USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Fabrika işçisini öldüresiye darp edip, kendi sosyal medya hesabından böyle canlı yayınladılar

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde müşterek fabrikada etkin işçi, fabrikanın yönetimsel amiri bulunduğunu encam sürülen insan karşı konuşmuş olduğu iddiasıyla trajik biçimde darp edildi. Saldırgan şahıs, işçinin sosyal medya namına girerek canlı yayında bozukluk dilettirdi.

Fabrika işçisini öldüresiye darp edip, kendi sosyal medya hesabından böyle canlı yayınladılar
23-11-2021 14:05

Olay, Şubat ayında Kocaeli'nin Gebze ilçesi Eskihisar Feribot Yolu üstünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Güriş Holding'e ilişkin Omtaş fabrikasında işçi şekilde etkin Hasan Özgenç, dostlarıyla geveze ederken fabrikanın yönetimsel amiri bulunduğunu encam sürdüğü müşterek erkek kendince konuştu.

Bu konuşmadan 2 güneş sonraları Özgenç, tanımış bulunduğu müşterek insan ile baş başa Eskihisar Feribot Yolu'na gitti. Burada müşterek müddet geveze etmiş bulunduğu şahıs, namına çabucak tepik ve yumruklarla saldırmaya başladı. Saldırının peşi sıra yüzü hun içinde küsurat Özgenç'in telefonunu düzlük şahıs, sosyal medya namına girerek naklen yayın hazırlamaya başladı.

O anları kayda düzlük şahıs, binlerce bireyin erişebileceği hesaptan Özgenç'e kusur dileterek, namına kalay etmesini ve çalışmış bulunduğu fabrikadan istifa etmesini istedi. Özgenç de kendisinden maksut şeyi yaptı. kişi elan sonraları canlı yayını kapattığını düşünerek, Özgenç'e taşlama ve kalay etmeye bitmeme ederek, darp ika sebebini söyledi. Daha sonraları şahsın sosyal medyadan canlı yayını silmesine rağmen, yayını izleyen Özgenç'in yakınları, o anları kayda aldı.

İçeride tazminatı bulunduğu düşüncesince aylarca fabrikada idman mecburiyetinde küsurat Özgenç, elan sonraları müşterek bahaneyle tazminatsız şekilde işten atıldı. Özgenç, kendisini trajik biçimde darp fail şahsın ve bu şahsı azmettiren insanların hak uğrunda matematik vermesini istiyor.

“Darptan sonraları ancak telefonumu alarak sosyal medya hesabımdan naklen yayın yaptı”

Yaşadığı trajik vakası özetleyen Hasan Özgenç, “Fabrikada görüştüğümüz arkadaşlarımızla ‘M.A.'yı buradan göndermişler' niteleyerek müşterek mülakat geçmişti. Bu konuşmayı üretimlik sendika mümessili bulunan Sefa Aksöz'e söylüyorlar. Sefa Aksöz de onun adamı bulunduğu için, ayrımsız sürede sendikanın mümessili bulunduğu düşüncesince bunu anlatıyor. Artık nite anlattığını bilemiyorum. 2 güneş sonraları 8 Şubat haset elan önceleri fabrikada etkin Ahmet Serdar Tabakoğlu isminde şahıs beni arayarak ‘Memleketten müşterek arkadaşımız gelecek, senin indinde müşterek iki güneş kalmasının müşterek sakıncası mevcut mı?' niteleyerek söyledi. Ben de müşterek sakıncası olamayacağını söyledim. Bu mevzuyla ilişik Pazartesi haset 18.00 sularında evime geldi. Biraz çay içtikten sonraları bana ‘Eskihisar'a gidelim, az buçuk dolanalım, hem dost doğmak üzere, otobüsten onu alalım' niteleyerek beni Eskihisar Feribot Yolu'na götürdü. Orada dışarıya çıktık, konuşurken sol gözümün üstünde 3-4 parça sumsuk vurmaya başladı. Ben ne işe yaradığını anlayamadım. Sonra gene vurmaya bitmeme etti. Arkadaşımdı, kendisini tanıdığım, bildiğim müşterek vatandaştı. Hem de ayrımsız memleketliyiz. Burada beni yumrukladıktan sonraları ‘Sen M.A. ağabeyim kendince kılükal söylüyormuşsun, bizim kulağımıza geldi, sen illet böyle yapıyorsun, tığ senden beklemiyorduk. Sen Mehmet ağabeye erinç aşırı şişman kusur ettin' deyip, sonraları gene tekme, tokat, sumsuk beni darp etti. Bu darptan sonraları da ancak telefonumu alarak kendi sosyal medya hesabımdan naklen yayın yaptı. Canlı yayında da ‘Büyüklerinden kusur dileyeceksin, Omtaş'tan istifa edeceksin' dedi. Canlı yayında da kendi sesi çıkmak zaten. Bu vakadan sonraları da telefonu kapattığını zannederek M.A. ile ilişik laflar, laflar etmiştir. Canlı yayın bittikten sonraları beni hal böyle olunca gören sosyal medya hesabımdaki şahıslar elden beni arıyorlar, polisi arıyorlar. O günden sonraları beni ölümle defaatle gözdağı etti” dedi.

“Bir kaygı içinde 9 ay süresince orada çalıştım”

Bu olayın peşi sıra şikayetçi bulunduğunu özetleyen Özgenç, “O süreden sonraları 20 güneş iş göremez tutanağı aldım. Burnum kırıktı. Çok beğenilmeyen müşterek haldeydim. Bunun akabinde fabrikada çalışmaya bitmeme ettim. Ama fabrikada çalışırken bana baskılar sonsuz bitmeme etti. Beni tazminatsız çıkartmaya çalıştılar. Ben müdüre dileyiş ettim, ‘Lütfen beni işten çıkarın, ego bitmeme edemiyorum, benim psikolojim bozuldu' dedim lakin buna karşın beni çalıştırmaya bitmeme ettiler. Bir kaygı içinde 9 ay süresince orada çalıştım. En böylecene da yersiz müşterek görüngü yüzünden beni tazminatsız işten attılar. Kendimi kanıtlama edemeyeceğim, zira kimesne benim yanımda durup bu vakayla ilgili kimesne anlatım vermeyecek” niteleyerek konuştu.

Kendisini darp fail şahıs naklen yayın yapmasaydı kendisini kanıtlama edemeyeceğini aktaran Özgenç, “Bizim düşüncesince aşırı zordu. Belki de bu şahıs ‘Benim aileme hakarette bulunmuş oldu ego de bunu yaptım' diyecekti. Ama elinde bu kadar müşterek ispat, tanık ve kimin azmettirdiğinin açıkça ve kupkuru müşterek biçimde ortaya konması elbette ki benim müşterek yanda şansım oldu. Tabii ki ego bunların hepsinden şikayetçi oldum. Adli makamlarda gerekenin yapılacağına inanıyorum. Devletimiz ahbaplık devletidir. Adaletimi güçlüdür. Bunlara en DOĞRU sürede gerekenin yapılmasını ve suçluların da cezalarını çekmesini şahsen istiyorum” biçiminde konuştu.

“Çalışmadığım şirketteki müşterek adamı illet dövdüreyim?”

Olayda Hasan Özgenç'in azmettirici şekilde gösterdiği M.A. ise “Bu adamı garip diye, fukara niteleyerek işe aldım. Yatacak noktayı bulunmadığı düşüncesince fabrikada 3 ay yatırdım. Bu eş denyo hastası. Otobüs muavini, kimsesi bulunmayan dediler, ondan sonraları ego bu adamı işe aldım. Bu yurttaş videoyu çekici kişiyle baş başa etanol içiyorlar. İçtikleri yerde bana kalay ediyor. Ben yatalak hastayım. Benim müşterek şeyden haberim yok. Ben bu adamı görsem tanımam. O güneş bu arada etanol içiyorlar, bu yönde ifadeleri var. Onların dost bulunduğunu da hacısı hocası bilir. O videoyu bana attılar, ‘Senin adın geçiyor' dediler. Ben de ‘Terbiyesizlik yapmayın, ego o adamı tanımam' dedim. Bana kalay ettiğini söylediler, ego de ‘Bana kalay ettiyse Sana ne? Sen mi benim savunucumsun' dedim. Ben bu mevzuyla ilişik ifademi de verdim. Bu şahıs, müşterek vatandaşa kalay etmiş, yurttaş da bunu dövmüş, iş durumunda dövüşten dolayı, disiplinsizlikten çevre işten atılmış. Bu eş kendince ifadeler var, iş durumunda gürültü ettiğine değgin ifadesi kırgın insanoğlu var. Ben Omtaş da çalışmıyorum. Ben yalnızca bu fabrikanın sahibi tanıyorum, elan önceleri orada fariza yaptım. Çalışmadığım şirketteki müşterek adamı illet dövdüreyim? Ben 3 senedir yatalak müşterek hastayım, Şuan Ataköy'deyim. Ben o işin tek durumunda yokum. Bu eş rastgele güneş içen müşterek insan, 4 ayrı kişiyle gürültü etmiş bulunduğu düşüncesince mahkemelik ergin müşterek insan. Ben o fabrikanın çalışanı olmadım. Benim karşıma çıkarsınlar o adamı tanımam. Ben bunların akrabasıyla Tokat Zile'de eskiden müşterek iştirak yaptım. Beni 400 bin liralık dolandırdılar. Bu onların bunu kullanarak meydana getirdiği müşterek tezgah. Dava dosyasında benden şikayetçi bulunduğunu söylemiş, ego bu adamı yakından açıktan tanımam” ifadelerini kullandı.

"Onu ego işe aldırdığım düşüncesince ihtimal beni attırır niteleyerek işlenmiş müşterek şey"

Kendisine tezgah kurulduğunu tez fail M.A., “‘Tazminatlı şekilde beni işten çıkartın niteleyerek söylemiş', üretimlik da haram bulunduğu düşüncesince işten çıkarmamış. Bir fabrikadan işçi nite çıkartılır? Kriz varsa, iş eğer olmazsa çıkarılır. İş varken işçi çıkarılır mı? Sen 4-5 yıl çalışmışsın, tazminatı kabul etmek düşüncesince benim adımı kullanarak, ihtimal bundan ötürü tazminatsız işten atarlar niteleyerek tezgah kuruyorsun bana. Benimle ne alakası var? Ben O fabrikanın personel müdürü değilim, mesul müdürü değilim, tek alakam yok. Onu ego işe aldırdığım düşüncesince ihtimal beni attırır niteleyerek işlenmiş müşterek şey. Bu çıyanlık ve ihanet. Ben o garip niteleyerek savlayıcı fark olmadım ondan” ifadelerine toprak verdi.

Mustafa Uslu - Güven Gök
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ