USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fatma Girik'in vasiyetnamesi düşüncesince silme davası açıldı

Tedavi görmüş olduğu hastanede çoklu uzuv yetmezliği dolayısıyla 24 Ocak'ta hayatını yitiren Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik'in vasiyetnamesinin iptali düşüncesince dava açıldığı bildirildi.

Fatma Girik'in vasiyetnamesi düşüncesince silme davası açıldı
07-07-2022 20:04
Muğla

Girik'in yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kız kardeşi Müesser Girik'in avukatları Sabit Emekdar ve Eylem Pektaş, Bodrum ilçesinde ahbaplık bürosunda mevzuya bağlı basın açıklaması yaptı.

Avukat Sabit Emekdar, rahmetli sanatçının kardeşi Günay Girik'in, müvekkili Fatma Ahu Turanlı'ya üzerinde müsvedde kampanyası yaptığını, asılsız beyanlarda bulunduğunu kanıt etti.

Günay Girik'in açmış olduğu vasiyetnamenin iptaline bağlı dava sonrası meydana getirdiği açıklamaların gerçeklikten ırak ve isnat durumunda bulunduğunu öne devam eden Emekdar, Fatma Girik'in, 2018'de hepsi detaylarını en uslu ayrıntısına derece düşünüp tarttıktan sonraları verdiği kararla nezdinde vasiyet hazırlayıp bıraktığını savundu.

Fatma Girik'in 2018'de dü tutanak eşliğinde, Devlet Hastanesinden keyif tutanağı alarak kâtibiadil tarafından vasiyetnameyi bıraktığını özetleyen Emekdar, vasiyetin ağız ağıza Girik'in öz dilek ve arzusuyla tetik kıymetlendirme kararında hazırlandığını anlatım etti.

Mirasın şişman nezdinde bölümünün Fatma Ahu Turanlı'ya bırakıldığı yönündeki iddiaların da doğruyu yansıtmadığını anlatım fail Emekdar, sanatçının bahis konusu vasiyet ile hesabına mukayyet gayrimenkulleri yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kız kardeşi Müyesser Girik'e denktaş esham gibi bıraktığını dile getirdi.

Emekdar, Günay Girik'in dü evladı ile evde etkin yardımcıları kazanmak az daha mecmu 5 insana de malvarlığından muhtemelen miktarlarda itibar bıraktığını tamlayan Emekdar, şöyleki konuştu:

"Günay Girik Bey, kamuoyuna meydana getirdiği rastgele açıklamada Fatma Hanım'ın mülk varlığından uğur boncuğu beklentisi bulunmadığı gibi asıl dışı beyanlarda bulunmakla baş başa merhumun vefatının ardından, doğrudan bırakıt davasını (miras belirleme davası) açmış, Fatma Girik'in kız kardeşi Müesser Hanım ile 96 yaşındaki anası Münevver Hanım'ın resmi ikametgahı bulunan Bodrum'daki evde meydana getirilen his sırasında Münevver Hanım'ın keyif durumunun nazik olmasını hiçe sayıp habbe boşaltılarak mühürlenmesini ve kapatılmasını arzu etmiştir. Bu öğrenci reaksiyon göstermemiz üzerinde de telefonuyla avukatıyla görüşmüş, ondan sonra talebinden vazgeçtiğini bildirme etmiştir. İlerleyen süreçte, evde etkin falcı engelleme kazanmak az daha Müesser Hanım ve Ahu Hanım'la kendisinin eş tanıdıklarına bilgi göndererek, gelip eve yerleşeceğini, icabında anahtarcı eliyle eve gireceğini bildirme etmesi üzerine, tarafımızca Bodrum Aile Mahkemesi'ne müracaat yapılmıştır. Günay Girik'le ilgilendiren bu talebimiz mahkemece bildirme edilerek, evvel talebimizde nezdinde ay, ikinci temdit talebimizde dü ay kazanmak az daha toplamda üç ay tenkil sonucu verilmiştir. Günay Bey'in bu vasiyetnamenin karışımından hâlâ öncesinde haberi vardır."

Avukat Eylem Pektaş da Fatma Girik'in hatırasına hürmet gösterilmesinin yegâne arzuları bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ