USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te dü "pitbull"un ıvır zıvır Asiye'ye saldırısıyla ait iddianame hazırl

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırısına bağlı kent yöneticisinin de aralarında bulunmuş olduğu 6 maznun için hazırlanmakta olan iddianamede, agresif köpekler tabanca kendisine nitelendirildi.

Gaziantep'te dü
31-01-2022 18:04
Gaziantep

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırısına bağlı hazırlanmakta bulunan iddianamede, 6 maznun için "olası kastla yaralama" ve "suç delillerini bulunmayan etme, örtmece yahut değiştirme" suçlarından hazırlanmakta bulunan iddianame benimseme edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, pitbull cinsi 2 köpeğin, kent personelinin çocuğunu giriş ve geçit sahasından dirimlik zarar oluşturacak halde yaralaması zımnında inceden inceye düzenlenen anket tamamlandı.

Tutuklu sanıklar kent yöneticisi Mustafa E. ile Mustafa Y, Süheyla K, Zeliha C. ve tutuklanmadan maznun Zeynep C. için "olası kastla yaralama" suçundan 2 sene 3 aydan 9 yıla kadar, kent yöneticisinin ağabeyi tutuklanmadan maznun Mahmut E. için ise "suç delillerini bulunmayan etme, örtmece yahut değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla derece hapishane cezası maksut iddianame, 27. Asliye Ceza Mahkemesince benimseme edildi.

İddianamede, köpeklerin 7 ay ilkin siteye getirilmiş yer aldığı hatırlatılarak, "Asil" adlı yağız köpeğin bakımını Mustafa Y'nin, "Zomo" adlı köpeğin bakımını ise kent yöneticisi Mustafa E. ve sekreteri Süheyla K'nin üstlendikleri belirtildi.

Olay haset Zeliha C'nin sepet topu bölgesine çıkardığı köpeklerin ağızlığı olmadığı ve birlikte müddet sonradan gelişigüzel dü köpeğin de saldırmış yer aldığı Asiye'nin çevredekilerin sebebiyle kurtarıldığı vurgulanan iddianamede, "Sitenin alıcı görüntülerine ulaşım yetkisinin yalnızca Mustafa E'de yer aldığı ve vakadan elden sonradan fenomen yerini yayınlayan alıcı görüntülerinin açıktan ulaşım yöntemiyle silindiği, bahis konusu eylemin Mustafa E'nin direktifiyle gerçekleştirildiği, şüphelinin vakadan sonradan etmen yer aldığı eylemin neticelerini örtmece gayreti içinde yer aldığı anlaşılmıştır." denildi.

Mustafa E. ile sekreteri bulunan Süheyla K'nin köpeğin bakımını üstlendiği, telkih ücretlerini ödediği ve bu yönde aşırı sayıda tutanak beyanı bulunmuş yer aldığı kaydedilen iddianamede, Mustafa Y'nin ise sitede tevakkuf ettiği, "Asil" adlı köpeğin sahibi yer aldığı gelişigüzel ne derece ifadesinde Zeynep C'ye sahiplendirdiğini söylese de dosyada toprak düzlük delillerden ifadesinin suçtan kurtulmaya müteveccih yer aldığı aktarıldı.

Sanıklar Mustafa E, Süheyla K, Mustafa Y'nin kısaca 400 dairenin bulunmuş yer aldığı birlikte kent içinde bakımı kazalı ve haram bulunan pitbull cinsi kapik besledikleri, bu köpeklerin sitede aylak halde huni yapılmaksızın bir aşırı devir tasma/zincir bulunmaksızın dolaşmalarına müsaade verildiği ifade edilen iddianamede, bu köpeklerin gezdirilmesi, dolaştırılması ve bakılmasının sonucunda insanoğlu sağlığını tehlikeye düşüreceği ve anbean birlikte insanoğlunun yaralanmasına etmen olabileceklerinin aşikar olduğu, özellikle ıvır zıvır evlatların bu çeşit köpeklerden çıkarlarını sakınmaları icap ettiğini bilemeyecek seviyede olmaları da dikkate alındığında anbean birlikte çocuğun yaralanabileceğinin öngörülmesi gerektiği toprak aldı.

Sanık Zeliha C'nin sitede çaycı kendisine fariza yaptığı, bunun yanında devir zamane köpeklerin bakımıyla ilgilendiği, köpeklerin aylak halde sitede dolaşmalarına müsaade verdiği, kardeşi Zeynep C'nin de yoğun pıtrak köpeklerle ilgilenilmiş yer aldığı tamlanan iddianamede, şu ifadelere toprak verildi:

"Somut vakada şüphelilerin oluşan bu cerh fiilini açık açık öngörmelerine karşın bu köpeklerin bakımını üstlenmeye bitmeme ettikleri, bu köpeklerin zarar bildirme fail hayvanlardan olması ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılmasının haram olması ve başkaca bebek alalarına sokulmaması icap ettiğinin bilinmesine karşın şüphelilerin bu yasakları isteyerek ihlal fail eylemleri ile mağdurun yaralanmasına etmen oldukları, bu nedenle şüphelilerin mümkün kast ile isteyerek cerh suçundan mesul tutulmaları gerektiği anlaşılmıştır. Olayda toprak düzlük köpekler, TCK 6 maddesi gereğince tabanca kendisine nitelendirilmiştir."

İddianamede başkaca maznun Mahmut E'nin kent yöneticisi Mustafa E'nin ağabeyi bulunan Mahmut E'ye, kent asayiş alıcı görüntülerin silinmesi emirini kardeşinin verdiği ve ağabeyinin de bu görüntüleri sildiği toprak aldı.

Olay

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık 2021'de 2 "pitbull"un saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağırbaşlı yaralanmıştı. Olayla ait gözaltına tahsil edilen 6 insandan 5'i tutuklanmıştı.

Saldırgan dü pitbull ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne konfirmasyon edilmişti.

Gaziantep'teki evvel tedavisinin peşi esna Antalya'ya gönderme edilen Asiye, Türkiye'nin evvel beniz ve eş dizi film nakillerini meydana getiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık 2021'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde cerrahi müdahale edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ