USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan'dan Başak Cengiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, İstanbul'da samuray kılıcıyla öldürülmüş Başak Cengiz'in ailesini ziyaretine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızla bu arada aileyi evlerinde görüşme ettik. Bu yaşanmış olan anca iri müşterek biberli ki tek lafız hisl

Emine Erdoğan'dan Başak Cengiz açıklaması
25-11-2021 14:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü kabilinden planlı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programına katıldı. İstanbul'da samuray kılıcıyla maktul Başak Cengiz'e yağmur arzulayan Emine Erdoğan, "Sözlerime, geçtiğimiz günlerde bizi milletçe kanun boğan, heyecan saldırıda yaşamını kaybeden Başak kızımıza Allah'tan yağmur dileyerek neşet buyurmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızla bu arada aileyi evlerinde görüşme ettik. Bu yaşanmış bulunan anca şişman müşterek ateş ki uğur boncuğu lafız hislerimi tanım etmeye yetmiyor. Ondan geriye maatteessüf kalplerindeki coşkun on paralık sönmeyeceği müşterek karı kaldı. Gidilemeyecek müşterek düğün, hasreti dinmeyecek müşterek adaklı ve ihvan kaldı. Geleceğe müteallik planların, kurulan hayallerin sürgit sıhhatsiz kalacağını aşina olmak emin olun içimizi baş döndürücü acıtıyor. Çok sevilmiş bulunduğu kedisi ve sokakta beslediği nice dirilik da bu şişman hasretten payını alıyor. İşte kalbi hakeza afiyet ve kardeş kardeş komple müşterek gailesiz kızımız yaşamdan kopartıldı. Bizi en baş döndürücü dehşete düşüren, vicdanlarımızda hazmedemediğimiz şeylerden birisi de katilin hanımları savunmasız bulmuş bulunduğu düşüncesince onu seçmiş olmasıydı. Başak kızımız her insanın evladı, her insanın kardeşidir. Onu ve yitirdiğimiz gayrı canları unutmayacağız ve hanımlara koruyucu elleri katiyen affetmeyeceğiz" dedi.

"Kadına müteveccih şiddet, coğrafi sınırları aşan, hepsi toplumların eş sorunudur"

Kadına müteveccih şiddetin hepsi toplumların eş problemi bulunduğunu anlatım fail Emine Erdoğan, "Kadına müteveccih şiddet, coğrafi sınırları aşan hepsi toplumların eş sorunudur. Dolayısıyla verdiğimiz mücadele, sağladığımız herhangi müşterek iyileşme, hepsi evren kadınlarının hayrınadır. Küresel sayılara baktığımızda görüyoruz ki raporlardaki istatistikler maatteessüf halen bire müşterek şeyi söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü ve nice arsıulusal kuruluşun rakamlarına gereğince dünyada herhangi müşterek 3 hanımdan 1'i hayatlarının müşterek zamanında şiddete verilen kalıyor. Yine 15-49 gözyaşı aralığındaki bayanların yüzdelik 27'si, doğrusu az şimdi 3'te 1'i benzeri ve ya müşterek yakını kabilinden hız görüyor. Bu rakamlar, coğrafi yerlere ve ülkeden ülkeye baş döndürücü az ayrımlılık gösteriyor. Dolayısıyla dünyanın ciharıyek yanını kuşatan müşterek hız yangınından bahsediyoruz. Büyük medeniyetlerin doğduğu, topraklarında irfanın asıl tuttuğu, dobra ülkemizin de bu yangından nasibini almış olması bizi tabii içten üzüyor. Bu mücadeleyi müşterek tane müşterek cepheden veremeyiz. Şiddeti toplumumuzun damarlarından arıtmak düşüncesince arı müşterek bölgeye yoğuşmak mütemadi müşterek hal getirmez. Şiddetin kökünü zayıflatmak her insanın el birliğiyle yürüteceği çalışmalara bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Küreselleşme ve teknolojik dönüşümün kültürler arası etkileşimi çabucak arttırdığına nazarıitibar çekici Erdoğan, "Bilhassa gençlerimiz global müşterek havuzdan besleniyorlar. Sinema ve musiki kabil şahısların zihnine en çabuk etkileme fail araçlar, maatteessüf indinde hız unsurlarını da taşıyor. Hatta şiddetin kutlanan, hız yayınlayan karakterlerin alkışlanan modellere dönüştüğünü görüyoruz. Şarkılarda bayanların haysiyetine şişman hücum saydığımız sözlerin adeta tekerlemeye döndüğünü kıymetlendirmek sonuç aşama acı. Bununla bu arada toplumsal medyada hanımlara yöneltilen hız dili ise işin kesinlikle ele katılması müstelzim gayrı müşterek safhası. Aslında hepsi bunlar baş döndürücü ehemmiyetli müşterek gerçeğe ayraç ediyor. O da zihnimizi ve kalplerimizi filtrelerle donatmamız gerekliliğidir. Peki, tığ bu filtreleri nereden bulacağız? Elbette zat firez havuzumuzdan ve içsel dünyamızdan" dedi.

Çocukların yaşanmış bulunan hız vakalarından baş döndürücü negatif etkilendiğini kaydeden Erdoğan, "Kadına saygının öz bedel bulunduğu Anadolu medeniyeti, sayfalarını esasen yeniden okumamız müstelzim şişman müşterek kitaptır. Toplumumuzun çekirdeği bulunan aile, hepsi gücümüzle korumamız müstelzim en ehemmiyetli değerimizdir. Her hız olayından sonradan bu sonuç olsun diyoruz. Ancak bu sonu birbirimize kenetlendiğimiz seviyede getirebiliriz. Kadınların göstergeç haberlerinde çaresizce verilen kalmış bulunduğu hız sahnelerine şimdi müşterek tomar tanık olmamalı, evlatların bu vahşetin içre arazi aldığını görmemeliyiz. Uzmanlar, sertliği görerek büyüyen küçüklere gene şiddetin kalıt kaldığını söylüyor" ifadesini kullandı.
Erdoğan, bayanların güçlenmesinin şiddetin önlenmesi düşüncesince de sonuç aşama ehemmiyetli olduğuna nazarıitibar çekerek, "Böylece kadının savunmasız bulunmadığı görülecektir. Hiçbir kadının hız görmediği, ruha habis müşterek ur kabil yapışan şiddetin bulunmadığı müşterek evren diliyorum" dedi.

"Şiddete bakir hoşgörü ilkesiyle kökünü kazıyana genişliğinde geceli gündüzlü çalışacağız"

Şiddetle mücadelenin daima olması icap ettiğini ve camianın hepsi taraflarınca sürdürülmesi icap ettiğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, ”Şiddete bakir hoşgörü ilkesiyle kökünü kazıyana genişliğinde geceli gündüzlü çalışacağımızı buradan anons etmiş olalım. Bizler bu mücadeleyi herhangi müşterek fasıl ve herhangi müşterek halde en ehemmiyetli gündemlerimiz ortada görüyoruz. Şiddetin mağduru yahut faili hepsi olabilir. O devir eyitmek ki her insana müteveccih farkındalık eğitimi, her insana müteveccih siper tedbirleri, her insana müteveccih şiddetten ırak destekleme tedbirleri almamız gerekiyor. Bu da mücadelenin önemini müşterek kere şimdi hatırlatan müşterek unsur. Kendini anlatım etmekte dava canlı ve hınç kontrolü sağlayamayan insanların yaş, eğitim, eşey ayırt etmeksizin insanlara, üste doğaya ve canlılara yönelttiği müşterek gözdağı unsuru şiddet. Şiddetin müşterek tane müşterek biçimi yok. Bu manada şiddete besleyici kaynaklar var ise kurutulmalı, sertliği yasal görebilen ve ya mazeretli görülebilen idrak ve zihniyetlerin dönüşümü düşüncesince de başkaca güç masrafınız gerekiyor. Kadına müteveccih hız aha bu türden hususi dinamikleri bulunan hız biçimlerinden birisi. Kendine özgü gerçeklerini akıllıca çözümleme buyurmak ve problemi çözüme dolamak zorundayız” dedi.

"KADES'e 240 binin üstüne suç duyurusu geldi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise etkinlikte olmaktan talih duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye konuşulmayanı konuşan, dokunulmayanlara dokunan, yüzleşmekten korkmayan, medeniyetine eş çıkan, inancına ve bu toprakların etraflı değerlerine ilişkin olma anlayışını iktidara geldiği önce günden itibaren tarihine bulunan bağlılık, istikbaline bulunan sorumlulukla namına getirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere anlatım etmiş bulunduğu iş hemen günlere ilişkin halde meselelerin üstüne gidebilmek değil, 24 vakit yaşamaktır. 25 Kasım'ı 365 gündüz canlı ve kendini mesul hisseden müşterek anlayışa sahibiz. Bu çalışmalarımızı yaparken hepsi bakanlıklarımız ile Aile Bakanlığımız liderliğinde müşterek önsezi içindeyim. Benim çalışmalarda gördüğüm ilginç müşterek bilinçlilik var; bu meselede arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bütünlük anca müşterek görevdaşlık oluşturdu ki dünyada global şekilde 4 problemi baş başa yaşıyoruz. Salgın, erke sorunu, barhana problemi ve evren kazançlı sorunlar ile gönül rahatlığı karşıya. Her birimizin attığı etap birbirimize bulunan desteğin, sorumluluğun sonucudur. KADES'i, başta kadınlarımızın müşterek düğmeye bastığında manşet kuvvetlerinin 4 dakikada indinde olabileceği uygulamayı devreye aldık. 240 binin üstüne suç duyurusu geldi. Sadece politika gerçekleştirmek namına nice bilinçlilik söyleniyor. Tüm kollukçu amirliklerinde itimat masası kuruldu. 3 binin üstüne avrat kollukçu görevlendirildi. Karakola girdiğinde onu orada avrat kollukçu karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ