USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski eşi tarafından öldürülen okul müdiresi olay yerinde anıldı

Eski eşi tarafından çıkmaz ortasında öldürülen okul müdiresi Yasemin Ağır, olay yerinde anıldı. Davanın avukatlığını eden İbrahim Yasin Kurt, olayın hepsi yönleriyle aydınlatılarak kamuoyunun rahatlatılması icap ettiğini söyledi.

Eski eşi tarafından öldürülen okul müdiresi olay yerinde anıldı
20-02-2022 14:19

Geçtiğimiz hafta Bursa'da okul müdiresi bulunan emektar eşini ayrıksı birlikte erkekle bire birlikte makine içre görür görmez sinir krizi nâkil ve emektar karısını öldürüp, 2 kişiyi ise yaralayan kolluk memuru, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eski eşi tarafından öldürülen okul müdiresi Yasemin Ağır, politik partilerin temsilcileri, avukatlar, STK'lar ve çalışma arkadaşları tarafından olayın yaşandığı yerde anıldı. Yasemin Ağır'ın ana ve babasının parlamenter avukatı İbrahim Yasin Kurt, meydana getirdiği açıklamada şu cümlelere yer verdi:
“Tam birlikte hafta geçmiş sonuç basamak acıklı birlikte hadiseye her daim birlikte tanık olduk. Maalesef ilimiz Osmangazi ilçesinde mevcut Sakarya Ortaokulu müdürü, yaşamını aklı serbest vicdanı serbest efrat yetiştirmeye adamış altın eğitimci, birlikte bebek anası Yasemin Ağır, boşandığı emektar eşi kolluk memuru Bilal Ağır tarafından rolü hasebiyle uhdesinde mevcut emaret tabancasıyla vurularak acımasızcasına katledilmiştir.

Şüpheli Bilal Ağır, olay aceleten öldürülen Yasemin Ağır'ın birlikte mevcut Y. Aydın adlı insana de kanlı kuvve ve kastıyla yüz kere acı etmiş, fazladan Yahya A. yerde iken yanına gelip yaklaşan mesafeden kafasına da acı etmiştir. Yahya A. almış bulunduğu ölümsek yaralara karşın yaşamını kaybetmese de; halen derin bakımda olup avlu mücadelesine bitmeme etmektedir. Şüphelinin etken bulunduğu facialar bununla da hudutlu kalmamıştır. Şüphelinin, silahını bodoslama sağa sola akilane ateşlemesi sonra şüphelinin silahından çıkan kurşunlardan bir tanesi maatteessüf daha hâlâ 17 yaşlarında bulunan 12. dershane talebesi Şeyma Ü.'ye vurma etmiştir. Şeyma Ü. de olay hasebiyle dirimsel zarar geçirecek biçimde yaralanmış olup tedavisi halen hastanede bitmeme etmektedir.”

Olay haset Yasemin Ağır'ın mektebinin işi düşüncesince çalışırken öldürüldüğünü tamlayan ve 'şehit öğretmen' statüsüne alınmasını talip Kurt, "Bu hafta içre muktezi müracaatlarımızı yaparak maktulün martir sarıklı sayılmasının temini düşüncesince talepte bulunacağız. Olayın öbürü birlikte boyutu ise çirkin Bilal Ağır'ın pozisyonu ile ilgilidir. Şüpheli Bilal Ağır da olay haset resmi adına fariza başlangıcında bulunmaktadır. Bu vaziyeti kendisi de doğrusu ifadesinde bildirme etmiştir. Saat 16.00 sularında fariza yeri bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde grup amirinden birlikte saatliğine müsaade alarak olay adına mevrut ve öldürülen Yasemin Ağır'ı gözünü kırpmadan öldürmüş, dü yaşamın hâlâ kararmasına etken olmuştur" dedi.

Olayın tamamı yönleri ile aydınlatılarak kamuoyunun rahatlatılmasını istem fail Kurt, "Şüpheli Bilal Ağır'ın kullanımında mevcut zatî cep telefonuna tahkikat aceleten el konulduğu anlaşıldığından Sulh Ceza Hakimliğinden CMK m.134 ve 135 göre muktezi izinlerin alınmasının akabinde şüphelinin telefonundan meydana getirilen kontrol kayıtları ile ileti kayıtlarının delil dibine alınmasını, bu kapsamda başta gönderilen mesajların içeriklerinin belirleme dilmesi ve rapora geçirilmesini başkaca genel ağ üstünden haberleşmeyi sağlayıcı whatsapp kabilinden taşınabilir uygulamaların da incelenmesini, bu uygulamalardan meydana getirilen aramalar ve gönderilen ileti içeriklerinin de görüntülük görüntülerinin birlikte suretinin anket dosyasına eklenmesini istem ediyoruz.

Maktul Yasemin Ağır'ın kullanımında bulunan 26 DC 016 plak mahdut anahtar ile ilgilendiren tarafların metrukiyet zamanı bulunan 05.10.2021 tarihinden olay gününe genişliğinde sabık müddet içerisinde plak takip edeni sorgulaması yapılıp yapılmadığının belirleme edilmesi, bu kapsamda başta şüphelinin kullanımında mevcut elektronik beyin ve benzer elektronik cihazların belirleme edilerek LOG kayıtlarının çıkartılması ve şüphelinin maktulü strateji yazar etmediği ile ilgilendiren LOG kayıtları üstünden araştırı ve tetkik yapılması, sonuç adına olay haset bulunan 12/02/2022 zamanı düşüncesince PTS sorgulaması yapılıp yapılmadığının yük dibine alınmasını istiyoruz. Burada başta şüphelinin olay adına vürut görüntülerinin elde edilmesi ve incelenmesi sonuç basamak önemlidir. Olayın elden sonra yalnızca olay anını yayınlayan Bursa Akademik Odalar Birliği'nin alıcı görüntüleri edilgin fakat öbürü alıcı kayıtları incelenmemiştir. Bunun düşüncesince de caddenin kusursuz çat noktasında mevcut ve dört tarafı da kemiksiz birlikte biçimde gören kent düşüncesince alıcı görüntüleri sonuç basamak önemlidir" ifadelerini kullandı.

Abdullah Çibir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ