USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Fatih Erbakan’dan 6’lı masadaki 5 partiye kritik çağrı

Yeniden Refah Partisi önderi Erbakan, altılı ganyan masayı gerçekleştiren 5 aykırılık partisine seslenerek, “CHP dışındaki partilere çağrıda bulunuyoruz; eş bu yanlıştan dönün ve eş Milli Görüş prensipleri ve çatısı altında müşterek uyuşma kuralım. Gelin Sayın Kıl

Fatih Erbakan’dan 6’lı masadaki 5 partiye kritik çağrı
05-03-2022 15:33

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Antalya'da müşterek otelde meydana gelen Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı'ndan abuhava ve evren gündemine bağlı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

6'lı masayı meydana getiren 5 partiye kritik çağrı

‘İktidar hakeza de aykırılık ne durumda' diyen Erbakan, lafı 28 Şubat'ta meydana getirilen 6'lı masa toplantısına getirerek, 5 aykırılık partisine şu ehemmiyetli çağrıyı yaptı:

“28 Şubatçılar, Bilderbergçiler, Chatham House'çular, İstanbul Sözleşmesi severler, senelerce ekonomiden mesul bakma yapmış olup ekonominin bugünkü bir duruma gelmesinde en şişman hisse sahibi olanlar, daha şimdiden değme hafta İngiliz-Amerikan Büyükelçileriyle müşterek araya gelenler müşterek masada toplanmışlar. Erbakan Hocamızın tabiriyle ‘alt alta mı gelelim fevk caba mi gelelim, taraf yana mı gelelim' bunu tartışıyorlar. Kim üstteki olsun, ki alttaki olsun, ki yanda olsun bunu tartışıyorlar. Buradan CHP dışındaki partilere çağrıda bulunuyoruz; kadın eksiksiz bu yanlışlarınızdan dönün ve kadın Milli Görüş prensipleri ve çatısı altında müşterek anlaşma kuralım. Yaşanabilir ve Yeniden şişman Türkiye'nin kurulması için, aut politikada Avrupa'nın G20'nin, ABD'nin takiben koşmaktan kurtulup D-60 projesini çekmek düşüncesince ve iktisat dalında da namus borcu ve repo ekonomisi namına istihsal istihdam hariç satım odaklı müşterek iktisat modeline devredilmek için, paylaşımda ve yönetimde adaleti kasılma kılmak için, evvel imtiyazlılar değil evvel ulus diyen müşterek iktidarın Türkiye'nin başına gelmesi düşüncesince geliniz acemi müşterek anlaşma kuralım. Geliniz Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı etme planına, 60 yıl sonradan ülkenin başına CHP'li müşterek cumhur reisi getirme planına eş olmayınız. Gelin evvel imtiyazlılar diyen, paylaşımda ve yönetimde adaleti unutmuş bulunan bu iktidarı değiştirelim.”

Ukrayna ve Rusya cenginde Batı da minimum Rusya derece suçlu

Dünyanın gözünü çevirilmiş olduğu Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, ülkemizi yakından ilgilendirdiğini kaydeden Erbakan, “En ilkin söylenmesi müstelzim ne abuhava olursa olsun arazi bütünlüğüne meydana getirilen saldırıları benimseme etmemiz beklenen değildir. Burada da Ukrayna'nın istiklaline egemenliğine arazi bütünlüğüne meydana getirilen saldırıyı benimseme etmemiz beklenen değildir. Hiçbir devir savaşın alelhusus de sivillerin öldürülmesini benimseme etmemiz beklenen değildir. Bir an evvel savaşın durması, ateşkesin duyuru edilmesi ve Ukrayna'nın arazi bütünlüğüne hürmet duyulması çağrısında bulunuyoruz. Ancak elbette Rusya'nın bu davranışları sergilemesi de durup dururken olmadı. Bu saldırıları değme ne derece onama etmesek de eksiksiz dünyanın jandarması ve kaosun, fesadın başı ABD'nin NATO kanalıyla akıbet 15 yıldır Rusya'yı kımıldatma etmekten art durmamıştır. 2009'dan bu yana Gürcistan'da meydana getirilen NATO tatbikatları, Kafkasya'dan Rusya'yı abluka planı doğrultusunda Gürcistan ve Ukrayna'yı Avrupa Birliğine sözlü abuhava durumuna getirilmesi, Turuncu ve Gül devrimleri ile değiştirilen iktidarların NATO yanlısı olması, Ukrayna'ya yerleştirilebilecek ölçülü menzilli füzelerle Moskova'nın vurulabilecek noktaya gelmesi, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nın müşterek NATO limanı durumuna gelmesi kabilinden tehditler bu muharebeye bozukluk olmuştur. 1994 senesinde İngiltere, ABD, Ukrayna ve Rusya arasından meydana getirilen Lizbon ve Budapeşte anlaşmalarına Amerika ve İngiltere, ‘NATO'yu Doğu Avrupa'ya akilane genişletmeyeceğiz' laflarını tutmadılar. Özellikle Amerika sözünü tutmuyor ve Gürcistan'a ve Ukrayna'ya varıncaya derece NATO'ya eklemek düşüncesince harekete geçiyor. Yeniden Sovyet düşsel kuran Putin kabilinden müşterek liderin de NATO'nun bu emperyalist politikasına erinç aldırmaz kalması da elbette ki düşünülemez. Ayrıca Rusya'nın doğalgaz silahını da daha kullanmadığını da bildirmek lazım. Bu safiha karşısında Türkiye'nin kesinlikle Ukrayna'nın arazi bütünlüğüne ehil çıkması lazım. NATO, Ukrayna ve Rusya nezdinden bu savaşın durması düşüncesince elinden geleni yapması lazım. Montrö anlaşmasının önemi bu harp vesilesiyle müşterek defa daha öne çıktı. Tavizsiz müşterek biçimde uygulanması lazım” halinde konuştu.

Erbakan'dan Batı'nın mürai tavrına kaba tepki

Batı'nın sığınmacı dair dü yüzlü politikasını da eleştiren Erbakan, laflarına şöyleki bitmeme etti:
“Bu vakalardan çıkartılacak ders, Milli Görüş'ün değme devir dediği kabilinden Batı'nın ve Avrupa Birliği'nin mürai ve tekme standartçı tavrı. 44 milyon lafı geçen Ukrayna'dan minimum 1 milyon sığınmacı geldi. Ne derece sığınmacı gelirse gelsin kapımız belirgin deniyor. Suriye'den, Afganistan'dan gelenlere kapıları açmayı bırakın üstlerine pınar su döküyorlar, plastik kurşun sıkıyorlar. Tel örülmüş duvarlar örmeler, denizde şişme botları delip ölüme vazgeçme etmeler Oysa ayrımsız AB üyesi ülkeler; daha biraz ay evvel Suriye ve Libya iç savaşından, Afganistan'da Taliban zulmünden kaçarak Belarus sınırına yığılan on binlerce kişiye sınırları kapattılar. Mültecileri bloke kılmak özgü sınırlarına tahkim askeri kuvvet gönderdiler. Binlerce insanoğlu soğuktan pimpirik oldu, aşırı sayıda insanoğlu da donarak yaşamını kaybetti. Neden zira bunlar Afganlı, Suriyeli, Iraklı, Afrikalı bunlar Müslüman anca ise bunlar ölsünler ne durumları var ise görsünler. Cesedi Bodrum kıyılarına vuran Aylan bebeğin babasına bile korunma hakkı verilmedi. Babası Aylan bebeğin naaşını da alarak Kuzey Irak'a değiştirmek mecburiyetinde kaldı. Daha sabık ay 19 sığınmacı Yunanistan çeşidinden art itilerek Meriç sınırında donarak cansız biçimde bulundu. Bütün bu yaşananlar Batı'nın Çifte Standartçı tutumunu ortaya koymakta, Milli Görüş'ün haklılığını göstermekte ve içimizdeki Batı aşıklarına da ibretlik müşterek öğüt olmaktadır”.

Engin Yağcı
 

İLGİLİ HABER
TDP Lideri Mustafa Sarıgül: Keşke altılı ganyan masa 28 Şubat Darbesini de konuşsaydı TDP Lideri Mustafa Sarıgül: 'Keşke altılı ganyan masa 28 Şubat Darbesini de konuşsaydı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ