USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle kırcı birlikte dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir

Emine Erdoğan, "Kadınların düşünüm dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne denli güzelleştiğini daim beraberce görüyoruz. Yani, elan güzel, elan adaletli ve inceliklerle mahmul indinde dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir." dedi.

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle kırcı birlikte dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir
04-03-2022 16:34
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu herhangi hissedar başarının, kişi ülkelerindeki hanımlar düşüncesince defa açıcı bulunduğu kabilinden coğrafyalarındaki hanımları da müspet etkilediğini belirterek "2023 hedefimiz, dünyanın en şişman 10 ekonomisinden birisi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede bayanların önündeki engelleri dağıtmak düşüncesince şişman hissedar hız içindeyiz." dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çeşidinden Beşiktaş'taki hissedar otelde planlı "İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni"nde meydana getirdiği konuşmada, kadınların, büyüyen diyar ekonomisine çelimli katkısına tanık olmanın şişman hissedar alım çalım deposu bulunduğunu söyledi.

Dünyaya oluşturulan bellik ve hizmetlerin üreticisi durumuna mevrut kadınların, Türk bayrağını herhangi hissedar yerde dalgalandırdığını ve diyar potansiyelinin en elleme temsilini gerçekleştirdiklerini tamlayan Erdoğan, topu topu ihsanıhümayun sahiplerini kutlama kartı etti. Bu ödüllerin Türk hanımının özüne ve yapabileceklerine gözgü tuttuğuna inandığını vurgulayan Erdoğan, topu topu hanımlara sabah yeli olmasını dileyerek bayanların başarılarına kudret tuttukları düşüncesince TİM'e şükranlarını sundu.

"Kadınların güçlendirilmesi ekonomiye şişman hissedar yardım sağlıyor"

Kalkınmaya değgin tanımların devir ortamında değiştiğine ve çeşitlendiğine ayraç fail Erdoğan, bugün kalkınmanın sadece büyümeyle hissedar tutulmadığını, hissedar ülkenin esas potansiyeline ulaşabilmesi düşüncesince siyasi, konuşu ve içtimai değiş politikalarının hissedar etraflı ortamında oluşturulması gerektiğini, kalkınmanın kaç faktörün hissedar araya gelmesiyle elde edilebilecek hissedar meyve bulunduğunu tabir etti.

Emine Erdoğan, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030"un kalkınmanın içtimai boyutlarına alelhusus odaklandığını aktararak şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin anne hedefi hiçbir kimseyi arkada bırakmamaktır. Şu emsalsiz hissedar esas ki bayanların güçlendirilmesi ekonomiye şişman hissedar yardım sağlıyor. Bunun indinde doğacak nesillerin niteliğinin artmasını ve karı kurumunun güçlenmesini de yanı sıra getiriyor. Yani bayanların hissedar topluluğun herhangi hissedar alandaki gelişiminde merkezi hissedar görevi var. Bunun yanında, maşeri statüsü mütebeddil ve güçlenen hissedar tane hissedar kadının fena topu topu evren kadınlarının durumunun iyileşmesine kelebek tesiri yaptığını biliyoruz. Mesela, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu herhangi hissedar başarı, kişi yurdumuzdaki hanımlar düşüncesince defa açıcı bulunduğu kabilinden coğrafyamızdaki hanımları da müspet etkiliyor. Bizim 2023 hedefimiz, dünyanın en şişman 10 ekonomisinden birisi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede bayanların önündeki engelleri dağıtmak düşüncesince şişman hissedar hız içindeyiz."

"Hükümetin hanımlarla ait düzelti durumunda düzenlemeleri var"

Kız evlatlarının bilimsel niteliği bulunan yaşama iştirakından hanıma müteveccih şiddetin önlenmesine genişliğinde herhangi hissedar adımın, geleceğe tutulan hissedar kudret bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, hükümetin hanımlarla ait düzelti durumunda düzenlemeleri bulunduğunu dile getirdi. Bu bakış açısının, hususi bölüm ve topu topu paydaşlar ortada kuma hissedar önsezi durumuna gelmesini umduğunu aktaran Erdoğan, herkesin, eş gücüne envestisman yapmanın, ülkenin istikbaline envestisman gerçekleştirmek bulunduğu hususunda hem düşün olması icap ettiğinin altını çizdi. Emine Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Üreten eş diyince aklımıza baştan sona 'çalışan kadın' geliyor. Evinde, tarlasında, kişi atölyesinde sabahtan akşama genişliğinde çocukları, ailesi, yuvası düşüncesince hız yayınlayan kaç hanımımız var. Onların bu çabalarını namevcut addetmek beklenen mü? Ben başta ev hanımının alın terini aşırı kalburüstü buluyor ve alkışlıyorum. Çalışan-çalışmayan eş ayrımının bu şişman emeğe hürmetsizlik bulunduğunu da düşünüyorum. Hayatını evlatlarının gelişimine adamış, ailesine himmet verici topu topu hanımları nazikâne selamlıyorum."

"Daha adaletten ve inceliklerle komple hissedar dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başarının sırrının, ortamında bulunulan ortamı elleme okumakta duyurulmayan bulunduğunu söyleyerek şöyleki bitmeme etti:

"Dünyanın şişman hissedar inkılap sürecinden geçmiş bulunduğu hissedar dönemdeyiz. İki seneyi epey hissedar süredir bitmeme fail salgın, bu değişimin en şişman tetikleyicisi oldu. İnsanın düzentileme hayatıyla bulunan birlikteliği baştan tanımlanıyor. Yalnızca devletimizde değil, toptan çapta, iş, işin tanımı, işin yapılmış türü dünkü hissedar çehreye bürünüyor. Bu dönüşümün temelinde ise uygulayım bilimi var. Kadınları kalkınmanın çalışan oyuncuları hazırlamaya çalışırken, bu değiş rüzgarındaki lazım enfrastrüktür yatırımlarını atlamamalıyız. 'STEM' dediğimiz, bilim, teknoloji, mühendislik ve aritmetik sahalarına kız evlatlarımızın yönlendirilmesi meyve basamak önemli. Bu alanların, bayanların aşırı cepheli düşünebilme, insanlığa duygulu olma ve değişmeyen vermede duygudaşlık enerjisini istimal kabilinden özellikleriyle şekillenmesi gerekiyor. Milli uygulayım bilimi hamlemizin almış bulunduğu defa ortada. Gençlerimiz teknolojiye şişman dikkat duyuyor ve başarılarımız onlarda şişman hissedar özgüvene dönüşüyor. Bu ivmede, kalan hissedar çabucak kız çocuklarımızı da değerlendirmek istiyoruz. Bugün etrafımızda gördüğümüz herhangi hissedar konkre oluşumun temeli, mücerret hissedar fikirdi. Hayat, gerçeğe dönen fikirlerle tasarlanıyor. Kadınların düşün dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne genişliğinde güzelleştiğini baştan sona baş başa görüyoruz. Yani, şimdi güzel, şimdi adaletten ve inceliklerle komple hissedar dünyanın formülü bayanların güçlendirilmesidir."

Kadın girişimcilere müteveccih krediler

Hükümetin, eş müteşebbis ekosistemini bollatmak düşüncesince kaç dayanaklık etmek sağladığını anımsatan Erdoğan, bunların en başlangıcında da eş girişimcilere müteveccih krediler bulunduğunu dile getirdi. Bugüne genişliğinde Türkiye'nin batısından doğusuna yılgı muvaffakiyet hikayeleriyle karşılaştıklarından bahseden Erdoğan, akla gelmedik işlev ve mamüllerin bayanların elinden çıktığına dikkati çekti. Bu potansiyeli kenarlı cevherlere dönüştürmenin hissedar sınırı olmadığının altını çizen Erdoğan, kadınların, onlara olanak oluşturulduğu seviyede doyumsuz hissedar kuvvet olduklarını belirtti.

"Kadın liderler arttıkça imal edilen herhangi hissedar politikada şekillendirici oluyorlar"

Kadınların öğrenimden istihdama herhangi hissedar bölgede desteklenmesini sağlayacak hissedar gayrı en ehemmiyetli unsurun değişmeyen kabul etme mekanizmalarında arazi almaları bulunduğunu aktaran Erdoğan, bunun, herhangi hissedar diyar düşüncesince kalkınma ve çağcıllık hedeflerine ulaşmada birincil şart bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün devletimizde kadınlar, eğitim, düzentileme ve kamusal hayatta, birincil kimlikleri yüzünden ayrımcılığa verilen kalmıyorlar. Bu eş haklarına değgin ehemmiyetli hissedar avantaj bulunduğu kadar, degaje çerçevede insanoğlu haklarının konfirmasyon edilmesidir. Şimdi, hakeza adaletten hissedar zeminde, hanımlara şimdi aşırı düzlük açmalı ve bu sayede ülkemizi şimdi ileriye taşımalıyız. Evinden idman isteyen, nısıf zamanlı iş yeğleme fail topu topu bayanların tercihlerine hürmet duymalı ve onlara seçenek iş modelleri sunmalıyız. Her lider, yaşamış bulunduğu topluma taraf verir. Kadın liderler arttıkça ne sektörde olursa olsun, çevreden ekonomiye kadar, imal edilen herhangi hissedar politikada şekillendirici oluyorlar. Araştırmalar, bayanların değişmeyen kabul etme mekanizmalarında arazi almasının doğanın korunmasını kolaylaştırdığını söylüyor. Kadın sayısının erdemli bulunduğu parlamentolar şimdi çalışan mevzi politikaları üretiyor."

Döngüsel, yeşil ve gökçe iktisat kabilinden dünyanın kaderini değiştirecek konuşu sistemlere geçişte, bayanların anne erkek oyuncular olduklarının söylendiğini tamlayan Erdoğan, kendisinin de bayanların yönetiminde bulunduğu firmaların çevreye el değmemiş dokunca ilkesine şimdi ilişkin olduklarına inandığını dile getirdi.

"Eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabilinden herhangi hissedar bölgede ivme kazanmalıyız"

Kadınların güçlendirilmesinin topu topu adımlarının birbiriyle ilgili bulunduğunu özetleyen Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Yol kabul etmek düşüncesince eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabilinden herhangi hissedar bölgede ivme kazanmalıyız. Bu noktada, bayanların karı hayatlarını kolaylaştırıcı çözümlerin önemini de menfez arkası etmemeliyiz. Birçok kadının, şerait dolayısıyla işi ve ailesi ortada hissedar seçime zorlandığını biliyoruz. Hükümetimizin bu mevzuda aşırı elleme emekleri da oldu. Cinsiyet adaleti temelinde politikalar üretildi. Bu yaklaşımın, topu topu sektörlerde bilge olması gerekiyor. Umuyorum topu topu sektörlerde düzentileme yaşamı ile karı yaşamı arasındaki alıngan dengeyi bozmayan teraziler kurulur. İş ve ailenin çatışan dü düzlük olmasının önüne fakat hakeza geçebiliriz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşıldığı şimdilerde hanımlara değgin meseleleri değerlendirdiklerini, dünkü hedeflerle tazelendiklerini de dile getirdi.

Bugünün, insanoğlu hakları temelinde ele katılması ve bayanların münteşir şekilde karşılaşmış bulunduğu hastalıkların bertarafı düşüncesince defa haritaları çizilmesi icap ettiğini vurgulayan Erdoğan, bu defa haritalarını strateji edenlerin, elleme hissedar geleceğe oluşturulan kapıya vardığının hiçbir unutulmaması icap ettiğini kaydetti.

Ödül düzlük topu topu hanımları kutlama kartı fail Erdoğan, sergiledikleri örnekliğin, ortaya koydukları azmin, geleceğin eş liderlerine sabah yeli olacağına inandığını laflarına ekledi.

Erdoğan konuşmasının ardından, dış satım şampiyonu 15 şirket temsilcisine ödüllerini verdi. TİM Başkanı İsmail Gülle de ressam İsmail Acar'ın Emine Erdoğan'ın Afrikalı hissedar çocukla çektirmiş bulunduğu fotoğraftan sabah yeli alarak resmettiği tabloyu namına ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ