USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten esin almamız gerekiyor

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo, ​​​​​​​ülkesinin tahminî 2 milyon nüfusa eş bulunduğunu ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu belirterek, "Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor." dedi.

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten esin almamız gerekiyor
12-03-2022 14:55
Ankara

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, hızla gelişen teknolojinin gelişimiyle toplumların aksiyon kaydetmesine karşın acemi tehditlerin de ortaya çıktığını belirterek, "O sebepten tığ şu anda bileşimli zekanın gelişimini sağlarken esas hafriyat ve özgürlüklerin korunmasını, insanoğlu haklarının korunmasını ne sağlayabiliriz, bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz." dedi

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF), "Değişimi özümleme etmek" mevzulu açık oturum düzenlendi.

Panelde mütekellim Buric, "Günümüzde dünyaya baktığımızda hakkıyla değme şeyin baş döndürücü değişmiş bulunduğu ortak dönemdeyiz. O sebepten de değişim yapmak yaşama geçirirken kendimizi de bu değerlerden (temel hafriyat ve özgürlüklerden) uzaklaştırmamalıyız." ifadesini kullandı.

Buric, Kovid-19 salgını sürecinde bu değerlerin gözdağı dibine girdiğine ayraç ederek, "Temel hafriyat ve özgürlükleri kaybetmemeye çalıştık. Bu sebepten de konseyimizin perspektifi gailesiz nesillerin endişelerini, taleplerini baş döndürücü ehemmiyetli ortak biçimde dikkate almak. Avrupa Konseyinde gençleri değişmeyen kabul etme süreçlerine engelleme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Teknolojinin gelişimiyle beraberce toplumların aksiyon gösterdiğine dikkati çekici Buric, şunları kaydetti:

"Teknolojiden bahsediyoruz. Herkes teknolojiyi kullanıyor ve gailesiz insanoğlu hemen teknolojiyi kullanarak çalışmaktadır. O sebepten de teknolojiyle beraberce toplumda hakkıyla de baş döndürücü şişman ilerlemeler kaydedildi. Ama DOĞRU sürede teknolojiden git gide hâlâ ortak tomar tehdidin çıktığını görüyoruz, ilkin bileşimli zeka alanında. O sebepten tığ şu anda bileşimli zekanın gelişimini sağlarken esas hafriyat ve özgürlüklerin korunmasını, insanoğlu haklarının korunmasını ne sağlayabiliriz bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz."

Buric, gençlerin değişik hâlâ ortak tomar seslerini duyurmaya ve politikacı liderleri bu bölgede eyleme geçirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Çünkü ortak doğacak mevcut diyorlar. O sebepten gençlerin katılımını odağımıza almış durumdayız fakat ayrımsız sürede onların endişelerini, ilkin muhtemelen alandaki endişelerini dikkate alıyoruz. Bu mevzularda çalışmaya bitmeme ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Politikaları tasarladığımızda hâlâ etraflı olmalıyız"

Kosova Başbakanı Albin Kurti de ülkesinde akıbet yıllardaki seçimlerde gençlerin değişik hâlâ ortak tomar değişim istediğine ayraç ederek, menfaatlerini seçenlerin çoğunluğunu kadınlar, çoluk çocuk ve göçmenlerin oluşturduğunu söyledi.

Kurti, şöyleki bitmeme etti:

"Çünkü çoluk çocuk gerçekte onlara sunduğumuz dü esas şeyi benimsediler. Biri istihdam, başkası ise adalet. Sadece mahkemelerdeki hafriyat değil, ayrımsız sürede içtimai adalet, şu demek oluyor ki kurumların adaletli ortak biçimde yönetilmesi de ortak o denli önemli."

Gençlerin ötekileştirilmemesi düşüncesince içtimai ve politikacı gelişmelere katılımlarının sağlanması icap ettiğinin altını çizen Kurti, "Politikaları tasarladığımızda hâlâ şümullü düşünmeliyiz ve hâlâ etraflı olmalıyız." dedi.

Kurti, başkaca ülkede akıbet yıllarda Rusya-Ukrayna savaşının gündemlerini en ortak tomar çalışır fail özellik olduğuna dikkati çekerek, "Kosova Cumhuriyeti adına Rusya’nın yaptığı işgali reddediyoruz, onun karşısındayız ve hakkıyla de Ukrayna’nın millî hürriyet mücadelesini sonuna denli destekliyoruz." halinde konuştu.

"Gençliğin getirmiş bulunduğu değişiklikten esin almamız gerekiyor"

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo​​​​​​​ da ülkesinin kısaca 2 milyon nüfusa ehil bulunduğunu ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu belirterek, "Ben dü senedir cumhurbaşkanıyım. Çok gailesiz ortak nüfusumuz mevcut ülkemizde. Ben de baş döndürücü yaşlıyım diyemem. 50 yaşlarında olacağım bu yıl fakat şunun baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Gençliğin getirmiş bulunduğu değişiklikten esin almamız gerekiyor." dedi.

Ülkesinin istikrarının, zat ortamında ve yer devletlerde meydana mevrut istikrarsızlaştırıcı unsurlar dolayısıyla akıbet çağda sekteye uğramasına karşın ekonomilerinin değişik hâlâ dengeli ortak görünüş sergilediğini kail Embalo, bu bağlamda gençlere istihdam oluşturarak dirim kalitelerini artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Bilgi ve tecrübeyi birleştirmelisiniz"

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov da hayattaki siyasal değişimlere bağlı politikacı partileri konuşu oluşumlar noktasında değerlendirerek, "Eğer burada siyasete konuşu ortak kez adına bakacak olursak gerçekte baş döndürücü benzeşim şeylerin kâffesi dünyada bulunduğunu görürüz. Hatta demokratik diyetlerle otoriteli diyetler ortada üstelik bu paralellik uydurma konusu." niteleyerek konuştu.

Yeni neslin hemen içtimai medyayla planladığı söylemine katılmadığını özetleyen Petkov, "Sosyal iletişim araçları hemen medyadır. Gerçek sorunları halletmek ve esas yaşama bedel eklemek birbirine baş döndürücü benzerdir. İnsanların problemini kırma prensipleri kâffesi nesiller düşüncesince aynıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Petkov, zat politikacı partilerinde sonra buğulu üyelerin tecrübesine güvendiklerini ve bunu gailesiz neslin enerjisiyle birleştirdiklerini aktararak, "Bilgi ve tecrübeyi birleştirmelisiniz, huysuz hâlde bu çarpıklığı meydana getirir." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ