USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fransız anne ve kızı Müslüman oldu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Türk komşularının yaşantısına özenerek Müslüman bulunan Fransız anne ve kızı romanesk anlamış olur yaşadı. Sevgi adını meydan anne Sandrine ve Yağmur adını meydan kızı Rebecca, evleneceği nişanlısı ve ailesinin nezaretinde Kelime-i şahitlik

Fransız anne ve kızı Müslüman oldu
23-12-2021 13:44

İlçe merkezindeki Yeni Sinan Camiinde Diyanet İşleri Başkanlığının yetkisi ile İmam Hatip Bilal Ekinci çeşidinden planlı ihtida merasimi ile Müslüman bulunan ve Türk adı meydan anne Sandrine ve kızı Rebecca'ya Kur'an-ı Kerim ile İslam dini ile ait esas bilgilerin bulunmuş olduğu ayrışık kitaplar bağış edildi.

Nazillili Çorlu ailesine yandaki bulunan Walther ailesi, Türk ailesinin sağlam yaşantısından baş döndürücü etkilendi. Ailenin evlatları ise lisede okurken birbirleri ile tanıştı. Arkadaşlık ise ortak müddet sonraları aşka dönüştü. Bu aşktan bihaber bulunan anne Sandrine'nin kızına kalın pıtrak öğütlediği "Kızım, evleneceğin eş behemehâl ortak Müslüman ve Türk olsun” lafları ile de etkilenen Rebecca, annesine Türk sevgilisi Alperen ile bulunan halini anlatınca doğrusu mevcud komşuluk bu defa evliliğe ilkin hamle bulunan nişan ile noktalandı. Ailelerin birbirleri ile yaklaşan diyaloğu Türk-İslam yaşantısını şimdi da detaylı halde gösterince Walther ailesi Çorlu ailesi ile beraberce geldiği Nazilli gezisinde soluğu camide aldı.

Müslümanlığı ortak de cami imamından dinleyen Fransız anne ve kızı, Nazilli Yeni Sinan Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci eşliğinde Kelime-i tanıklık getirerek mutekit oldu. Kendi hevesleri ile Müslüman bulunan dünürlerini iri ortak gururla bağırlarına basan Çorlu ailesi baş döndürücü bahtiyar oldu. Töreni yük dibine meydan matbuat personelleri ile beraberce Cami imamı da karı ile beraberce romanesk anlamış olur yaşadı.

Yaklaşık 51 senedir Fransa'da etkin ata Hamza Çorlu gelinlerinin bu en hususi gününde hassas anlamış olur yaşadı. Çok bahtiyar olduklarını kail Çorlu, “İslam dini göle atık taş gibi, şayet asıl İslam yaşanırsa, sağlam adına gösterilirse değme yere bölüt halka yayılabilir. Oğlum Alperen Çorlu, Fransa tevellütlü Rebecca (Yağmur) ile Fransa'da okulda tanıştı. Biz kültürümüzü ve dinimizi oğlumuza daima yaşattık. Kızımız ve anası bizlerden gördükleriyle baş döndürücü etkilendiğini söyledi. Annesi de doğrusu daima Müslümanlığı nikbet ettiğini söyledi. Allah kader ederse bir-iki sene sonraları düğünlerini yapacağız. Ondan öncesinde ülkemiz Nazilli'ye geldik ve Müslümanlığa ilkin hamle bulunan kelime-i şahadeti camide hocamızla beraberce getirdik. Böyle ortak şeye hem okazyon olmaktan bununla beraber tanık olmaktan baş döndürücü mutluyuz. Fransa'da yaşıyorlar ve Türk yurttaşı da peyda etmek istiyorlar. Anne Türkiye'ye araklama ortak insan. Hatta kızına Türk'le evlenmesini söylemiş. İnşallah yaşantımızla biz de sağlam olmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Kendimizi baştan zade kabil hissediyorum”

20 yaşındaki Fransız kadın Rebecca, acemi adıyla Yağmur, duygularını anlatım ederek, “Kendimi baş döndürücü hafiflemiş hissediyorum. Sevgilim ve ailesinin yaşantılarından baş döndürücü etkilendim. Müslüman olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Şu an baş döndürücü duyguluyum. İnşallah ortak sene sonraları cilt yapacağız. Şimdi nişanlıyız. Müslüman yapılmaksızın ilkin parafin kıyafet aldım. Çünkü ego bugün kendimizi baştan zade kabil hissediyorum” dedi.

“Hayatım süresince daima içimde ortak şeyler eksikti”

Anne Sandrine, acemi adıyla Sevgi, yaşamı süresince Müslümanlığa ve Türkiye'ye ayrı ortak hayranlığının bulunduğunu anlatım ederek, “Hayatım süresince daima içimde ortak şeyler eksikti. Bugün neymiş o açıklık doldu. Çok huzurluyum. Kızıma değme devir evleneceğin insanoğlu behemehâl hem Türk bununla beraber Müslüman olsun diyordum. Damadımın Müslüman olmasıyla Türklere bulunan hayranlığım şimdi da arttı. Türk anane ve görenekleri beni değme devir baş döndürücü etkiledi. Bunu Fatma eş ve Hamza baydan şimdi yaklaşan gördük. Çok mutluyum, duyguluyum. Vesile bulunan her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

“Yeniden zade kabil oldular”

Diyanet işlerinin kendilerine verdiği yetkiyle Fransız anne ve kızının Müslümanlığa ilkin adımı atmalarında araştırma görevlisi bulunan İmam Bilal Ekinci, devir zamane romanesk anları yaşayarak meydana getirdiği konuşmada, “Yeni Sinan Camimizde siz değerli ziyaretçilerimizin de vesilesiyle bizim düşüncesince bugün ayrı ortak şetaret oldu. Müslüman bulunan kardeşlerimize dirim boyu Cenab-ı Allah'tan geçim ve talih diliyorum. Yeniden zade kabil oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur'an-ı Kerim mealiyle, kült yayınlarıyla onlara bağış ettik. Ama onlar en dobra hediyeyi bizlere verdiler, Müslüman oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere verdiği yetkiyle biz onların Müslümanlığa ilkin adımlarını Kelime-i Şahadetle adına getirdik. Yeni isimlerini de ezanı şerifle kendilerine verdik. Allah benimseme eylesin” dedi.

Ali Soydemir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ