USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Kadınların kişiye uygun müşterek avlu sürmelerini istiyorsak önceki savaşları durduralım

Emine Erdoğan, "Eğer bayanların adalet ettikleri üzere kişiye reva ortak sahn sürmelerini istiyorsak, geçmiş savaşları durduralım." dedi.

Emine Erdoğan: Kadınların kişiye uygun müşterek avlu sürmelerini istiyorsak önceki savaşları durduralım
08-03-2022 18:33
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Beştepe Kongre Merkezi'nde planlı "Kadının Gücü Türkiye'nin Gücü Programı"nda meydana getirdiği konuşmada, kâffesi hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Bu ehemmiyetli günün avrat meselelerini ele onama etmek ve farkındalığı tazelemenin müşterek vesilesi bulunduğunu tabir fail Erdoğan, iyi müşterek dünyanın kapısını anahtar anahtarın, hanımefendilerin herhangi müşterek bölgede güçlendirilmesi bulunduğunu vurguladı.

Bu gerçeğin, herhangi müşterek toplumda bilgili müşterek önsezi olması temennisinde mevcut Erdoğan, "Güzel müşterek dünya' dediğimizde aklımıza yoksulluğun kaldırılmış edildiği, müreffeh, sulh ve balans içre tabiat ananın ve kaynaklarının korunduğu müşterek toprak geliyor. Böyle müşterek dünyanın inşası, insanoğlu haklarının, avrat haklarının, bebek haklarının mükemmel yerine doğrulama edilmesiyle mümkündür." sanarak konuştu.

"Kadınların güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma düşüncesince müşterek zarurettir"

Emine Erdoğan, çağ evren nüfusunun tahminî 7,9 milyara dayandığını, bu nüfusun yarısını hanımefendilerin oluşturduğunu belirterek, Türkiye'de de 85 milyonluk nüfusun yarısının avrat bulunduğunu söyledi.

Kadınların maşeri yaşamın ve ailelerin bulunduğu derece kalkınmanın da anne oyuncuları bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şu halde bitmeme etti:

"Kalkınma dediğimiz kavram, bugünün dünyasında mutlak fiziki kalkınmayı değil, maşeri ve içtimai kalkınmayı da içerisine düzlük serbest müşterek çapa ulaştı. Dolayısıyla hanımefendilerin güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma düşüncesince müşterek zarurettir. Kadınların içtimai hayatta, iş hayatında yahut bilimsel nitelikli yaşamda karşılaştıkları engellerin kaldırılması eş gayretimiz olmalıdır. Hükümetimiz, kâffesi kasıntı ve imkanlarıyla, hanımefendilerin herhangi müşterek bölgede deli dolu gösteriş almaları düşüncesince şümullü icraat yürütüyor. En ilkin hanımefendilerin insanoğlu onuruna yakışan müşterek avlu sürmeleri, adalet ve fırsatlardan denktaş yararlanmaları düşüncesince çeşitli dayanak noktası mekanizmalarıyla hanımefendilerin indinde toprak alıyor."

"Biz hanımı ve erkeğiyle müşterek milletiz." diyen Erdoğan, budun düşüncesince koyulan hedeflerin, avrat ve eş çiğin omuza, el birliği içre gerçekleştirileceğini vurguladı.

Kadınların karşılaşmış bulunduğu herhangi müşterek çeşitli soruna sürekli ve trafo analizör arz etmek gerektiğine ayraç fail Emine Erdoğan, şu halde konuştu:

"Hükümetimiz bugüne derece ıslahat durumunda tensikat gerçekleştirdi. Kadınların haklarının korunması düşüncesince çelimli müşterek tüzel ve yönetsel altyapının temellerini attı. Bu temelin hesabına herhangi müşterek güneş yeni başlıklar ekleniyor. Kadınların, geleceğe ümitvar bakabilmelerini istiyoruz. Her şeyden önce, hanıma müteveccih sefih uğraş en ehemmiyetli ruzname maddemizdir. Kadına müteveccih şiddet, insanlığa huzur mamul en ağırbaşlı suçlardan biridir. Tüm kurumlarımız, 'amasız, fakatsız' göz boncuğu bahaneye boğaz vermeden, şiddete 'sıfır tolerans' ilkesiyle mevzuya yaklaşıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımız dip müşterek iş ve eş güdüm içindeler. Dünyanın herhangi müşterek durumunda münteşir bulunan ve maşeri müşterek dert onama ettiğimiz hanıma müteveccih sefih mücadelede dayanıklı icraat ortaya koyuyorlar. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ŞÖNİM, 81 ilimizde 7 güneş 24 vakit esasına gereğince işlev veriyor. 2002'de 283 can kapasitesi bulunan 11 Kadın Konukevi çağ 3 bin 624 can kapasitesiyle 149'a çıkmıştır."

Emine Erdoğan, Kadın Acil Destek Uygulaması'nın (KADES) İtalya'da gerçekleşen 2021 Akdeniz Parlamenter Asamblesi mükafat Töreni'nde ödüle müstahak görüldüğünü söyledi.

KADES üstünden iane çağrısı düzlük manşet ve jandarmanın en aceleci halde kıygın kadının yardımına koştuğuna ayraç fail Erdoğan, "Bugün tahminî 3,3 milyon can KADES'i telefonuna indirmiş durumda. Burada müşterek tane on paralık sayamayacağımız, titizce düşünülmüş ve yürürlüğe konmuş nice hizmet, hanımları garanti dibine alıyor." dedi.

"Kız evlatlarının ve hanımefendilerin eğitimini baş döndürücü taraflı destekliyoruz"

Emine Erdoğan, hükümetin müşterek tane müşterek hız mağduru kalmayana derece hanıma müteveccih sefih uğraş dair iri müşterek habitat içre bulunduğunun altını çizdi.

Kadınların iş dünyasında küsurat sayılarla yerlerini almalarının, kazançlı bulunduğu derece içtimai statülerinin artmasını da sağladığını dile getiren Erdoğan, akıbet sayılara bakılınca 2002'de yüzdelik 27,9 bulunan hanımefendilerin iş gücüne iltihak oranının 2021 Aralık bakımından yüzdelik 33,6'ya yükseldiğini tabir etti.

Kadın istihdam oranının yüzdelik 25,3'ten yüzdelik 29'a çıkmış bulunduğu bilgisini verici Erdoğan, eşya dışı etkin avrat oranının yüzdelik 72,5'ten yüzdelik 33,8'e gerilediğini dile getirdi.

Hükümetin yaşama geçirdiği evde bakım desteği, tevellüt izni düzenlemeleri, döl yuvası desteği üzere uygulamalarla iş ve familya yaşamı arasındaki alıngan dengenin korunduğunu aktaran Erdoğan, bu açıdan hanımefendilerin familya hayatına müteveccih rahatlatıcı uygulamaların kâffesi sektörlerde çoğalması dileğinde bulundu.

Bu mevzuya behemehâl eşey adaleti nazarıyla yaklaşmak, iş ve familya yaşamını çatışmalı müşterek düzlük olmaktan çevirmek icap ettiğinin altını çizen Erdoğan, "Bununla beraberce bildiğiniz üzere kalkınma politikaları maşeri değişim işlemi de hedefliyor. Kadın ve eş arasındaki okullaşma payı farklarının giderilmesi, hanımefendilerin istihdamdan ekonominin çelimli oyuncuları bulunmasına derece nice kazanımın evvela adımıdır. Bu mevzuda nice kampanya düzenliyoruz. 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana-Kız Okuldayız' üzere kampanyalarla, kız evlatlarının ve hanımefendilerin eğitimini baş döndürücü taraflı destekliyoruz." bilgisini verdi.

Emine Erdoğan, kız öğrencilerin "STEM" denilen bilim, uygulayım bilimi ve hesap üzere alanlara yönlendirilmesinin dirimsel önemini gitmek icap ettiğini söyledi.

Dünyanın herhangi müşterek güneş baştan düz yazı edildiğini tabir fail Erdoğan, "Hayatımızın kâffesi alanları uygulayım bilimi çevresinde şekilleniyor. Fikir en ehemmiyetli eşme durumuna geldi. Dolayısıyla hanımefendilerin yaşamı tasarlayan ve önderlik fail roller üstlenmesi adaletli müşterek doğacak düşüncesince baş döndürücü önemli. Bu iyi gelişmelerin neticesi yerine 2002-2003 görgü bilimi bilimi tedrisat senesinde yükseköğretimde kadınlarımızın kemiksiz okullaşma payı yüzdelik 13,53 iken, 2020-2021 zamanında yüzdelik 48,46'ya yükseldi." dedi.

"Savaşlar hanımefendilerin ve evlatların hayatlarını namevcut etmeye bitmeme ediyor"

Emine Erdoğan, hanımefendilerin nesilleri yetiştiren müşterek öğretmen, anne ocağı ve medeniyetin beşiği olduğuna ayraç etti.

Kadınların tarladaki emeğe müdahil alın terinin, müşterek evladı yaşama hazırlayan emeğinin takdirlerin en büyüğünü adalet ettiğini vurgulayan Erdoğan, şu halde konuştu:

"Anadolu'nun binlerce salname tarihinde yüzlerce sene öncesinde hanımefendilerin maşeri ve kazançlı yaşamın liderleri bulunduğu gerçeğini hatırlayalım. Tarihimize dönerek bakarsak elden bugünün yaşamına değil, yarının yaşamına da gösteriş manken olacak sayımsız çelimli kadının fut izini göreceğiz. Bizim esasımız, Bacıyan-ı Rum'dur, Milli Mücadele'nin avrat kahramanlarıdır, 15 Temmuz efsanesini yazan kadınlardır. Bilimde, sanatta, sporda ve iş dünyasındaki başarılarıyla, dünyanın herhangi müşterek durumunda bayrağımıza yel bulunan kadınlardır. İşte, geleneğiyle ve birincil kimliğiyle büyüyen bu güç, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak güçtür.

Böyle ehemmiyetli müşterek günde hanımefendilerin ve elbette evlatların savaşlardan orantısız etkilendikleri gerçeğinin altını yemek istiyorum. Gerek Ukrayna'da ister dünyanın nice mazlum coğrafyasında harpler hanımefendilerin ve evlatların hayatlarını namevcut etmeye bitmeme ediyor. Eğer hanımefendilerin adalet ettikleri üzere kişiye iyi müşterek avlu sürmelerini istiyorsak, evvela savaşları durduralım. Tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadınların ışığının kâffesi karanlıkları aydınlattığı müşterek evren diliyorum."

Konuşmaların peşi sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Emine Erdoğan'a uğur, bereket, kısmet, talih ve neşeyi sembolize fail "eli belinde" motifinin işlendiği müşterek sergi bağış etti. Ardından, salondaki hanımefendilerin da katılımıyla anı fotoğrafı çekildi.

Program kapsamında, Emine Erdoğan ile Bakan Yanık, "Kadının Gücü Türkiye'nin Gücü" isminde ışık sergisini gezdi.

Programa iş, akademi, siyaset, STK, konuşma ve spor üzere nice alandan hanımlar ile martir anneleri, koruyan anneler, sakat anneler ve avrat muhtarlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ