USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erzurum Şehir Hastanesi’nde sağlık turizmi açılımı

Erzurum Şehir Hastanesi, yer illerin birlikte diyar dışından mevrut hastalara da görev veriyor. Hastane içerisinde açılan sağlık turizmi biriminde diyar dışından mevrut hastalara değme mevzuda dayanak noktası sağlanıyor.

Erzurum Şehir Hastanesi’nde sağlık turizmi açılımı
19-11-2021 09:18
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ehemmiyetli sağlık merkezlerinden bulunan Erzurum Şehir Hastanesi, ayrımsız sürede İran, Nahcivan, Azerbaycan ve Gürcistan'dan mevrut hastalara da fariza veriyor. Hastane içinde açılan sağlık turizmi biriminde işlemleri meydana getirilen hastalar, hâlâ sonradan servislere alınarak tedavilerine başlanıyor. Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, sağlık turizmi bölümünde dünya dışından mevrut hastaların işlemlerinin yapıldığını belirterek, “Bu birimde Nahcivan, Gürcistan, İran ağırlıklı kazanmak neredeyse dünya dışından mevrut hastalar bulunuyor. Yurt dışından hastanemize başvurular oluyor. Daha kesafet adına Azerbaycan Nahcivan'dan mevrut hastalarımız mevcut.

Bizlere diyabet, duygu doğa cerrahisi, guşa hastalığı, onkoloji hastalarımız, patoloji hastalarımız müracaatta bulunuyorlar. Hastanemize cerrahi dizi eylem yapılmasını talip hastalar da geliyor. Hastane adına hevesli adına işlerimize bitmeme ediyoruz. Bizlere mevrut hastalar bizden baş döndürücü memnunlar. Hastanemize mevrut hastalara site tanıtımı açısından risale dağıtıyoruz. Şehir tanıtımı açısından turizme de yardım sağlıyoruz. Bir avantajımız hastanenin yerleşke içinde bulunmasıdır. Bizlere mevrut hastalar mutlu ayrılırlarsa gittikleri ülkede hastanemize mevrut hastalara güzel müşterek kip yapılanma ediyor. Bize mevrut hastalarla biricik hiç ilgilenip muktezi tetkikleri yaptırıyoruz” dedi.

Sağlık turizmi biriminde etkin personelin nice dili kültür mecburiyetleri olduğunu, dünya dışından mevrut hastalara ne ülkeden geldikleri dair ayrımsız dili konuşup müstelzim katkısı sağlamalarının istendiğini özetleyen Başhekim Tör, “Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, Nahcivan, Gürcistan'dan mevrut hastalarımız mevcut. Azeri lehçesinin beraberinde İngilizce, Arapça, Farsça dilleri biliyorlar. Hastalara ne genişliğinde dikkat gösteriliyorsa kesafet müşterek o genişliğinde da gerek istemez artıyor. Bu da bizleri akıbet etap mutlu ediyor. Hem şehrimiz hem de türkiye şöhretli oluyor. Hastane bahçesine meydana getirilen görseller, hem şehrimizin tanıtımını bildirmek açısından sağlık turizmi düşüncesince ehemmiyetli ayrımlılık oluşturduk. Hastanemize mevrut şahıslara şehrimizi tanıtıyoruz. Şehrimize acemi gelenler bize soruyorlar, 'Tortum Şelalesi'ne ne gidilir yahut Palandöken Kayak Merkezi'ne ne gidilir' hikayelerinde bizden bilgelik alanlar oluyor” sanarak konuştu.

Nahcivan'dan otama kazanmak neredeyse Erzurum'a mevrut guşa hastası Nurlane Memmedova ve şeker hastalığı hastası Fatma Nuriyeva ise, Erzurum Şehir Hastanesi'nin semt düşüncesince talih bulunduğunu belirttiler.

Şahap Gürler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ