USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Finansal suç riskleri Sanction Scanner ile minimuma iniyor

YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Sanction Scanner, geliştirdiği ürünler ile envestisman şirketi, mal şirketi, saklı yazı servet şirketi, veznedar vb. mali kuruluşlara kişmiri servet ibra ve terörün finansmanı kabilinden mali suçları önlemeye müteveccih analizör ile suç risk

Finansal suç riskleri Sanction Scanner ile minimuma iniyor
29-04-2022 12:14

Bankacılık, fintek, sigortacılık üzere bölgelerde suç risklerini minimuma indiren çözümleriyle dakika 40'tan birlikte tomar ülkede görev sağlayan ve endamsız müddette değerli birlikte çizge ele geçiren Sanction Scanner'ın kurucusu Fatih Coşkun ile girişimin sunmuş olduğu hizmetleri, hedeflerini, Rusya-Ukrayna savaşının tüketicilere etkilerini konuştuk.

YTÜ Yıldız Teknopark'ta Haziran 2019'da faaliyetlerine süregelen Sanction Scanner, alışılmış ve toy çocuk (NeoBank) bankalar, fintekler, envestisman şirketleri, mal şirketleri, sigorta şirketleri, saklı yazı servet şirketleri, servet transferi şirketleri, kapital piyasaları, leasing ve faktöring şirketleri üzere türlü mali kuruluşlara görev veriyor. Geliştirdikleri ürünler ile bahis konusu kuruluşları suç risklerine erinç esirgeyici ve riski en organ indirmeyi amaçlayan Sacntion Scanner, dakika 40'tan birlikte tomar ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. 2021 senesinde Türkiye'de fintek kategorisinde ‘En İyi Ürün', ‘Yılın Start-up'ı', ‘En İyi Veri Kullanımı' üzere nice ihsanıhümayun ele geçiren girişim, Londra'da evcil otoriteler kabilinden en güzel bileşimli dirayet şirketleri ortada ve en güzel start-up şirketleri ortada gösterildi.

Kullanıcılara alıcı sorgulama, muamelat strateji ve risk yorum hizmetleri sunuluyor
Müşteri memnuniyeti ve tasarruf kolaylığının öncelikleri bulunduğunu belirterek laflarına süregelen Fatih Coşkun, Sanction Scanner kendisine kullanıcılarına sundukları alıcı sorgulama, alıcı muamelat strateji ve devim bilimi alıcı risk değerlendirmesi çözümlerini şu biçimde anlatıyor:

“Türkiye'de, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) koyduğu kavait üzere arsıulusal arenada da MASAK benzeri, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) üzere kurumların mali şirketlere yazdırım ettikleri muhtemelen çivi kavait var. Bu kurumlar, terörizme finansman sağlanmasını engel sürdürmek yahut esmer servet aklamayı engel edinmek düşüncesince şirketlere kavait getiriyor. Şirketlere, kullanıcılarını bünyelerini alırken arama etmelerini, alıcıların mali işlemlerinde anormallik olması DOĞRU bunun belirleme edilmesini ve kendilerine bildirilmesini istiyor. Biz de bu aşamada bu arama işlemini sağlayıcı yazılımlar üretiyoruz. Müşteri sorgulama hizmetimiz şu biçimde işliyor; söylenti gelişi birlikte alıcı birlikte kasacı hesabı açacak. Banka bizim geliştirdiğimiz verim sebebiyle müşterinin, dünyanın rastgele birlikte DOĞRU esmer dizelge kaydının olup olmadığını milisaniyeler zarfında belirleme edebiliyor. Müşterinin hali hesabına endamsız müddette bilgelik sahibi olunabiliyor.”

“Kara servet aklamalarını belirleme edebiliyoruz”
“İkinci hizmetimiz bulunan alıcı muamelat strateji hizmetini şu biçimde birlikte örnekle açıklayabiliriz. Aylık açık birlikte dirimsel aralığınız mevcut ve ona gereğince muhtemelen birlikte izole bant aralığında mali işlemlerinizi yapıyorsunuz. Bir ay, hesabınıza hasılatınızın 10 güçlü servet geliyor ve siz bunu değişik ilkokul adisyona paylaştırıyorsunuz, bu sapaklık olmakta şu demek olmakta ki normalin haricinde birlikte eylem gerçekleşiyor. Biz bu anomalilerden esmer servet aklamaları belirleme edebiliyoruz. Bunun üzere binlerce senaryo mevcut ve kılıç bu halleri geliştirdiğimiz yazılımla belirleme edebiliyoruz. Dinamik alıcı risk değerlendirmesinde ise rastgele birlikte alıcı yahut şirkette ayrımlı seyreden risk puanlarını ölçmeyle ilişik birlikte hal sunuyoruz. Tanımlanan riskler yüksekse sapaklık tespitlerini sıklaştırıyor riskler düşükse genişletiyoruz.”

Söz konusu üç hizmetin en asliye hususi durumunu “hem Türkiye'de hem taşınmazlar dışı regülasyonlarına uygunluk” kendisine tabir fail Coşkun, “Yazılımımız bütün dünyanın esmer listelerini denetleyicilere sunabiliyor, bunları rutin kendisine sorgulamalarına ve işlemleri izlemelerine olanak veriyor. 3,5 yıllık dilimde yazılımı 40'tan birlikte tomar ülkede çalıştırdık” dedi.

En birlikte tomar tasarruf Avrupa'da
Yazılımlarının en birlikte tomar Avrupa'da kullandığına nazarıitibar çekici ve buradaki organizasyonun şişman bölümünü 2020 Ağustos'ta İngiltere'de açtıkları dal eliyle yürüttüklerini tabir fail Coşkun, “Bu alanda mali kuvvet elan birlikte tomar ve ayarlama elan sert. Türkiye'deki birlikte şirketin karşılaşmış olduğu ayarlama sıkılığı ile Avrupa'daki birlikte ülkenin karşılaşmış olduğu ayarlama sıkılığı birlikte değil. Denetimler Orta Doğu'da vb. bölgelerde elan rahatken Avrupa'da başta Amerika'da aşırı elan kaba ve cezalar aşırı ağır” diyerek konuştu.

Kripto para, saklı yazı borsa, NFT'lerle mal endüstrisi kışır değiştiriyor
Kripto para, saklı yazı borsa ve NFT'lerle mal sahasının kışır değiştirmeye başladığını dile getiren Coşkun, “Bunların şişman miktarda tasarruf maksadı ise servet aklamak. Buralarda birlikte görev sağlanıyor. Bu firmalar daha regüle olmamasına karşın Türkiye'de MASAK regülasyonu var. Dolayısıyla kılıç de onların işlemlerine iane ediyor, tehlikesiz birlikte biçimde alıcı edinmelerini, izlemelerini sağlıyoruz.” dedi.

Hedef, Avrupa'nın önceki üç girişimi ortada arazi almak
Gelecek hedefleri hesabına mütekellim Coşkun, “İlk gayemiz Avrupa'da, bölgemizde önceki üç ortada arazi almak. Şu anda önceki 10'un içindeyiz. Özellikle ürünlerimizin standardını elan güzel pazarlamamız geçişsiz o sebeple bu tarafa elan birlikte tomar envestisman yapacağız. Yakın vakitte birlikte envestisman kabul etme durumumuz da var.” dedi. İngiltere'nin arkası sıra Körfez Bölgesi ve ABD'de de dal açım hedefleri bulunduğunu laflarına ekleyen Coşkun, halihazırda mevcud ürünlerine altı ay zarfında birlikte yenisini ekleyeceklerini de belirterek, pazara çıkaracakları toy ürünün müşareket ortaklarını esmer listede bulma hesabına yerleşmiş birlikte sistemi içereceğini söyledi.

“Rusya - Ukrayna Savaşı'nın arkası sıra muamelat sayımız 15 katına çıktı”
Rusya ile Ukrayna ortada yaşanmış bulunan savaşın mal sektörüne etkisine de yer veren Fatih Coşkun, “Müşterilerimizin az elan bütünü toy yaptırımlara erinç hassaslar. Çünkü müeyyide uygulanmış birlikte şirketle çalışıyor edinmek şişman birlikte problem. Bu gestalt dünyanın rastgele birlikte bankasında matematik açamamanıza, bütün mali sistemden soyutlanmanıza ve servet cezası almanıza etken olabilir. Bu noktada yaptırımların yakından kovuşturma edilmesi lazım. Rusya, harp başlangıcından sonradan 25-26 gündüz zarfında dünyada en aşırı müeyyide meydan taşınmazlar oldu. Birçok bankası, firması yaptırımlı bir duruma geldi. Avrupa'daki, Türkiye'deki firmaların de bu yaptırımlara inkıyat zorunluluğu var. Bu gestalt önceki ortaya çıktığında ilkin paniğe kere açtı, ‘Bir boşlukta mıyız?' ‘Bu hali ne kovuşturma edebiliriz?' üzere sorular sorulmaya başlandı. Ardından elan birlikte tomar sorgulama yapıldığı düşüncesince muamelat sayılarımız az elan 15 katına çıktı. Bu mali manada bizi rahatlatan birlikte nesne fakat birlikte o denli da risk barındırıyor. Bunun haricinde geceleyin yarıları açıklanmaya başlanan yaptırımları yakından kovuşturma yazar acilen sistemimize bütünleşmiş ettik ve bu biçimde rastgele birlikte gelişmeyi erişilebilir kılmaya çalıştık.” ifadelerinde bulundu.

“Teknopark firması edinmek birlikte avantaj“
Son kendisine YTÜ Yıldız Teknopark'ta arazi almanın Sanction Scanner düşüncesince ne kavrama geldiğiyle ilişik mütekellim Fatih Coşkun laflarını şu biçimde noktaladı:

“Biz birlikte mühendislik ekibiyiz. Daha ilkin plazada çalışıyorduk, o ortamla bura ortada yararlı yönde birlikte ayırt var. Devlet teşvikleri, icar avantajları üzere destek sunar filhakika aşırı önemli. Üniversitenin zarfında edinmek başta toy eşme tefriş etmek düşüncesince birlikte avantaj. Ek kendisine Teknopark firması edinmek dışarıdaki müşterinin gözünde de birlikte yararlı sağlıyor. Sonuçta buraya birlikte plan imal ederek girdik ve derneşik denetimlerimiz olmakta bu da erinç tarafın gözünde elan avantajlı birlikte konumda olmamızı sağlıyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ