USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fatih'te kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik çevredekileri tasalı etti

İstanbul'un Fatih sahilinde kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik, mekân sakinleri ile vatandaşları erinçsiz etti.

Fatih'te kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik çevredekileri tasalı etti
27-06-2022 15:06
İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) hata alanındaki Cibali Mahallesi Unkapanı mevkisinde, teknelerin de otopark yeri etmiş yer aldığı sahilde kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik dikkati çekiyor.

Tek kullanımlık plastik atılan ve pet şişe kadar çöplerin bulunmuş yer aldığı sahilde, kirlilik sayesinde pelte sayısında da artım yer aldığı ve suyun renginin çamurlaştığı görülüyor.

Sahile mevrut yurttaşlar ve havza çalışanları, kaynak zımnında sangılık yaşarken Haliç'in kirli bulunmasına aksülamel gösterdi.

Tekne personeli Murat Eser, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, denizdeki kirli görüntünün kendisini tasalı ettiğini söyledi.

Herkesin bu görüntüden kırgınlık duyabileceğini özetleyen Eser, şahısların çöpleri Haliç'e attığını ve kirliliğin bu nedenle oluştuğunu belirtti.

Eser, şahısların çöpleri denize atmaması ve Haliç'in güzel korunması icap ettiğini dile getirerek, yetkililerin denizi güzel temizleyemediğini kaydetti.

Sahilde volta teknelerinin bulunduğunu aktaran Eser, "Bütün ülkelerden insanoğlu buraya geliyor. Bu pisliği görüp de birlikte henüz mevrut turistlere ego inanmıyorum. Buraya çöpümüzü atmamamız geçişsiz arkadaşlar. Yani ego olayım, ötekiler olsun 'hiçbir obje olmaz' sanarak uzunlamasına atıyoruz, atmamamız lazım. Yetkililer geliyorlar, temizliyorlar fakat az buçuk henüz ehemmiyet versinler. Biraz henüz sağını salonu temizlesinler henüz güzel olur." dedi.

Sahilin taraf tarafında İBB'nin Unkapanı Kavşağı Köprüsü restorasyon emek harcaması bulunduğunu anlatım fail Eser, inşaattan ötürü ara sıra alana geriz kokusu geldiğini anlattı.

Vatandaşlar probleminin doğrudan çözülmesini istiyor

Çevre sakini Kemal Çetinkaya ise şahısların denize ellerindeki çöpleri atmalarından ötürü suyun kirlendiğini söyledi.

"Haliç'i tasfiye araçları gereksiz geziyor, kıyılara ise gelmiyor" diyen Çetinkaya, günün anlaşılan saatlerinde geriz kokusunun da bulunduğunu belirtti.

Çetinkaya, İBB yetkililerine kıyı şeridinin derneşik kendisine temizlenmesi çağrısında bulundu.

İrfan Duygun adlı yurttaş da denizdeki kirlilikten tasalı bulunduğunu söyledi.

Sahile volta teknelerinin otopark yeri ettiğini, turistlerin de devir zamane buradan teknelere bindiğini dile getiren Duygun, bu nedenle sahilin ak pak olması gerektiğine dikkati çekti.

Duygun, turistlerin İstanbul'u bu halde görmesinin akla yatkın olmadığını anlatım ederek, bu probleminin birlikte an ilk çözülmesini istem etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ