USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'FETÖ'nün asıl yüzünü sonraları öğrendim' diyen dişçi itirafçı oldu

FETÖ'nün firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile basketçi Enes Kanter'in terasında ışık çektirdikleri diş kliniğinin sahibi Ali İlker Baştan, itirafçı olması isteğiyle baştan tanıdık davada 5 sene dam cezasına çarptırıldı.

'FETÖ'nün asıl yüzünü sonraları öğrendim' diyen dişçi itirafçı oldu
21-01-2022 18:08
İstanbul

FETÖ lehine içtimai medyada paylaşımlarda mevcut firari basketçi Enes Kanter, meslekten ihraç edilen örgütün firari emektar savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'yla çektirmiş olduğu fotoğrafı Twitter'dan yayımladı.

Polis ekipleri, 15 Temmuz vuruş girişiminin arkası sıra fotoğrafın Üsküdar Çengelköy'deki hususi diş kliniğinin balkonunda çekildiğini belirleyerek teşekkül kabilinden kullanıldığı belirleme edilen kliniğin sahibi Ali İlker Baştan'ı gözaltına aldı.

Baştan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde meydana getirilen yargılamada 29 Mart 2018'de "silahlı yıldırı örgütüne uzuv olmak" suçundan 7 sene 6 ay hapisle cezalandırıldı ve ev hapsiyle boşaltma edildi. Birlikte ayrımsız suçtan yargılandığı benzeri Esma Kuriş Baştan ise dosyası ayrıldıktan sonraları "örgüte yardım" suçundan 1 sene 13 ay cezaevi cezasına mahkum edildi.

Yargıtaya meydana getirilen temyiz incelemesinde çalışan nedamet hükümlerinden müstefit olmak istediğini tamlayan Baştan'ın dosyası bozularak yerli mahkemeye gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 Eylül 2021'de baştan görülmeye başlanan davada maznun Baştan, çalışan nedamet hükümlerinden intifa kapsamında tabir vererek inkar şeklini seçti.

FETÖ elebaşıyla beniz yüze görüştü

Baştan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tahsil edilen ifadesinde, eşinin New York Üniversitesinde ortodonti uzmanlığı yapması zımnında kesif pıtrak gittiği ABD'de örgütle tanıştığını, toplantılarına katıldığını anlattı.

Bu toplantılara dahil bulunan bazısı bireyleri Türkiye'deki kliniğinde ara sıra ücretli, ara sıra de parasız otama ettiğini kail Baştan, 2008 yılı ramazan ayında bayramlaşma düşüncesince FETÖ'den yargılanan Halit Şeker ile Pensilvanya'da örgütün sergerde Fetullah Gülen'in yaşamış olduğu yere gittiklerini belirtti.

Baştan, bayramlaşma düşüncesince enli müşterek salonda bekletildiklerini dile getirerek, "Şeker kabilinden Gülen'e 'Hizmete aşırı yardımı var.' diyerek tanıtıldım ve övüldüm. Fetullah Gülen de katkılarımdan mutlu olduğunu, yararlı ve ücret işi yapanların değme dü dünyada bunun mükafatını alacağını söyledi. Oradan ayrıldıktan sonraları Şeker, 'Hocanın yararlı duasını aldın, bundan böyle müşterek işin olursa behemehâl görülür.' dedi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye döndükten sonraları örgütün etkinliklerine katılmaya bitmeme ettiğini tamlayan Baştan, şunları kaydetti:

"Bir hastamın önermesi üstünde kızının tedavisini yaptığım müddette Zekeriya Öz muayenehaneme geldi. Bir çağ Enes Kanter ve Celal Kara ile geldi. Terasta foto çektiren bu kişilerle günce yaşama ilişkin geveze ettik. Daha sonraları Celal Kara'nın diş kontrolünü yapmış olup müstelzim otama kendince bilim verdim. Bir elan da Kara'yı görmedim. İlk başlangıçta bunların ağız ağıza arınmış ve bembeyaz müşterek yapıda bulunduğunu ve dine misyon ettiklerini sanıyordum. Ancak ahir gelişimleri gördükten şu demek oluyor ki maskeleri düştükten sonraları asıl niyetlerinin dine misyon olmadığını ve dini müşterek çatı üzere görünüp kazanç neredeyse cereyan fail emlak haini olduklarını, hem dinimize bununla birlikte vatanımıza dokunca verdiklerini açıkça ve belirgin halde öğür oldum. Çok lakin aşırı pişmanım. Gerçek niyetlerini yanlışlıkla de olsa bu örgütün yapısına misyon ve yardımda yitiklik etmen olanlardan değme dü dünyada şikayetçiyim. Vatan haini olduklarını bilseydim katiyen iane ve misyon etmezdim."

Ücretsiz yada bağan ücretle otama yaparak dine misyon ettiğini ve yararlı işlediğini düşündüğünü özetleyen Baştan, "O zamanın en çelimli savcısı konumunda bulunan Zekeriya Öz üzere yukarı düzeydekiler, sporcular üzere adlı sanlı isimlerle uygun muhataptım. Kendimi aşırı hususi ve çelimli hissediyordum. Bu teşekkül arınmış ve bembeyaz duygularımı, inancımı ve geleceğimi, kariyerimi bitirerek beni kıygın etmiştir." dedi.

"Cezaevinde FETÖ'nün asıl yüzünü göremedim"

Yargılama evresinde müşterek müddet mevkuf küsurat maznun Baştan, cezaevindeyken psikolojisinin çirkin bulunduğunu ve yıprandığını tabir ederek, şu halde konuştu:

"Her bilinçlilik ast yukarı olmuş, ailemi kıygın etmiş ve üzmüştüm. Neyin ne işe yaradığını bilmediğim ve cezaevinde hemen FETÖ'cülerle bağlantı şeklinde olduğum müşterek devirde FETÖ'nün asıl yüzünü göremedim. Mağdur edildiğimi ve aileme hayıf edildiğini düşündüğüm düşüncesince o kızgınlıkla 'Onlar betona envestisman yaptı, kılıç beyine envestisman yaptık.' üzere söylemlerde bulundum. Cezaevinin ortamında olayların asıl yüzünü müşahede şansım olmadı. O devirde ülkemize ve milletimize ziyanı bulunan sahtekar müşterek emlak haini bulunduğunu bilmiyordum ve işin temel noktasını göremiyordum. Sayın Cumhurbaşkanımıza bitmeyen şükranlarımı sunarım ki FETÖ'nün maskesini düşürerek hem bana bununla birlikte benim üzere kıygın bulunan nice kişiye örgütün asıl yüzünü gösterdi. Gülen'in emlak haini ve kişilerin dini duygularını sömüren âcizlik müşterek yıldırı örgütünün sergerde bulunduğunu anlamamızı sağladı. FETÖ'nün asıl yüzünü göremediğim düşüncesince aşırı kalbi kırık ve pişmanım."

Savcı, pişmanlığı ehliyetsiz buldu

Sanık Baştan'ın oturum ortada tahsil edilen ifadesinin dosyaya girmesinin arkası sıra dava, sabık hafta meydana getirilen duruşmayla karara bağlandı.

Duruşma savcısı, mütalaasında sanığın "FETÖ/PDY silahlı yıldırı örgütüne uzuv olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi, çalışan nedamet kapsamındaki ifadesini ehliyetsiz buldu.

Pişmanlığını sonuç savunmasında da yineleyen maznun Baştan, "Söz konusu örgütün asıl yüzünü aşırı muahharen öğrendim. Samimiyetle etraflı bildiklerimi anlattım." dedi.

Mahkeme heyeti, maznun Baştan'a teşekkül içerisindeki konumu, rolü ve faaliyetlerini dikkate alarak "silahlı yıldırı örgütüne uzuv olmak" suçundan 9 sene cezaevi cezası verdi.

Sanığın örgütün faaliyetlerine müteveccih anlatımları ve bunların örgütün dağılmasına sağlamış olduğu yahut sağlayacağı ulama ile usa vurma sürecindeki davranışlarını dikkate meydan heyet, cezayı 5 yıla indirdi.

Heyet, sanığın ülke dışına depar belgesi yasağının devamına, karakola imza atma şeklindeki adli arama tedbirinin ise kaldırılmasına hükmetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ