USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Güvenlik görevlisinin parmağını ısırarak koparan kadına tahliye

Beyoğlu'nda gittiği ortak geceleyin kulübünde tartıştığı düzenlilik görevlisinin parmağını kopardığı nedeni öne sürülerek 4,5 yıla denli hapsi maksut Kazakistan tabiiyetli Uluossyn Malgazhdarova, geçmiş duruşmada tahliye edildi. Duruşmada beyanda mevcut yakınan düzenlilik

Güvenlik görevlisinin parmağını ısırarak koparan kadına tahliye
27-10-2021 11:04

İstanbul Beyoğlu'nda dü arkadaşıyla beraberce gittiği akşam kulübünde çıkan tartışmada asayiş görevlisi Cumhur Cengiz'in parmağını ısırarak koparan mevkuf maznun Uluossyn Malgazhdarova, 4,5 yıla derece dam isteğiyle bilgili karşısına çıktı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada mevkuf maznun Uluossyn Malgazhdarova, yakınan Cumhur Cengiz ve maznun avukatı apiko bulundu. Duruşmada, Kazakistan Başkonsolosluğu yetkilileri ise peyrev kendisine toprak aldı.

Tutuklu maznun Uluossyn Malgazhdarova, duruşmaya güneş tacı virüs tedbirler kapsamında alkan gayda ile getirildi. Sanık, etiket tespitinde evli ve dü bebek sahibi bulunduğunu söyledi.

“Saçımdan yakalayıp zedelenmek ettiler”

Duruşma çevirmen tarafından defans fail mevkuf maznun Uluossyn Malgazhdarova, “Biz fenomen tarihinde, kulüpte 3 dost oturuyorduk. Daha sonradan yakınan Cumhur Cengiz masamıza geldi. Telefon numaramızı sordu. Kendisine, ‘yanlış yere geldiniz' dedim. Sonra hariç çıktım. Kulübün haricen fotoğrafını çektim. Sonra lavaboya gidip oradan çıktım. Kulüp girişinde kapıda apayrı ortak asayiş görevlisi duruyordu. kişi kumral ortak şahıstı, ortak bilinçlilik söylemeden itekledi. Sonra karaca çelimsiz boylu ortak eş saçımdan tuttu, yere itekledi. Esmer bulunan eş yere düştüğümde sakıt çantamdan dökülen telefonumu, kimliğimi ve paramı aldı. Telefonumu ayağıyla kırdı. Ayağa kalktığımda illet beni zedelenmek ettiğini sordum. Sonra kıvırcık koyun koyun alkan saçlı ortak eş geldi. Yakamdan tuttu ve yüzüme tükürerek yüzüme tokat attı. Sonra ortak apayrı levent boylu saçlı eş kişi geldi. kişi sövme etmeye başladı. Darp etmeye başladı beni. Bu esnada ki bulunduğunu görmediğim biri bunu hariç atın, nereye gidecekse gitsin nereye yakınma geçirmek istiyorsa gitsin yapsın dedi. Bu esnada beni zedelenmek etmeye bitmeme ediyorlardı. Dizlerimin üzerinde duruyordum. Saçımdan tutarık zedelenmek etmeye bitmeme ediyor, tekmeliyorlardı” ifadelerini kullandı.

“Bilinçli kendisine parmağını ısırmadım”

Kendisinin bağırdığını kail sanık, “Birisi ağzımın kenarlarından tutarık ağzımı açmaya çalışıp beni ayağa kaldırmaya çalıştı. Bu esnada iyi ayağıma da ortak tepme geldi. Kafam aşağıya çevrik bulunduğu düşüncesince şahsı göremedim. Tekrar yere düştüm, tekmelenirken kendimi kaybetmiştim, yeniden kendime geldim. Bu esnada beni bırakmışlar. Kendime geldiğimde, inç kopuk diyerek sesler duymaya başladım. Ben de yanımdaki arkadaşıma asılsız söylüyorlar dedim. Daha sonradan müştekiye eğilimli ortak eş geldi. kişi bana tepme attı ve kendimden geçtim bayıldım. Kaç el vursan da eşyalarımı almadan gitmeyeceğim dedim. Orada ortak derinti eş vardı kimesne araştırma görevlisi olmadı, sövme ederek ‘bu Özbek'i gebertin gibi' laflar söylüyorlardı. Bilinçli kendisine şikayetçinin parmağını ısırmadım. Beni ağzımdan yakalayıp kaldırırken, parmaklar damağıma değiyordu, acıtıyordu. Atılan tekmeyle savruldum, ağzımdaki implant çıktı. Tam hatırlamıyorum lakin orada mevcut insanların hepsini görürsem hatırlarım. Polis geldi fakat pakt faaliyetine bitmeme etti. Polis beni karakola çağırma etti. Ancak polislerin de bana huzur tavırları olumsuzdu. Polise ısırdım diyerek ortak bilinçlilik söylemedim” diyerek konuştu.

“Güvenlik görevlisinin kafasına sumsuk attı”

Olayın geçmiş bulunduğu kulüpte 8 senedir asayiş görevlisi kendisine çalıştığını kail yakınan Cumhur Cengiz beyanında, “Olay gecesi ortak ara gönül girdim. Sanığı pistte canlandırırken gördüm. Hızlı ve ayrı ayrı oynuyordu lakin hiç kimseye ziyanı yoktu. Normalde içeride bulunan asayiş görevlisine karışmayın oynasınlar dedim. Garsonlar bana, ‘ağabey bunları hariç çıkartabilir misiniz' dedi. Çünkü öteki müşterileri erinçsiz edecek biçimde davrandıklarını söyledi. İçeri girdim. Sanığın ortak arkadaşı ile tuvalette şiddetli ortak biçimde konuştuğunu duydum. Daha filhakika çevik ortak biçimde ünlü konuşuyordu. İçeri girdim ve masadaki arkadaşının yanına giderek, bu geceki eğlencelerine akıbet vermelerini istedim. Arkadaşlarının çirkin vaziyette bulunduğunu söyledim. Birlikte sanığın bulunduğu yere gittik. Sarışın bulunan arkadaşları sanığa ve öteki bayana ‘hadi gidelim' dedi. Sanık anlaşılmaz ortak biçimde yeniden akşam kulübüne girmeye çalıştı. Tırnaklarını bana akıllıca tutarık ilişkin akıllıca geliyordu, ‘çekilin geçeceğim' diyordu. Sonra elan da hırçınlaşmaya başladı. Çantası ile yanımda mevcut Eren adlı asayiş görevlisine vurdu. Bunu ilişkin Eren de ona tokat attı. Ben Eren'e kenara geçmesini söyledim. Sanık Eren'in kafasına sumsuk attı” dedi.

“Telefonumun ışığı ile parmağımın kopan parçasını aradım”

Sanığı hariç çıkarmaya çalıştığını kail yakınan Cengiz, “Sanık kendisini yere bıraktı. Üzerinde mini kıyafet bulunduğu düşüncesince çamaşırları görünmeye başladı. Yerden kalkmadı. Eren'e, ‘sen ayaklarından ipotek ego de kerhane altından tutayım, hariç çıkartalım' dedim. Koltuk altından ego tutuyordum. Sonra dehşete kapıldım. Bir baktım parmağım yok. Şahsı bu biçimde hariç çıkartırken biranda iyi el yüzük oyunu oyunu parmağımın uç kısmının koptuğunu gördüm. O anne derece ortak ateş hissetmemiştim. Parmağımı gördüğüm anda sanığı bıraktım. Sanığa dü tokat attım. Telefonumun ışığı ile parmağımın kopan parçasını aradım ve buldum, elden hastaneye gittim. Hastaneye gittiğim düşüncesince benden sonradan olanları görmedim. Şikayetçiyim. Bu fenomen sebebi ile 15 bin TL otama masrafım oldu. Bir ay işe gidemedim” halinde konuştu.

Sanık Uluossyn Malgazhdarova'nın avukatı Nebican Orhan ise müvekkilinin eylemi maksatlı kendisine yapmadığını ve kendini savunurken eylemin gerçekleştiğini söyleyerek tahliyesini istem etti.
Mahkeme, sanığın mevkuf kalmış bulunduğu müddet ve ifadesinin edilgin olması nedeniyle, sanığın dünya dışına depar belgesi halinde adli arama amacıyla tahliyesine değişmeyen verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi düşüncesince ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta bulunan iddianamede, yakınan Cumhur Cengiz ve öteki asayiş görevlilerin çirkin Uluossyn Malgazhdarova'yı zedelenmek ettikleri ve saçlarından sürükleyerek hariç çıkarmaya çalışmış oldukları kaydedildi. İddianamede, asayiş görevlilerinin ‘basit yaralama' suçunu işledikleri fakat bu suçun ahenk kapsamında kalmış bulunduğu belirterek, dosyasının ayrılmış bulunduğu anlatıldı. Savcılıkça hazırlanmakta bulunan iddianamede, şüphelinin ‘kemik kırığına sebebiyet verecek biçimde isteyerek yaralama' suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla derece hapisle cezalandırılması istem edildi.

İrem Demir - Sema Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ