USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Evinin terasında İHA yapan Alper'in sıradaki hedefi insansız çokluk aracı

Ankara'da evinin terasında öz olanaklarıyla insansız iklim aracı (İHA) yapan Alper Sarısan'ın bu seferki hedefi insansız deni aracı (İDA) yapmak.

Evinin terasında İHA yapan Alper'in sıradaki hedefi insansız çokluk aracı
25-12-2022 11:06

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda etkin 39 yaşındaki Alper Sarısan, evinin terasında kişi olanaklarıyla Alpkuş adını verdiği birlikte İHA yapmıştı. Sarısan'ın icra ettiği modelin birlikte benzer ise Yunanistan menşeili birlikte şeriklik çeşidinden Talos adlı İHA kendisine prezante ve toplumsal medyada bu boyut ruzname olmuştu. Sarısan'ın birlikte ahir hedefi ise evinin terasında insansız kükremek aracı yapmak.

Evinin terasında Alpkuş'u yaptığını hatırlatan Sarısan, “Alpkuş'u sınav uçuşuna denli ulaştırdık ve dobra birlikte uçuştan sonraları indirdik. Bu boşalan atölyemde gene vatanımızda dobra birlikte noktaya getirilecek planlar yürütüp, muhtemelen birlikte şeyler çıkartmak ve ülkemize müfit peyda eylemek düşüncesince deminden de birlikte kükremek aracı, önceki önceden birlikte mıntıka kendisine hasıl birlikte insansız kükremek aracı ilişkin çalışmaya başladım” ifadelerini kullandı.

“Birçok materyalin araştırılması dair kullanılacak”

Evinin terasında icra ettiği İDA'nın ne bölgelerde çalışkanlık gösterebileceğini özetleyen Sarısan, “Tarım ve Orman Bakanlığı içinde çalışıyoruz, şu anda iç sularımız, denizlerimiz ve nice bölgede genel anlamda savuma dalında insansız kükremek araçları kullanılıyor. Fakat benim bu projemde iç sularımızda suların analizleri, avlanan noktaların kontrolleri, su diplerindeki geberik ve dokuncalı ve analizi yapılması müstelzim nice materyalin araştırılması dair kullanılacak” diyerek konuştu.

“İDA'nın maliyeti minimum 150-200 bin lirayı bulacak”

Alpkuş'un pervaz testinin birlikte sene evvela yapıldığını bildiren Sarısan, yaşama geçireceği projenin maliyetine dikkati çekerek, “O vakitler 200 bin lirayı aştı. Şu anki İDA'nın maliyeti minimum 150-200 bin lirayı bulacak. Aradan sabık yılları temel aldığımız devir elden elden ayrımsız gene birlikte insansız kükremek aracını atölyemden çıkartmayı düşünüyorum” halinde konuştu.

Oğlunun 'Tekne yapabilir misin' sorusundan sabah yeli aldı

İDA hazırlamaya oğlunun tutkusu ilişkin başladığını dile getiren Sarısan, “Aslına bakarsanız hakeza birlikte evim yoktu. Teraslı birlikte ev almamın sebebi, Alpkuş'un imalatı düşüncesince hususi kendisine aldığım birlikte teras kat. Burayı atölyeye çevirip, imdi sonraları uçağı burada yapım eylemek mahsus gücenmiş birlikte ev. Boş küsurat atölyeyi deminden de İDA'ya çevirdik. Tepkiler iyi. Bir kükremek aracının yapılmasının nedeni de oğlum. Oğlum birlikte İDA demiyor fakat ‘Tekne yapabilir misin baba?' söylediği devir ego de gereksiz birlikte atölyede ondan sabah yeli alarak işe başlamış oldum” ifadelerini kullandı.

Tepkilere karşın yılmadı

Projeye başladığında çevresinden tepkiler aldığını dile getiren Sarısan, mevrut tepkilere aldırış etmediğini belirterek şu şekilde konuştu:

“İşin başlangıcında uçağı yaparken buradan birlikte tayyare çıkaracağımın fotoğraflarını bazısı arkadaşlara gösterdiğim devir 'Bu neye benziyor?' söylediğim devir dalavere geçen, 'Bu ne böyle', 'Bu teneke parçası, ne' diyenler bile oldu. Bunlara elbette aldırış etmedim. Ülkemizde tığ de nice bölgede ati noktalara gelebileceğimizi, azimle 5 buçuk salname birlikte çalışmayla Alpkuş kendisine adını koyarak uçağımızı muhtemelen birlikte noktaya getirdik. Tekne dair daha nice insana göstermedim. ‘Terasta mıntıka yapılıyor mı?', elbette değişik bakılıyor. İlk sordukları istifham 'Terastan kesinlikle çıkaracaksın?' oluyor. Bir vinç sebebiyle çıkartacağımı kendilerine bildiriyorum."

İDA'ların yalnızca defans sanayii özelinde kullanılmadığını vurgulayan Sarısan, “Bu noktada birlikte insansız kükremek aracı dediğimiz devir genel anlamda defans sanayiinde kullanılmaktadır fakat nice alanda, iç suların araştırılması ve denetlenmesi, suların analizleri derece mevzularda birlikte insansız kükremek aracı kullanılabilir. Bu mevzuda da hem bakanlıklarımız bununla beraber hususi dal firmaları bu mevzuda sponsorluk gerekiyor. Evin terasında İDA gerçekleştirmek havadan değil” diyerek konuştu.

Doğukan Gürel - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ