USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Ev alacaklar dikkat: İki müteahhidin pes dedirten oyunu

Edirne'de birlikte yüklenici adanmış sözleşmesiyle sattığı daireleri bambaşka birlikte müteahhide de tapu devriyle sattı.

Ev alacaklar dikkat: İki müteahhidin pes dedirten oyunu
29-10-2021 11:00

Daireleri satılan meydan yüklenici de o daireleri bambaşka vatandaşlara sattı. Şüpheliler üzerine hazırlanmakta bulunan iddianamede, en esasen bu yana düşün donanmasında oldukları belirtilirken, müteahhitlerin dünkü oyunu pes dedirtti.
İddialara göre, Edirne'nin Şükrüpaşa Mahallesi'nde müşterek kululuş sahibi U.A. yapım halindeki binasını gösterip ‘satış sözleşmesi' karşılığında toplamda 164 bin teklik alarak bu binadan 6 daireyi Hüseyin E., Adnan Ö., Mehmet Ç., Mehmet U., Murat Y. ve Hasan B.'ye sattı. Firma sahibi U.A. ilerleyici sürede ayrımsız daireleri bambaşka müşterek yüklenici bulunan ve dosyada maznun şekilde tutuklanmadan yargılanan A.B.'ye de tapu dönemi yaparak sattı. Daireleri satın meydan A.B. de bu daireleri bambaşka vatandaşlara sattı.

Gerçeği öğrenince beklenmeyen yaşadılar

Aylar geçtikçe dairelerinin tasdik edilmediğini gören vatandaşlar, öz olanaklarıyla icra ettikleri tetkikat sonucunda ayrımsız dairelerin başkalarına da satıldığını öğrenince şüpheliler üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına kusur duyurusunda bulundular. Bahse husus kusur dosyası üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı kabilinden meydana getirilen anket tamamlandı. Binanın sahibi U.A. ile binayı satın meydan yüklenici A.B. üzerine ‘iştirak biçiminde tecimen yahut şeriklik yöneticileri ile birleşke yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan savca hazırlandı.

İddianamede en esasen bu yana düşün ve aksiyon donanması dahilinde oldukları belirtildi

Hazırlanan iddianamede şüpheliler üzerine elan başlangıçta de Edirne Ağır Ceza Mahkemeleri gözetiminde yargılamaların yapıldığı ve mahkumiyet kararlarının çıkmış bulunduğu belirtildi. Avans ödemesi meydana getirilen dairelerin zanlı U.A. kabilinden gayrı zanlı A.B.'ye satılması ve tapu dönemi yapılmasının danışıklı muamele şekilde değerlendirilmesi talebinde bulunulan iddianamede ayrıca, şüphelilerin en esasen bu yana düşün ve aksiyon donanması dahilinde kalifiye tokatçılık el işi kastı ile akım ettiklerine kılavuzluk dokuma etmiş bulunduğu belirtildi. İddianamede, zanlı U.A. ve zanlı A.B.'nin değişik 6'şar kat iktisap etmek aracılığıyla takdiren ve teşdiden cezalandırılmaları istem edildi.

Suçlamaları benimseme etmedi

Şüpheliler üzerine hazırlanmakta bulunan iddianamenin Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi kabilinden benimseme edilmesinin peşi sıra şüphelilerin yargılanmalarına başlandı. Binayı muahharen satın meydan ve dosya kapsamında tutuklanmadan yargılanan yüklenici A.B. binayı dü zerre biçiminde satın aldığında yapının yapım biçiminde bulunduğunu söyledi. Mağdurlar ile gayrı zanlı arasındaki mülk alışverişini bilmediğini kail A.B. suçlamaları benimseme etmediğini anlatım etti.

“Mahkemeye gidersen iş uzar, gitmezsen mağduriyetini gidermeye çalışırız” dediler

Duruşmaya eklenen mağdurlardan Hüseyin E. de kululuş ile bitirme adanmış sözleşmesi imzalayıp 17 bin teklik ifa yaptığını söyledi. Hüseyin E. ilerleyici zamanlarda kululuş yetkilileri ile icra ettiği görüşmelere karşın hem dairesinin tıpkı sürede parasının iadeli edilmediğini anlattı. Duruşmaya eklenen mağdurlardan birisi bulunan Mehmet U. da anlaştığı bitirme düşüncesince kululuş yetkililerine 50 bin teklik ifa yaptığını söyledi. İlerleyen zamanlarda dairesi tasdik edilmediği düşüncesince zanlı U.A. ve fasile bireyleriyle görüştüğünü anlatım fail kıygın Mehmet U. namına ‘mahkeme süreci başlatmazsan mağduriyetini gidermeye çalışırız, şayet mahkemeye gidersen oradan çıkma karara uyarınca işlemlere bitmeme ederiz' denildiğini tez etti.

Ev alacak vatandaşlara çağrı: “En kesin hal tapu dairesinde alışveriş yapılmasıdır”

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, ev satın alırken vatandaşların nelere dikkat etmeleri dair açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Feda, “Edirne küçük müşterek kent bulunduğu düşüncesince müteahhitlerimiz güvene ilgili satışlar gerçekleştiriyor. Sayıları az da olsa geri oruçlu kimi müteahhitler, çabucak müşterek tomar vatandaşa daireleri gezdirip güvenmelik karşılığında söz yapıyor. Daha sonraları o daireler tapuda değişik insanlara satan müteahhitler peşi sıra kayboluyorlar yahut mahkemelik oluyorlar. Burada en kesin hal söz yapıldıktan çabucak sonraları yapım sağlıksız bile olsa tapu dairesinde alışveriş yapılmasıdır” dedi.

Mahalle muhtarı ev alacak vatandaşlara seslendi

Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı da vatandaşlara çağrıda bulundu. Muhtar Tasmalı, mahallede yapım çalışmalarının çabucak bitmeme ettiğini ve ev alırken kimi vatandaşların hariç da olsa kıygın olduklarını söyledi. Muhtar Tasmalı, “Ev alırken kimi yurttaşlarımızın kıygın olduklarını duyuyoruz. Ev alacak vatandaşlara kıygın olmamaları düşüncesince ricada mevcut iktisap etmek istiyorum. Tapu dairesinde muamele yapmadan vasıtasız mülk ödemesi yapmasınlar. Kaparo verip söz yapsalar bile kıygın oluyorlar. Bu mağduriyeti yaşamamak düşüncesince baş döndürücü dikkat etmeleri gerekiyor. Maalesef hariç da olsa hakeza şeyler yaşanıyor” niteleyerek konuştu.

 

Şener Urfa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ