USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Evsiz kalan çift otomobilde, evlatları da komşularında kalıyor

Karabük'te husus bağımlısı oğlunun evini yakması kararı evsiz kalan Şaban Yeşil ile ailesi hayırseverlerden iane eli bekliyor.

Evsiz kalan çift otomobilde, evlatları da komşularında kalıyor
18-12-2021 14:53

Atatürk Mahallesi Sorgun Caddesi Bülbül Sokak'ta 4 devir evvel yanında tane eğik evde meydana mevrut âşık sonrası Şaban Yeşil ile ailesi evsiz kaldı.

Geçimini inşaatlarda fiilen sağlayıcı ve şuan aylak bulunan biçare ata eşiyle baş başa otomobilde yatarken, 4 evladı da komşularında kalıyor. Zor eyyam nâkil Yeşil ailesi hayırseverlerden kendilerine uzanacak yanında iane eli bekliyor.

İHA muhabirine mütekellim Şaban Yeşil, oğlu kabilinden yakılan evi yaptırma imkanının olmadığını belirtti.
İnşaat ustası olduğunu, şuanda iş bulunmadığı düşüncesince çalışamadığını anlatım fail Yeşil, kendisinin ve eşinin makine kaldığını söyledi.

“Arabaya bizler sığmıyoruz”

Yeşil, “Ev kiralayamıyorum, kiralasam da kirayı veremem. Arabanın süresince yatıp kalkıyorum. Önümüz kış, nereye derece otomobilde yatacağım. Komşuların desteği ile nereye derece duracağım. Büyüklerimden evimin yapılmasını istiyorum. Çocukları komşulara gönderiyorum, okula gidiyorlar. Arabaya bizler sığmıyoruz. Sığsak da kollar parasız olur. Bu gestalt derslerini de etkiliyor. Onun düşüncesince eş, arkadaş ve komşuya gönderiyorum. Nereye derece göndereceğim. Şuan karnım aç, cebimde 5 kuruş mülk yok” niteleyerek konuştu.
Eş, dost, hayırseverlerden iane eli beklediğini kaydeden Yeşil, “Yetkililerden iş istiyorum, çalışabilirim. Yardımlarını bekliyorum, evimi yapıversinler” dedi.

“Hiçbir şeyimiz kalmadı, kıygın durumdayız”

Evdeki yangının çıkmış bulunduğu hatıra özetleyen ana Hülya Yeşil, husus bağımlısı oğlunun elinde tüple eve geldiğini ve ‘Anne sana tulum aldım' niteleyerek mutfağa geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Alkollü bulunduğu düşüncesince bana yanında nesne der niteleyerek gittim yattım. Beş zaman sonradan kapıyı tekmeleyerek bizi uyandırdı. Kalktık baktık ev tutuşmuş. Dışarı print baktık alevler çatıda. 10 dakikanın süresince etraflı birikimlerimiz gitti, nazar boncuğu şeyimiz kalmadı. Mağdur durumdayız.”

Anne Yeşil, evlerinin yapılması düşüncesince iane beklediklerini ve husus bağımlısı oğlunun da otama edilmesini istediğini aktardı.

Rıdvan Bostancı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ