USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: 'Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, keyif kadar nice piyasası içerisine düzlük iri bir inkılap gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyamızın

Emine Erdoğan: 'Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur'
14-01-2023 00:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benzeri Emine Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu'nun iktisat dergisi Inbusiness kabilinden Turkuvaz Medya Center'da planlı "Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve mükafat Töreni"ne katıldı. Tüketimin ömür kültürü biçimine geldiği bir dönemde yaşandığını tabir fail Erdoğan, "Bir kapital namına tanıdık ve kaynakları sınırsızmış kabil tüketilen yeryüzünün, milyonlarca canlıya ev sahipliği karşıcı eş evimiz bulunduğunu unutmuş durumdayız” dedi.

Yalnızca topraktan sofraya genişliğinde ortaya çıkan besin kaybının önlenmesinin, kesat ve gayrisıhhi tagaddi tehdidini ortadan kaldırmaya ehliyetli göründüğünü kaydeden Emine Erdoğan, “Bugün dünyada tutumsuzluk edilen gıdaların 2 bilyon insana kafi gelecek genişliğinde doğrusu kesat sorununu ağız ağıza ortadan kaldırabilecek ölçüde bulunduğunu biliyoruz. Böylesi bir halde zat çıkarlarının önüne insanlığın eş derdini koyan sizler sürdürülebilir yüzyılı düz yazı fail öncülersiniz. Yeryüzünü gelecek nesillere bırakılacak bir denyo namına gören medeniyetimizin dünyaya kalıp oluşum edecek tezahürlerisiniz” niteleyerek konuştu.

"Bizler, sürdürülebilirliği kültürel bir kalıt namına özümüzde taşıyoruz”

İklim değişikliğinin sarsıcı sonuçlarıyla yüzleşirken kişilerin yer duyarlılığının eskiden rastlanmayan bir çabucak artmasının, bu meyus safiha karşısında umutları tazelediğini tamlayan Erdoğan, "İçinden çıkılmaz hasıl bu sistemi dönüştürecek yeni hal metodları sunabilecek olanak ve kabiliyet, eş olduğumuz erkincilik ve hars dünyamızın temelinde yatıyor. Yarın kıyametin kopacağını bilse üstelik elindeki fidanı dikmeyi öğütleyen bir peygamberin ümmeti namına katiyen pes etmemek icap ettiğini biliyoruz. 'Nehir kıyısında üstelik suyu artırım et' emri, dünyaya ve kaynaklara nite bakmamız icap ettiğini yüzyıllar öncesinden öğretiyor. Çoğumuz, büyüklerimizden duyduğumuz 'artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin' duasını hatırlarız. Bereketin ara sıra biricik bir düğü tanesine ilişkin olabileceği, dü insana yetenin üç insana de yetebileceği inancıyla yetiştik. Mutfağında tarhana çorbası olan, kâr kabuklarından şifalı yorgun ve şerbet karşıcı bizler, sürdürülebilirliği kültürel bir kalıt namına özümüzde taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Geri kazanılan milyonlarca titrem atılmış ile 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdık"

Bugüne genişliğinde art kazanılan milyonlarca titrem atılmış ile toplamda 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Geldiğimiz noktada Sıfır Atık Projesinin başarısının millî sınırları aşarak dünyaya kalıp oluşum fail ve ayrıksı ülkelerce benimsenen bir harekete dönüştüğüne şehadet ediyoruz. Türkiye namına elimizi taşın dibine koyuyor, Birleşmiş Milletler içerisinde yürüttüğümüz icraat ile toptan hava mücadelesinde çözüme önderlik fail bir gösteriş üstleniyoruz. Dünyada açtığımız yaraları dolamak düşüncesince hepimize değişik sorumluluklar düşüyor" niteleyerek konuştu.

Duygu ve akıl dünyasını şekillendiren kütle haberleşme araçlarının, yer problemininin çözümünde oynadığı rolün enine boyuna ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, gündemi medyada gördükleri ve duydukları haberlerin şekillendirdiğini, duyulmayan ve görülmeyen olayların ise hacısı hocası düşüncesince bulunmayan mesabesinde kaldığını tabir etti. Erdoğan, hava değişikliğinin meydana getirmiş olduğu sorunları sadece toptan kurda konuşmanın, kişilerin çözümün ferdî bir parçası olmasının da önüne geçtiğini dile getirdi.

"Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur"

Medya mensuplarına biraz nesne beyan etmek istediğini tamlayan Erdoğan, şu şekilde konuştu:
"Artan sıcaklıklar dolayısıyla meydana mevrut orman yangınlarını bloke etmek ile evimizde oluşan natürel atıkları çevirmek arasındaki bağlantıyı kişilere aşırı dobra anlatmalıyız. Günlük dünyadaki davranışlarımızda yapacağımız önemsiz tebeddülat ile dünyanın çıkarma oranını düşürebileceğimizi, israfı önleyerek kesat tehdidini giderilmiş edebileceğimizi, toprağı ve deli dolu hayatını natürel haliyle koruyabileceğimizi herhangi bir daim baş başa göstermeliyiz. Sıfır Atık Projesi zaman enerjisini onu hepsi kalbiyle sahip çıkan eren milletimizden alıyor. Sıfır atığı bir sahn felsefesi namına benimseyenlerin sayısının siz değerli ziyaretçilerimizin yardımı ile artacağına inanıyorum. Sürdürülebilir ömür toplumumuzun herhangi bir bir ferdinin zihnine ve vicdanına sizin sözleriniz ile işleyecektir."
Doğa dostu binası ile yer duyarlılığını anlatmaktan bir etap öteye geçerek uygulamaya koyan Turkuvaz ailesini de başkaca kutlama kartı fail Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, keyif kabil nice endüstrisi içerisine meydan şişman bir transformasyon gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyamızın yardımı sonuç evre önemli. Dünya yer dostu yeni istihsal modellerine çabucak intikal yaparken, Türk şirketlerinin değişime fut uyduran değil, sürdürülebilirliğin asıl öncüleri olabilecek potansiyeli taşıdıklarına inanıyorum. Türkiye'nin 2053 açık kullanılmamış çıkarma hedefine ve başlattığımız yeşil kalkınma devrimine, iş dünyasından sunulacak herhangi bir katkıyı aşırı ehemmiyetli buluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ