USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gara şehidi babasından Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'ı serbest bırakırız açıklamasına tepki

Diyarbakır'daki gençlerle bulunan toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş düşüncesince istediği adalete Gara Şehidi Polis Memuru Vedat Kaya'nın babası Şehmus Kaya'dan tepki geldi.

Gara şehidi babasından Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'ı serbest bırakırız açıklamasına tepki
12-03-2022 14:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da gençlerle birlikte araya vardığında meydana getirdiği konuşmada Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı iktidara vardığında serbest bırakacağını söylemişti.

Bunun hesabına Gara Şehidi Polis Memuru Vedat Kaya'nın babası Şehmus Kaya, Kılıçdaroğlu'nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş düşüncesince istediği adaleti hastalık Gara'da tutsak tutulan 13 er ve manşet düşüncesince istemediğini sordu. Şehmuz Kaya, “Ne diyor tığ doğruluk istiyoruz. Peki 24 Temmuz 2015'te 13 er ve polisimiz PKK'lıların elindeyken Kılıçdaroğlu o devir niçin doğruluk istemiyordu. 90 kiloluk eş 40 kiloya inik o devir doğruluk neredeydi. Ben bunu soruyorum. O devir niçin doğruluk yoktu. Defalarca gitmedik mi Kılıçdaroğlu'nun yanına. CHP Genel Başkan Yardımcısı hür Özel'in yanına ego dü kere gittim. O devir gine CHP Genel Başkan Yardımcısı bulunan Levent Gök'ün yanına gittim. Kılıçdaroğlu'nun yanına eşimi gönderdim. 6 yıl süresince tığ yüz kere Ankara'ya gittik. Hani doğruluk ne oldu. Bize doğruluk yok. Bir teröriste mi var” dedi.

“Kayyumları kaldırıp burayı çağ gölüne mi yöneltmek istiyorsun”

Kılıçdaroğlu'nun kayyumları kaldıracağım söylediğini tamlayan Kaya, “O devir kayyumları kaldırıp PKK'ya mı teyit edeceksin. Burayı gine birlikte çağ gölüne mi yöneltmek istiyorsun. En aşırı Selahattin Demirtaş'ı görüşme fail CHP'miş. Tabi ki CHP olacak en aşırı PKK'yı destekleyen CHP'dir. CHP'nin süresince birçok bireyin HDP'ye benzeyen bulunduğunu biliyoruz. Şimdi burada madem doğruluk istiyorsun, sen birlikte anne aykırılık partisinin sen bana telefon yazar diyorsun ki tığ etraflı çabayı gösterdik. Sen bizim düşüncesince birlikte efor göstermedin. Ben de düşmanımdan biri ölürse arayıp başın iyi olsun diyeceğim. Böyle birlikte obje mümkün mi. Mesela AK Parti hükümetinden bakan, icra vekili yardımcısı, mülki hile amirleri, valiler ve kaymakamlar geldi. Peki sizden ki geldi. Hangi şehidin yanına gidiyorsun. O devir 2 parça saylav gönderseydin. Bizim derdimizi dinleseydin” niteleyerek konuştu.

“Her şehidin kanında Selahattin Demirtaş'ın parmağı var”

Selahattin Demirtaş'ın göz boncuğu halde günahsız olmadığını tamlayan Kaya, “Bir numaralı suçludur. Her şehidin kanında onun parmağı var. Selahattin Demirtaş birlikte partiyi yönetiyor. Nasıl kabahatli değil. Selahattin Demirtaş şu kelimeyi kullandı. Nusaybin'de trap çatışmaları vardı. Selahattin Demirtaş dedi ki, ‘Nusaybin'de 5-10 erkek öldürdünüz. Bugün İdil'de PKK'ya 30 erkek katıldı.' Peki birlikte aykırılık partisinin başkanı ne olmaktadır da birlikte ilçede 30 bireyin PKK'ya katıldığını biliyor. Nereden biliyor. Demek ki sergerde odur. Hiçbir devir Selahattin Demirtaş günahsız değildir. Hakim de müddeiumumi da ki derse desin o benim gözümde birlikte teröristtir” biçiminde konuştu.

“Teröristleri serbest bırakacağım onlar günahsız diyorsan, o devir sende şüphelisin”

Bu şehitlerin bu vatan, bayrak, millet, ezan düşüncesince canını seve seve seve feda ettiklerini dile getiren Kaya, “Sen de oradan çıkıp birlikte biraz teröristi ego iktidara geldiğim devir onları serbest bırakacağım. O devir erişmek ki sen de meşkûk birlikte insansın. Senden de şüpheleniyorum. Çünkü yüz kere 6 yıl süresince daim sizin yanınıza geliyorduk çocuklarımızı kurtarın diye. O devir hal süreci vardı. 90 kiloluk insanoğlu 40 kiloya düşmüş. Mademki doğruluk mevcut bu şüheda düşüncesince niçin doğruluk yok. Adalet olsaydı bu evlatları hal sürecinde alıp orada azap çeke çeke martir etmezlerdi. O eş hapistedir, rahattır. Günde 3 kol aşındırmak yiyor. Suyu, televizyonu var. Lüks yerde yatıyor. Bizimki nerede mağarada taşların üstünde işkence, taciz, sövme değme muhtelif şiddete sunulan kaldı. Nerede adalet. Bunun hakkını ego Kılıçdaroğlu'na helal etmiyorum. Bu şehitlerin hakkını ona helal etmem. Bilhassa ego kendim düşüncesince söylüyorum, ego Vedat'ımın hakkını ona helal etmiyorum, yasak olsun. Onlar vatan, sembol ve ezan düşüncesince martir reşit ama Selahattin Demirtaş göz boncuğu devir Türkiye Cumhuriyeti'ne birlikte parça birlikte bardak su kâr sağlamamıştır. O birlikte teröristtir” dedi.

Kübra Nur Atik
 

İLGİLİ HABER
Kemal Kılıçdaroğlu: Demirtaş ile en birlikte tomar mülaki milletvekilleri CHPli vekillerdir Kemal Kılıçdaroğlu: 'Demirtaş ile en birlikte tomar mülaki milletvekilleri CHP’li vekillerdir'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ