersin'e geldi. Mersin'de turuna bitmeme ederken Erdemli ilçesinde hasbelkader Sakın ailesiyle tanışan Nora İffa, temelli müşterek dostlukta kurdu. 2 güneş ayırdığı Mersin gezisini müşterek haftaya çıkaran Nora İffa, meşbu kırcı sayaç geçirip esasen yola koyuldu.

Dünya turu süresince bisikletiyle 5 bin 211 kilometre sefer kıvrım ettiğini tamlayan Nora İffa, Türkiye'de kendisini evinde kadar hissettiğini söyledi. Nora İffa, "Fas'tan geliyorum. Türkiye'de müşterek parça başıma bisikletle gezi ediyorum. Bisikletle gezi etmemin nedeni ekolojik olması. Bisikletleri aşırı seviyorum, evimde üç parça var. Ayrıca bisikletin hızı benim düşüncesince aşırı uygun, ne aceleci ne de aheste istediğim yerde durabiliyorum, bana hürriyet sunuyor. İnsanlarla ülfet etmek henüz bedava oluyor, çiftteker kişilerin benimle haberleşme kurmalarını sağlıyor. Bu halde benim hikayemi iptila ediyorlar, bisikletle gezi çetin mu diye. Aynı sürede herhangi müşterek güneş spor gerçekleştirmek kadar oluyor, bisikletle gezi benim düşüncesince aşırı sağlıklı" dedi.

"Türkiye beni evimde kadar hissettirdi"

"Turuma İstanbul'dan başladım Riva, Şile, Karadeniz, ondan sonra İzmit Sapanca, Eskişehir, Nevşehir, Aksaray, Adana ve deminden Mersin'deyim. Tabii ki ıvır zıvır nice kasabayı da gezdim" diyen Nora İffa, "Antalya'ya gideceğim, geçenlerde oradan Bodrum'a ve tekrardan İstanbul'a döneceğim. Türkiye'de gezi etmeyi seçtiğim düşüncesince aşırı mutluyum, zira Türkiye'de insanoğlu aşırı konuksever ve nazikler. Sürekli beni yolda durdurup müşterek şeye ihtiyacım olup olmadığını soruyorlar. Bana kemirmek ve su veriyorlar. Bazen insanoğlu evlerine çağırma ediyorlar. Bence Türkiye 2 senedir tur yaptığım en konuksever ülkelerden birisi. Dürüst kazanmak icabında Türkiye'yi aşırı seviyorum, burada gezgin olmakla burada yaşamı sürdürmenin ağız ağıza ayrımlı bulunduğunu biliyorum, ancak bana güzel müşterek imge veriyor. Beni evimde kadar hissettiriyor, burada nice dost edindim. Kesinlikle esasen görüşme edeceğim burayı. Belki geçenlerde esasen görüşürüz" sanarak konuştu.

"Seyahatleri kendisince müşterek iz sermek istiyor"

Nora ile Erdemli'de hasbelkader karşılaştıklarını, kendisini müşterek hafta mihman ettiklerini tamlayan Fatma Sakın da, "Geçen piyasa babam marketteydi. Nora ile karşılaşmış. Ama Türkçe bilmediği düşüncesince insanlarla haberleşme kurmakta sıkıntı çekiyor elbette ki. İngilizce bildiğim düşüncesince babam beni çağırdı. Nora ile konuştuk, müşterek mevzuda desteğe gereksinimi vardı ve ego ona iane ettim. Çok mutlu bulunduğunu söyledi. Ona telefon numaramı verdim, istediğin devir beni arayabilirsin dedim. Sonra beni aradı. Ve dedi ki desteğe ihtiyacım var. Kamp kuracak müşterek arazi arıyormuş. Biz ona dinlenme kampı kuracak müşterek arazi gösterdik ancak biliyorsunuz ki Türk insanı katiyen bu halde şen edemez. Annemle babam 'Olmaz bizde kalsın' dediler, normalde 2 güneş kalacaktı, müşterek güneş değişik güneş henüz derken müşterek haftadır bizde kalıyor. Bir haftadır birlikteyiz. Ona Mersin'de kimi gezinsel bölgeleri gösterdik. Zaten kendisi ışık çekiyor, hamiş tutuyor, günlüğüne müşterek şeyler yazıyor seyahatle ilgili. Bütün seyahatleri kendisince müşterek iz sermek istiyor. Bizde ona asistan olduk ve onu aşırı sevdik" sanarak konuştu.

Mersin'de arkadaşlarıyla vedalaşıp yola çıkan Nora İffa, bisikletiyle yolculuğunu Antalya, Muğla ve İstanbul ile tamamlayacak.

Halil İbrahim Varlı - Hüseyin Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ