USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Görme engelli yolcuya sürücüden örnek davranış

Kocaeli'de ahali otobüsü sürücüsü, durakta araçtan atlamak talip rüyet engelli yolcusunu yolun karşısına geçişine asistan adına gayrı yolcuların beğenisini kazandı. O anlamış olur ise arabanın düzenlilik kamerasına yansıdı.

Görme engelli yolcuya sürücüden örnek davranış
27-10-2021 12:49

Kocaeli'nin Derince ilçesinde ahali otobüsü sürücüsü, aracında gezi önleyen müşahede engelli yanında yolcunun gören gözü oldu. Edinilen bilgiye layıkıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ilişik 175 numaralı Umuttepe-Körfez ortada hattında fariza önleyen ahali otobüsünün sürücüsü Engin Bekçi, otobüste gezi önleyen müşahede engelli yanında yolcusunun yardımına koştu. Halk otobüsünün Derince istikametinde ilerlediği tam müşahede engelli yolcusunun ağmak düşüncesince hazırlandığını gören Bekçi, aracını usulca durdurduktan sonradan sürücü kabininden çıkarak müşahede engelli yolcusunun koluna girdi. Otobüsten indirdiği yolcusuna piyade geçidinden karşıya derece geçe zevcelik fail ahali otobüsü sürücüsü Engin Bekçi, yolcusunun güven içerisinde karşıya geçmesinin peşi sıra aracına gelişememiş döndü.

Sürücü kabininden çıkıp koluna girdi

Olayın peşi sıra yaşadıklarını paylaşan ahali otobüsü sürücüsü Engin Bekçi, “Derince boğaz mevkiinde aracıma binen müşahede engelli yolcuyu gözetleme aynamdan boşluk aralık izleme ediyordum. İnmek istediğini ayırt ettiğimde de aracımı sakıncasız yanında yere otopark yeri edip, çoban kabinimden kalkarak art tarafa ilerledim. Yolcumuza iane edeceğimi ilettim. Sonrasında aracımdan indirdiğimde, ‘Karşıya geçecek misiniz?' sanarak sordum, o da ‘evet' cevabını verdi. ‘Buyurun ego asistan olacağım, karşıya da size ego zevcelik edeceğim' dedim. Ve yolun karşısına beraberce geçerek kendisine, ‘İyi günler' diledim. Yolcumuz da bana hassasiyetinizden ötürü baş döndürücü teşekkürname etti” dedi.

“İnsanlık görevimi yaptım”

Bu üzere durumlarla gündüz içinde çoğunlukla karşılaştıklarını da laflarına ekleyen Bekçi, "Yolcularımız bizim mevcut işleyiş sebebimizdir. Tüm yolcularımız bizim misafirlerimizdir. Evimizde misafirlerimize nite davranıyorsak, araçlarımızda da yolcularımıza anca davranıyoruz. İnanın bu üzere hallerde kılıç şoförlere şişman fariza düşüyor. Bizler de görevimizi en dobra halde namına getirmeyi, yolcularımızı kıvançlı etmeyi kendimize gaye edindik. Böylesine manalı yanında akım beni de baş döndürücü kıvançlı etti'' sanarak konuştu.

Yolcular kutlama kartı etti

Olay aceleten şoförün uzlaştırıcı durdurup yerinden kalkmasını şaşkınlıkla karşılayan yolcular ise peşi sıra engelli yanında bayana iane ettiğini görür görmez baş döndürücü duygulandı ve kıvançlı oldu. İlk şaşkınlıkların ı atlatan yolculardan birileri cep telefonuyla bu anları yük dibine alırken, birileri ise araçtan inerken sürücüyü meydana getirdiği bu örnek hareketten ötürü kutlama kartı etti.

Mehmet Ekrem Ceylan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ