USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan’ın gözyaşları Filistinli çocuklar için aktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, "Üzeri tabanca mahmul müşterek İsrail askerinin karşısında, müşterek nebzecik yumruğunu dağıtmak mecburiyetinde artan kız çocukları, her insanın kalbini hurdahaş ediyor. Çocukların sesi en aşırı kahkahalara yer

Emine Erdoğan’ın gözyaşları Filistinli çocuklar için aktı
16-10-2021 17:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Hepimiz Meryemiz Platformu kabilinden Yenibosna'daki kuma otelde planlı "Kudüs'ün Meryemleri Sönmeyen Kandillerdir" konferansına katıldı. Programda başkaca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Gençlik, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Uluslararası Kudüs Eğitim ve Kültür Araştırma Derneği (UKEAD) Kurucusu, Türkiye Grubu Başkanı Ayşegül Bayıcı, Uluslararası Hepimiz Meryemiz Platformu Başkanı Hind Al Mutava, Kudüslü Murabıta Hatice Kuveys, Müslüman ülkelerden ecnebi STK temsilcileri ve davetliler de amade bulundu.

Burada kuma görüşme karşılayıcı Emine Erdoğan, Kudüs'ün Müslümanlar için sembollerle dü canlı lahut kuma mekan bulunduğunu belirterek, Mesci-i Aksa'nın önceki kıble bulunduğunu hatırlatarak Müslümanlar için mensur edilen ikinci mescit bulunduğunu söyledi.

Kudüs'ün tanrısal tebliğe tanık reşit kuma elçi şehri bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, Filistin'in, Osmanlı Devleti hakimiyeti altında bulunduğu devirde ayrımlı diyanet ve mezheplerin sulh ikliminde yaşadıklarını fakat demin nehiy altındaki bu devlette şişman adamlık kayıplarının merkezi biçimine geldiğini tabir etti. ???????

Gözyaşlarını tutamadı

Konuşması esnasında gözyaşlarını tutamayan Emine Erdoğan, "İnsanlık, ufaklıklara çevrik namluların foto karelerini kendine ne açıklayabilir? Bazı çocukların, kuma evden veya doğumhaneden fazla harpte doğduğunun bilincinde mıyız? İnanıyorum ki evlatların martir düşmüş bulunduğu kuma dünyada, tamu ateşini aşırı uzakta aramaya lüzum yok. Bu çocuklar, başlarını kaldırdıklarında uçar balonları değil, gökten yağan bombaları görüyorlar. Üzeri tabanca kırcı kuma İsrail askerinin karşısında, kuma nebzecik yumruğunu dağıtmak durumunda küsurat kız çocukları, her bireyin kalbini hurdahaş ediyor. Çocukların sesi en aşırı kahkahalara reva kardeşlerim, çığlıklara ve feryatlara değil. Onların gülmesini, parklarda oynamasını gelmek boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Bu probleminin çözümünün dü ayağı bulunduğunu kail Erdoğan, bunlardan birinin arsıulusal camianın uyanışı, ötekinin ise Müslüman ümmetinin dirilişi bulunduğunu kaydetti.

Uluslararası camianın sık sık dillendirdiği demokrasi, insanoğlu hakları, eş hakları ve çocuk hakları kabilinden cihanşümul değerlerin topu topu kişilerin gereksinimi olduğuna ayraç fail Erdoğan, fakat dünyanın yarısının bu değerlere teşne biçimde bulunduğunu aktardı.

"Uluslararası maşer alegori el ele verip, bunu başaramazsak, evren barışı sürgit kuma dilek alegori kalacaktır"

Adalet, muhabbet ve acıma kabilinden değerlerin sadece muhtemelen toplumlar veya zümreler için meri olmasının içtenliksizlik bulunduğunu özetleyen Erdoğan, şu şekilde konuştu:
"Adalet sağlarken veya acıma gösterirken, kullanıcılarını dinlerine, ırklarına, mensubiyetlerine layıkıyla ayıramayız. Eğer insanoğlu hakları, kimi coğrafyaları mümas geçiyorsa, o hukuk gerçekte tek mevcut olmamıştır. Çocuk haklarından bahsediyorsak, evvela Filistinli evlatların hakkını teyit edelim. Kadın haklarından bahsediyorsak, Filistinli hanımlar İsrail hapishanelerinin belgisiz koridorlarında karanlıklara karışmasın. Ne devir ki arsıulusal toplum, iyelik hakları gasp edilen Filistinlilerin yanı sıra durur, o devir topu topu bu değerlerin evrenselliğinden bahsedebiliriz. Ne devir ki Filistinli çocuklar ve kadınlar, insanoğlu haklarının kapsayıcılığına karışma olur, o devir vicdanın baştan ayağa kalktığına inanabiliriz. Uluslararası maşer alegori el ele verip, bunu başaramazsak, evren barışı sürgit kuma dilek alegori kalacaktır."
Filistin davasını düşünürken, "Kim kuma fenalık görürse aracılığıyla değiştirsin. eğer aracılığıyla değiştirmeye gücü yetmezse diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse kalbiyle leziz görmesin ki, bu imanın en güçsüz derecesidir" hadisinin akıllardan çıkarılmaması icap ettiğini tabir fail Erdoğan, Filistin'de rastgele yaştan insanoğlunun cesaretin ve fedakarlığın en etkili örneklerini sergilediklerini anlattı.

"Mescid-i Aksa topu topu Müslümanların kuma mirasıdır"

Müslümanların gelişim insanı olması icap ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bugün Filistin'de direnişin sembolü biçimine mevrut rastgele yaştan insan, cesaretin ve fedakarlığın en etkili örneklerini sergiliyorlar. Zalimle zalimleşmeden, Müslümanca ve imanı rastgele daim körpe tutarık savaş etmeyi gösteriyorlar. Mescid-i Aksa topu topu Müslümanların kuma mirasıdır. Filistin, kılıç Müslümanlar için de kuma aynadır. Bir anlamda, çalışanı olduğumuz bu mualla dinin bizlerden beklediklerini hesabına getirip getiremediğimizin sağlamasıdır" sanarak konuştu.

Filistin'in başkaca Müslümanların kocaman düzlemde sıkıştırıldığı kapanın kuma yansıması bulunduğunu aktaran Erdoğan, İslamofobinin dünyada çabucak yükseldiğine dikkati çekerek, konuşmasına şu şekilde bitmeme etti:
"Gizli kuma müstevli alegori zihnen zihne bulaşıyor, kalpleri kirletiyor. Müslümanlara rastgele bölgede meydana getirilen saldırılar etrafımızdaki tiksinme çemberinin anbean daraldığına ayraç ediyor. Tüm bunlar, bundan sonradan birbirimize kenetlenmemizin vaktinin geldiğini söylemiyor mu? Bizim aramızda, harita üzerinde, müstear sınırlar olabilir. Ama Müslüman ümmeti, sınırların üzerinde kuma kardeşliğin parçaları olmalıdır. Konuştuğumuz dillerin, tatbik ettiğimiz kültürlerin birbirinden ayrımlı olması bizi ırak kılmaz. Çünkü tamamımız kelime-i şehadetin çatısı altında birleşiyoruz. Bu şuuru tek kaybetmeden, birbirimize yakınlaşmalı ve Kudüs'ün içsel mesuliyeti çevresinde birleşmeliyiz.”
Filistin'de geçerli zulmün İslam coğrafyasının ayrıksı yerlerinde de bitmeme ettiğinin altını çizen Emine Erdoğan, Suriye savaşının üstünden 10 sene geçtiğini, sayımsız insanoğlunun barhana yollarına düştüğünü, dünyanın kaç kapısının yüzlerine kapandığını söyledi.

Türkiye'nin 4 milyona benzeyen sığınmacıyı konuk ettiğini hatırlatan Erdoğan, Müslümanın Müslümana ahi bulunduğu inancını tek devir ayrılma etmediklerini aktardı.

Erdoğan, laflarını şu şekilde tamamladı:
"Kadınların, savaşın yakıp yıktığı hayatların ortasında, eş, anne, nesil ve ahi kabilinden kaç sıfatlarla verdiği mücadelenin sesi oldunuz. Vatan müdafaasında ortaya koydukları cesaretin ortağısınız. Kadınların dünyanın rastgele durumunda dezavantajlı bulunduğu kuma düzende, Filistin'de eş olmanın zorluğunu gösterdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Allah'tan, kardeşliğimizi arttırmasını yakarma ediyorum. Yan yana geldiğimizde yeryüzünün en dobra adamlık tablosunu oluşturacağımıza içten inanıyorum."

Bakan Yanık: "Filistin'in isabetli davasını, Filistinli hanımefendilerin davasını savunmaya bitmeme edeceğiz"

Programda kuma görüşme karşılayıcı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “İsrail'in uyguladığı adaletsizlikler topu topu dünyanın gözü uğrunda sahneleniyor. Buna uyanıklık çekici burada kılıç Kudüs arkadaşlarını buluşturan, Hepimiz Meryemiz platformu bu manada aşırı bulunmaz kuma el birliği örneği sergiliyor. Ben kendilerine kuma kere hâlâ aşırı teşekkürname eylemek istiyorum. Saygıdeğer hanımefendi, bulunmaz katılımcılar; İsrail, 1967'den beri arsıulusal hukuku hiçe farzımuhal yürüttüğü nehiy politikası ve saldırılarla Filistin topraklarında birlik kuma utanma devleti alegori varlığını sürdürüyor. Filistin'i ve Filistinlileri destekleyen rastgele oluşuma içtenlikle dayanak vermeye, kuma olmaya, ortamında olmaya çalışıyoruz. Kudüs'te geceleyin gündüz, yaz şita demeden, Mescid-i Aksa'yı gözleyen bu bağlaç hanımlar kabilinden tamamımız de birer Meryem edinmek kıl payı haksızlıklara itiraz etmeye bitmeme ederiz haddimiz olmayarak. Filistinli hanımefendilerin peşinde duracak, onların isabetli davasını topu topu dünyaya taşımasına araştırma görevlisi olacağız rastgele ayrışık platformda. Her ayrışık arsıulusal platformda Filistin davasını, Filistin'in isabetli davasını, Filistinli hanımefendilerin davasını dile getirmeye, savunmaya, ruzname hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Alınan değişmeyen gereği arsıulusal toplumdan nerede olurlarsa olsunlar Filistinli eş sığınmacıları desteklemeleri ve haklarını yaşamın rastgele dalında korumalarını istedik. Toplantıda başkaca sayın cumhurbaşkanımızın girişimleriyle kurulan İslam İş Birliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi'nin sunumunu da gerçekleştirdik. Saygıdeğer konuklar, hanımları güç kazanması bizim açımızdan hem insanoğlu haklarının kuma gereği bununla birlikte İslam dünyası alegori doğacak meselemizdir. Bunun için Türkiye alegori İslam dünyasındaki eş potansiyelini yaşama nakil gayretini bugüne derece stabilizasyon gösterdik, bundan sonradan da göstermeye bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Kudüs'ü arkalamak rastgele birimizin borcu"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise Kudüslü hanımefendilerin verdiği mücadeleye değinerek, "Aziz Filistin toprağı dağıtma ediliyor. Yıldırma politikaların sonu gelmiyor. Bu zorluklara üzerine ön cephede yiğit, cesur, cefakar Kudüslü hanımlar var. Rabbim bu ongun şehri önceki kıblemizi korumak için çaba sarfeden topu topu kardeşlerimizden razı olsun. Kudüs hepimize eren kuma emanet. Dolayısıyla Kudüs'ü arkalamak rastgele birimizin borcu. Kudüslü kardeşlerimiz rastgele gündüz ayrışık mütenevvi zorluklara ve haksızlıkla kırcı muameleyle üzerine karşıya kalıyorlar. Kudüslü bayanlardan öğrenecek aşırı obje var. Onların Kudüs'e bulunan sadakati tamamımız için ehemmiyetli kuma esin kaynağı. Ben bu vesileyle topu topu şehitleri dualarla yad ediyorum. Rabbim bu bilinci ümmetin evlatlarından fire etmesin" sanarak konuştu.

Medeni Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ