USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Eyyam-ı bahur' sıcakları bunalttı

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini anlatım kılmak düşüncesince makbul eyyam-ı bahur sıcakları yurdu tesiri dibine aldı

'Eyyam-ı bahur' sıcakları bunalttı
30-07-2022 18:06
Erzurum

"Çöl sıcakları", "cehennem sıcakları", "Afrika sıcakları" adına da anılan eyyam-ı bahur, yurdun garp kısımlarında tesirini gösterirken Ege Bölgesi'nde de yurttaşlar hafta sonunu boğunuk ve serin bölgelerde geçirmeyi yeğleme ediyor.

Güneydoğu Anadolu'da sıcak hava bunaltıyor

İzmir'in canlılığıyla adlı sanlı Kordon Boyu da sıcak hava ve hafta sonu olması hasebiyle herhangi ortak zamanki hareketliliğini durgunluğa bıraktı.

Hava sıcaklığının 36 dereceye bulmuş yer aldığı kentte, başta deniz boyu şeridinde balıkçılar, gezgin satıcılar ve turistlerin yoğunluğu gözlemlendi.

Yabancı turistler, yoğunluğun bulunmadığı sahilin keyfini çıkardı.

Aydın'ın gökçe ve yeşili buluşturan koylarıyla adlı sanlı Didim ilçesi ise sıcak havada ferahlamak isteyenlerin adresi oldu.

Altınkum, Yeşilkent, Cennet, Manastır, Akbük plajları hafta sonu tatilini punt bilenlerin akınına uğradı.

İzmir'in Çeşme, Aydın'ın Kuşadası ilçelerindeki plajlarda da sıklık gözlendi.

Erzurum

Kışın derinliğine sürdüğü kentlerin başlangıcında mevrut Erzurum'da bugün normallerinin üstünde seyreden sıcak hava vatandaşları bunalttı.

Tüm yurtta mahsus "eyyam-ı bahur" sıcakları, 1890 rakımdaki şehirde yaşayanları da etkiledi.

Serinlemek düşüncesince yeşil meydan ve direk gölgelerini yeğleme edenler mesire sahalarında aileleriyle piknik yaptı.

Vatandaşlardan 74 yaşındaki Hacı Ali Çomaklı, AA muhabirine, şehirde derinliğine zamandır bu biçimde ortak sıcak hava ile karşılaşmadığını söyledi.

Sıcaktan tevakki etmek düşüncesince direk gölgelerine geldiğini tamlayan Çomaklı, "Eski senelerde ihtimal hakeza sıcak reşit kabil lakin bu sene itici bulunmayan denecek genişliğinde oldu. 35 dereceyi gördük. Sıcaktan tevakki etmek düşüncesince direk gölgelerine gelmiş şekilde bugün geçiriyoruz. Bizim memleketimizin 3-4 ay ağır kışı mevcut lakin arkası serin geçer. Biz soğuğa ve serine alıştığımız düşüncesince sıcak katı bizlere yaramıyor." dedi.

Nizamettin Alper de sıcak hava hasebiyle günlerini hayalet bulunan yerlerde geçirmeye çalıştığını anlatarak, "Erzurum bu sene aşkın sıcak yer aldığı düşüncesince serin bölgelere kaçıyoruz. Ben henüz evvel hakeza ortak sıcak görmedim bu sene aşkın sıcak oldu. Diğer şehirlerimizde de sıcak mevcut lakin bura da oraları aratmıyor." sanarak konuştu.

Fahrettin Aydın ise yağmurların az yağması hasebiyle havaların sıcak bulunduğunu söyleyerek, "Erzurum'da yepyeni sıcaklardan ortak güneş yaşıyoruz. Dün bugüne layıkıyla henüz sıcaktı. Erzurum soğuğu ile tanımlanır lakin bu sene kavurucu sıcaklar geçiyor." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 dereceyi aşan sıcak açıktan bunalan vatandaşlar, sayeban alanlar, otopark yeri ve bahçelerde, kollar ise bezgi havuzlarında devir geçiriyor.

Bunaltıcı sıcaktan korunmaya etkin şehir sakinleri, direk gölgeleri, yeşil alanlar ve boğunuk alanları yeğleme etti.

Bazı kollar ise tarz Sur ilçesindeki Anzele Parkı'nda mevcut bezgi havuzunda serinlemeye çalıştı.

Kentin zamanı mekanları, meydanları ve caddeleri sıcak hava hasebiyle en rahat günlerinden birtanesini yaşadı.

Diyarbakır'da 2-4 aşama bugün normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının gelecek günlerde de tesirini sürdürmesi bekleniyor.

Bolu

Hafta sonu sıcak açıktan bunalanlar ferahlamak düşüncesince "Bolu'nun Pamukkalesi" adına bildik orman içerisindeki Akkayalar Travertenleri'nde bugün geçirdi.

Kentte sıcak açıktan bunalanlar Pamukkale'den sonradan Türkiye'nin ikinci iri blok traverteni olma ayrıcalığı taşıyan, şifalı suyunun birlikte orman içre olması hasebiyle biricik manzaralar sunan Akkayalar'a gitmeyi yeğleme etti.

Ziyaretçiler mineralli suların bulunmuş yer aldığı iflah deposu 2 havuzda serinlemeye çalışırken, travertenleri gezen birtakımı aileler de orman içre piknik yaptı.

İşletmeci Salih Çetin, gazetecilere, senenin en sıcak günlerinin yaşandığını fakat Bolu'da yaz mevsiminin aşkın endamsız geçtiğini aktararak, "Hava sıcaklığının 30 dereceyi geçmiş yer aldığı eyyam 60 haset aşmıyor. Şu anda sıcak eyyam yaşamamızdan çevre istem var. İnsanlar serinlemeye geliyorlar. Yaz aylarında koyu dikkat var. Burada konaklama bulunmadığı düşüncesince insanoğlu değme geliyorlar. Geniş mesire alanımız var. Travertenleri geziyorlar, havuzlarda serinliyorlar." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ