USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Genç mimarı samuray kılıcıyla öldüren sanıktan kan donduran savunma

İstanbul Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i yolda yürümüş olduğu tam samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, ağırlaştırılmış müebbet delik isteğiyle bilge karşısına çıktı.

Genç mimarı samuray kılıcıyla öldüren sanıktan kan donduran savunma
25-02-2022 18:14

Şizofreni hastası bulunduğunu kail sanık, “Kafamın içre iblis benimle konuşuyor. Olay haset bana, ‘dışarı çık, insanoğlu öldür' dedi” niteleyerek cinayeti işlediğini öne sürdü. Samuray kılıcını uğraşı gayeli internetten aldığını söyledi. Duruşmada gözyaşlarına boğulan Başak Cengiz'in annesi, “Hiç acımadan, tanımadığı birinin zalimce, tümüyle beğeni düşüncesince canını düzlük birine en ağırbaşlı cezayı arzu ediyorum. Başak Cengiz'i çocuğunuz kabilinden görün. Bir ana şekilde yalvarıyorum” dedi. Nişanlısı ise, "Sanık elden Başak'ı değil hayallerimizi ve geleceğimizi de katletmiştir" niteleyerek en ağırbaşlı halde cezalandırılmasını istedi.

Ataşehir'de 9 Kasım 2021 tarihinde 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz'i yolda yürümüş bulunduğu tam samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un (27), “tasarlayarak canavarcasına hisle yahut cehennem azabı çektirerek bilerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet dam isteğiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 4. Ağır Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya, mevkuf sanık Can Göktuğ Boz cezaevinden getirilirken, Başak Cengiz'in ailesi ve yan avukatları salonda müheyya bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da duruşmaya katıldı. Mahkeme başkanı, sanık Boz'un cezai sorumluluğunun bulunduğuna ve akılsal dengesinin durumunda olduğuna değgin Adli Tıp Kurumu'ndan anlatım geldiğini kaydetti. Kimlik tespiti meydana getirilen mevkuf sanık Can Göktuğ Boz, ortaöğretim mezunu bulunduğunu ve rastgele ortak ahacık çalışmadığını söyleyerek sabıka kaydının olmadığını belirtti.

“Şeytan, ‘dışarı çık, insanoğlu öldür' dedi”

Duruşmada savunma önleyen sanık Boz, şizofreni hastası bulunduğunu söyleyerek, “Kafamın içre iblis benimle konuşuyor. Olay haset bana, ‘dışarı çık, insanoğlu öldür' dedi. Eğer bu suçu işlemezsem beni öldüreceğini söyledi. Ben intihar etmezsem yahut insanoğlu öldürmezsem beni öldüreceğini söyledi. Daha başlangıçta narkotik kullandım, onun düşüncesince hastalanmış olduğumu düşünüyorum. Çok pişmanım, aşırı kusur dilerim” dedi. Mahkeme başkanının iblis bulunduğunu nite anladığını sormasının üstünde sanık, namına ‘ben şeytanım' söylediğini ve gölge belirdiğini söyledi.

“Samuray kılıcını uğraşı gayeli aldım”

Sanık savunmasının devamında, “Olay haset tün ezanı saatlerinde iblis bana, ‘İnsanı öldür' dedikten sonraları endişelendim. Birini cani sonucu aldım. Dışarda mevcut rastgele ortak insanı seçtim. Cinsiyet ayrımı yapmadım” dedi. Samuray kılıcını internetten 1 yıl geçmiş aldığını özetleyen Boz, uğraşı gayeli aldığını söyledi. Mahkeme başkanının ikametinde apayrı kılıçların da bulunduğunu söylemesi üstünde sanık, “İstanbul'da bıçaklar aliteli olmayan satılmış bulunduğu düşüncesince internetten aldım” dedi.

Mahkeme başkanının, “Hastalığın nedeniyle ailen kabilinden gözaltı dibine alındın mı? niteleyerek sorması üstünde ise, “Böyle ortak proses yaşamadım. Ailemin haberi bulunmayan hastalanmış olduğumdan. Şeytan bana ‘hastalıklarını sakla' dedi. 4 ay geçmiş hastalığım başladı” dedi. Mahkeme başkanının, sanığın henüz geçmiş ifadesinde, “Kolay bulunduğu düşüncesince hanımı öldürmeyi yeğleme ettim” söylediğini söyledi. Sanık, “Hatırlamıyorum” dedi. Sanık avukatı, “Öncelikle aşırı üzgünüz. Maktulün ailesine dayanak diliyoruz. Sanığın psikopat bulunduğu ortadadır. Gözetim dibine alınmasını arzu ederiz. Ne gardiyanların ne sanığın dirilik güvenliğini tehlikeye atmaya ister bulunmayan niteleyerek düşünüyoruz” niteleyerek maktulün ailesine başsağlığı diledi.

“'Yaklaşma sana da saplarım' dedi”

Müşteki şekilde dinlenen ve vakaya tutanak bulunan Kaan Ağca, fenomen haset spor salonuna kullanmak düşüncesince evden çıktığını anlatarak, “Sokağın başına geldiğimde ortak eş sesi duydum. İmdat çığlığı bulunduğunu anladım. Koşarak sese akla yatkın gittim ve ‘yapma' niteleyerek bağırmaya başladım. Oraya gittiğimde sanık, Başak'a samuray kılıcı saplıyordu. Sanık bana, ‘yaklaşma sana da saplarım' dedi. İnsanların geldiğini ayırt fail sanık koşarak sitenin içerisine kaçtı. Olay esnasında sanık agresif ortak tavırdaydı. Şikayetçiyim” dedi.

“Anne şekilde yalvarıyorum size, Başak'ı çocuğunuz kabilinden görün”

Duruşmada gözyaşlarını boğulan Başak Cengiz'in anası Beyhan Cengiz, “Hiç merhametsizce tanımadığı birinin zalimce, tümüyle beğeni düşüncesince canını düzlük birine en ağırbaşlı cezayı arzu ediyorum. Burada acımıza karşın size bulunan saygımızdan çevre sessizcesine durmaya çalışıyoruz. Başak Cengiz'i çocuğunuz kabilinden görün. Türkiye'de hanımlar düşüncesince kanayan ortak çıban var. Siz adaletin işaret kemiğisiniz, hak sizin elinizde. Suçsuz insanı suçluya yedirmeyin. Kanını yerde koymayın, ortak ana şekilde yalvarıyorum size” niteleyerek sanıktan şikayetçi bulunduğunu söyledi. Duruşma salonunda mevcut seyirciler gözyaşlarına boğulurken, Başak Cengiz'in babası Avni Cengiz de sanığın en ağırbaşlı halde cezalandırılmasını istedi.

“Başak Cengiz ortak melekti”

Başak Cengiz'in abisi Fatih Cengiz, “Sanık, beşinci sınıf seviyesinde bebek kabilinden ezberletilmiş halde savunma yapıyor. Ben adalete inanıyorum. Başak Cengiz'in ne denli dobra ortak insanoğlu bulunduğunu söylemeye lakırtı yetmez. Başak Cengiz ortak melekti” dedi. Ablası Zennure Türk ise, sanığın en ağırbaşlı halde cezalandırılmasını isteyerek, “Başak'ımız arka gelmeyecek lakin hak yerini bulacak. Başka eş cinayetlerinin önüne mürur namına bu davanın ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum” niteleyerek konuştu.

“Geleceğimizi ve hayallerimizi de katletti”

Başak Cengiz'in nişanlısı Mahir Mızrak da, “Sanık elden Başak'ı değil hayallerimizi ve geleceğimizi de katletmiştir. En ağırbaşlı cezayı almasını istiyorum” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da sanığın en ağırbaşlı halde cezalandırılmasını istedi. Başak Cengiz'in iş arkadaşı duruşmada tutanak şekilde dinlendi. Annesi tanığa kızını 2 aydır tanıdığını, kızının nite ortak insanoğlu bulunduğunu sordu. Tanık ise ağlayarak, “Çok dobra kalpli ortak kızdı. Nişanlı bulunduğunu ve aşırı sevdiğini söylerdi. Nur yüzlüydü. Çok severdik, aşırı kalburüstü ortak insandı” dedi.

Anne gözyaşlarına boğuldu

Duruşma salonunda fenomen anına ilişik sahneler izletildi. Bu tam gözyaşlarına boğulan ana murafaa salonundan çıkarıldı. Daha sonraları baştan murafaa salonuna dönen ana Beyhan Cengiz, “Türkiye'de imanlı kişilerin sayısının aşırı bulunduğunu biliyorum. Vicdanlara sesleniyorum. Benim yavrum suçsuzken ukubet verdi, canını aldı. Madem hasta, otama olmasını istiyorsunuz, bu sanık sandalyesine birtakımı oturtacaklar? Ben rabbime 3 aydır evlat acısını hiç kimseye vermesin niteleyerek afsun ediyorum. İlk güneş üstelik o acıyla, ‘Türk adaletine güveniyorum' dedim” halinde konuştu. Ara kararını meydana getiren yargıevi heyeti, sanık Can Göktuğ Boz'un mevkufiyet halinin devamına değişmeyen vererek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi düşüncesince ertelendi.

 

Gamze Erdemir - Halit Arslan
 

İLGİLİ HABER
Samuray kılıçlı saldırganın beyin sağlığı durumunda çıktı Samuray kılıçlı saldırganın beyin sağlığı durumunda çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ