USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski nişanlısının öldürmüş olduğu avukat Yıldız Samsun'da sonuç yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Tuzla'da emektar nişanlısı kabilinden maktul 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız'ın cenazesi memleketi Samsun'da defnedildi.

Eski nişanlısının öldürmüş olduğu avukat Yıldız Samsun'da sonuç yolculuğuna uğurlandı
13-01-2022 18:33
Samsun

Yıldız'ın cenazesi, İstanbul Barosu uğrunda planlı törenin peşi esna memleketi Samsun'a gönderildi.

Bafra ilçesine ilişkin Aktekke Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının peşi esna cenaze, Aktekke Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesine getirildi.

Burada Dilara Yıldız'ın ninesi Sevim Kitapçı, torununun fotoğrafına sarılarak, "Yavrum, sen celladına mı aşırma oldun? Şeytana mı aşırma oldun? Kimse ekmek kullanmadan kalmasın niteleyerek her insana iane ediyordun yavrum. Çok acıyordun herkese. Ah yavrum, merhametli kızım." niteleyerek yaş döktü.

Dilara Yıldız'ın cenazesi, tarih ortası zamanı kılınan cenaze namazının peşi esna gözyaşları ortada mahalle kabristanlığında toprağa verildi.

Yıldız'ın akrabalarından Turgut Çakmak, gazetecilere, çilingirle giren hunriz zanlısının 10 devir Dilara Yıldız'ın evinde kaldığını, memleketinden döndüğünde de onu denyo aldığını belirterek, "Yıldız, acıktığını söyleyerek bu caniyi inandırma ediyor lokantaya, polisin yakınına denli getiriyor. Arkadaşları polise suç duyurusu ediyor. Buna karşın benim polisim resmi elbiseyle operasyona geliyor. Sen bilmiyor musun ki eş bunu öldürecek. Cani de çekip vuruyor." niteleyerek konuştu.

Dilara Yıldız'ın dayısı Mustafa Kitapçı ise katilin müşterek gaddar bulunduğunu dile getirerek, "İnsan işi değil bu. Gözü dönmüş müşterek katil. O apartmandaki güvenlikçilerin haberi var, parmağı var. Çünkü o kent dört dörtlük korumalı müşterek site. Herkes giremez zorla o eve girmiş, anahtarcı götürmüş. Nasıl girdin? 10 devir kesinlikle beklemişsin? Seni oradaki güvenlikler ne niteleyerek aldılar eve?" ifadelerini kullandı.

Eve ulaştığında zanlının Yıldız'ı darbederek hisse senedi imzalatmak istediğini özetleyen Kitapçı, "Bana para varlığını vereceksin, anca ayrılırım. Arabayı vereceksin, demiş, dövmüş. Kız inandırma ediyor. O mükemmel acilden telefon tuşundan polise sav veriyor. Arkadaşları ileti atıyor. Olay elhak polisler geldiği anda oluyor. Orada hâlâ deneyimli çıplak polisler gelip vakaya karışan olsaydı, ihtimal bu olmayacaktı." niteleyerek konuştu.

Avukat arkadaşı Aslıhan Arat ise ölmeden Dilara Yıldız'ın namına müşterek bilinçlilik olursa avukatlığını yapmasını istediğini belirterek, "Arkadaşımın vasiyetini adına getirmeye çalışacağım. Zanlının en ciddi cezayı alması düşüncesince çalışacağım." dedi.

"Son defa sarıldım ego çocuğuma"

Dilara Yıldız'ın anası Elvan Yıldız da saldırganın yaşam boyu dam cezası almasını istediğini dile getirerek, "Kızımın katilinin yıldırma etmiş olduğu devir yakalanması gerekiyordu. Elektronik bilezik varmış, hastalık takılmıyor? Çocuğum içtimai medyada paylaştı yıldırma mesajını, hastalık elden alınmadı, hastalık bulunmadı? Neden korunmuyor kadınlar? Neden korunmuyor bizim çocuklarımız?" niteleyerek konuştu.

Çocuğunun ihmaller kararında yaşamını kaybettiğini korumak için çaba sarfeden Yıldız, şu şekilde konuştu:

"Polisin gözünün uğrunda vuruldu benim çocuğum. 5 mermi attı çocuğuma. Polis anca seyretti herhalde. Bizim polisimiz tabanca kullanmıyor, mermi atmıyor, caniyi almaktadır götürüyor. Benim çocuğum ölmüş yerlerde yatıyor. Çocuğum düşmüş olduğu şekilde yerde hınç etmiş. Çocuğumun dulda sonucu vardı zaten. Yılbaşında buradaydı, buradan geçici ettim. Memleketine gelmişken müşterek derinti alım satım yaptı. Tereyağı aldı, bagajını doldurdu yola çıktı. Son defa sarıldım ego çocuğuma. Son defa geçici ettim, sarıldım. Gitti bundan hakeza benim çocuğum, namevcut oldu. Yok bundan hakeza benim çocuğum."

Çocuğunu örtbas etmek düşüncesince baş döndürücü savaş ettiklerine fakat kimsenin bunu başaramadığına ayraç fail ana Yıldız, "Kızım her insana iane fail birisiydi. Aslında bu dünyaya müşterek tomar iyiydi benim yavrum. Bu denli encam gideceğini düşünmedik. Kimse hakeza canice, kaygı filmlerinde bulunan müşterek planı düşünebilir mi? Benim çocuğum katiyen avrat cinayeti fail birisinin davasının almadı. En baş döndürücü kızmış olduğu şeydi, baş döndürücü asap olurdu. Bir şeyler gerçekleştirmek istiyordu. Hatta 'Bir partiye gireceğim oradan saylav olacağım. Kadınların haklarını savunacağım.' diyordu." niteleyerek konuştu.

TBB Başkanı Sağkan: "6 ayrı şikayette bulunmuş"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan ise acılarının baş döndürücü şişman bulunduğunu vurguladı.

Meslektaşlarının adam öldürmeye kurban gitmesinin acısını yaşadıklarını dile getiren Sağkan, "Bir meslektaşımızı müşterek avrat cinayetinde kaybettik. Çok uğraşmış, 6 ayrı şikayette bulunmuş. Uzaklaştırma sonucuna karşın yaşanmış bulunan müşterek süreç." dedi.

Yıllardır barolar ve çıplak maşer örgütleri şekilde hanıma çevrilmiş hızlı mücadelenin çıtırbom olduğunu, kanunun ve İstanbul Sözleşmesi'nin baş döndürücü hâlâ çalışan uygulanması icap ettiğini söylemeye çalıştıklarını aktaran Sağkan, şu şekilde konuştu:

"Gelin görün ki müşterek geceleyin kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi'nden çıktığımız müşterek süreci yaşadık. Bu noktada İstanbul Sözleşmesi'nin önemini söylemeye çalışırken bizlere her daim 6284 önemli Yasa'dan bahsedildi fakat bu yasanın uygulamasında ne denli çıtırbom kalındığını bugün maatteessüf müşterek meslektaşımızın verdiği onca çabaya karşın müşterek hukukçunun, müşterek avrat avukatın verdiği onca çabaya karşın katledilmesiyle müşterek defa hâlâ baş döndürücü biberli müşterek vakayla muammer olduk. Düşünün, bu olayın mağduru, maktul ad müşterek avrat avukat. Bir de haklarını bilmeyen, yapacağı başvurulardan haberli olamayan milyonlarca kadının durumunu düşünebiliriz."

Cenazeye cezaevinden hususi izinle çıkan Dilara Yıldız'ın babası Ali Yıldız, kardeşleri Merve ve Sefa Yıldız ile yakınlarının yanında CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran ve yurttaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ