USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Erkek işi’ algısını sahada tersine çevirdi

Sakarya'da cazibe üleştirme şirketinde saat kıraat bölümünde ortak tane avrat adına fariza özne 20 yaşındaki Selinay İşler, rahmet ve balçığa aldırış etmeden sokakları karış karış adımlayarak sahada ki performansıyla nazarıitibar çekiyor. ‘Erkek işi' adına tanıdık

‘Erkek işi’ algısını sahada tersine çevirdi
07-03-2022 14:09

Kadınlar değme sabık devir iş yaşamına henüz müşterek tomar katılsalar da birtakımı sektörlerde hala koca çalışanların sayısı enine boyuna fazla. Bu durumun en elleme örneklerindin biri bulunan erke sektöründe fariza düzlük 20 yaşındaki Selinay İşler ise, azim ve çalışkanlığıyla enerjideki ‘erkek işi' patron yargısını yıkıyor.

Lisede elektrik-elektronik bölümünden yetkilendirilmiş olduktan sonradan Avrupa'da stajını bütünler ve henüz daha sonra Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (SEDAŞ) saat kıraat görevlisi yerine işe başlamış bulunan İşler, mesul bulunduğu alanı yağmur, balçık demeden karış karış adımlıyor. Departmanında biricik avrat yerine etkin ve gerçekleştirdiği saha performansı ile de 2021 yılı Aralık ayının elemanı seçilen İşler, adeta baylara de taş çıkartıyor.

Enerji piyasasının ‘erkek işi' bulunduğu algısını sahada tersine çeviren Selinay İşler, almış bulunduğu müspet tepkilerle de motivasyonunu arttırıyor. Göreve başladığı günden beri işini hemen adamların yapabileceğini düşünenleri şaşırtmak düşüncesince himmet gösterdiğini tamlayan İşler, hanımefendilerin yapamayacağı göz boncuğu işin olmadığını vurguladı. Hızı ve pratikliliği ile görenlerin ilgisini toplayan İşler, işinde başarıya revan yolu anlattı.

“Sonunda istediğim yere geldim”

Mesleğinden lakırtı fail Selinay İşler, “Lisede elektrik-elektronik bölümünden yetkilendirilmiş oldum ve 12. sınıfta Avrupa'ya staja gittim. Eğitimlerimi tamamladıktan sonradan SEDAŞ'a başvurdum ve böylece istediğim yere geldim. İşimin göz boncuğu zorluğu bulunmayan gerçekte biricik zorluğu agresif çıkmaz hayvanları ve o gerçekte rical içre güç müşterek durum. Sayaç kıraat personeliyim ve şahısların tepkisi epey bir elleme şuana denli göz boncuğu biçimsiz istimara almadım ayrıca şahısların yorumlarından anladığım kadarıyla kapılarında avrat personel anlamak istiyor. İlk üç ay müşterek bilinçlilik hissetmedim ancak henüz daha sonra dip ağrılarım oluşmaya başladı. Yorgunluklar olmuyor dersem köksüz olur. Yoruluyorum ancak devrisi devir abonelerin elleme yorumlarını aldıktan sonradan motive oluyorum. Beni kapılarında görenler zat kızları kabil davranıp kahvaltı, çay ve kahvehane ağırlama eylemek istiyorlar” dedi.

“Kadın koca algısını banko kırdığımı düşünüyorum”

‘Erkek işi' algısını gösterdiği başarılarla kırdığını düşünen İşler, “Ayın elamanı seçildim ve bu beni hakkıyla baş döndürücü kıvançlı etti. Günde bin 400 sayaca iktiran kılmak benim düşüncesince ayrı müşterek mutluluktu. Kadın koca algısını banko kırdığımı düşünüyorum. Çünkü hanımlar yapması imkansız algısı herkeste mevcut ancak bin 400 saat okuduktan sonradan bu algılar değişti. Kesinlikler henüz da baş döndürücü kandırıcı olacağımı düşünüyorum. Göreve başladığımdan bu yana, işimi hemen adamların yapabileceğini düşünenleri şaşırtmak düşüncesince himmet gösteriyorum” niteleyerek konuştu.

“Kadınların yapamayacağı göz boncuğu iş yok”

Gerçekleştirdiği iş sırasında yaşamış bulunduğu birtakımı zorluklardan da bahseden Selinay İşler, “Tarımsal müşterek saat okumam gerekiyordu ve bataklığın içerisinden geçerek bunu yaptım o esnada nice kere düştüm ancak hedefime ulaştım. Kadınların banko yapamayacağı müşterek iş yok, benim zat departmanımda tekim hastalık henüz müşterek tomar avrat yerine çalışmayalım. Keşke değme aboneye hanımlar gitse, hanımlar ile rical ortada mukayese bitmeli esir bunun müşterek örneği olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum” halinde konuştu.

“Orada baş döndürücü koca mevcut yapamam dedim ancak okulu birincilikle bitirdim”

Annesinin diretmesiyle gittiği liseyi birincilikle bitirdiğini aktaran İşler, “Anneme borçluluğum var, minnettarım ona. Çünkü ego göz boncuğu halde Fatih Meslek Lisesi'ne kıymetlendirmek istemiyordum. Annem gideceksin dedi ve ego de ‘orada baş döndürücü koca var, yapamam' dedim. En böylece oraya tutundum ve okulu da birincilikle bitirdim” ifadelerini kullandı.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya
 

İLGİLİ HABER
Tramvaylar avrat vatmanlara emanet: Her devir 10 binlerce geçici taşıyorlar Tramvaylar avrat vatmanlara emanet: Her devir 10 binlerce geçici taşıyorlar
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ