USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Hasan ve Şeyma cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu

Kırşehir'de kaybolduktan sonraları öldürüldükleri belirlenen Hasan Aydoğan ile Şeyma Demir cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu. Sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, cinayet dair birbirini suçlarken yaşanmış olan vakası antipatik kanlılıkla anlatması ise dik

Hasan ve Şeyma cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri kan dondurdu
26-11-2022 00:06

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, SEBGİS üstünden bulundukları cezaevinden bağlandı. Sanık savunmalarını düzlük duruşma heyeti işlenen cinayetin ayrıntılarını dinledi. Sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, duruşma de işlenen cinayetle alakalı birlerini suçladı. Sanık Şefik Ekici, savunmasında cinayeti arkadaşı Sami Aydoğan'ın işlediğine değgin neva kaydı aldığını kanıt etti. Ekici, “Arkadaşım Sami Aydoğan, Şeyma ve Hasan isimli sanlı gençlerin yanına tedricen kendisini manşet adına tanıtıp arabadan 2 genci de tabanca diretmesiyle indirdi. İkisini de bulunduğumuz vasıtaya bindirerek kelepçeledi. Daha sonradan Kortullu karye dolayısıyla sürerek ıpıssız borda bordaya bölgede Şeyma ile bahsetmek düşüncesince bizi araçtan indirdi. Ben öldürülen Hasan ile dışarıda bekledim. 5-6 çağ sonradan arabadan inerek evvel Şeyma'yı sonradan da Hasan'ı silahla öldürdü. Sonra onun silahla korkutmasıyla baş başa cesetleri arabanın bagajında götürerek Kızılırmak kıyısına gelmiş şekilde dereye attık. Otomobil içre Hasan ve Şeyma'ya Sami bilezik takarak bekletti. Olaydan sonradan dostum Sami ile buluştuk. Bir parkta konuşmalarımızı neva kaydına aldım ve neva kaydını emniyete doğrulama ettim” dedi.

Olayı dert stoper komprime tesiri ile hatırlamıyormuş

Kırşehir'de işlenen cinayetin ayrıntılarını özetleyen maznun Sami Aydoğan ise suçlamayı benimseme etmeyerek cinayeti arkadaşı Şefik Ekici'nin işlediğini kanıt etti. Aydoğan, “Olay haset nöbetten çıkmıştım başım ağrıyordu. Arkadaşım Şefik Ekici'den dert stoper adına bildiğim komprime aldım, hemen sonra ise yaşananları kesin adına hatırlamıyorum. Arkadaşım Şefik'i daima hocalara götürüyordum, akılsal dengesi durumunda değildi. Ağbayır isimli sanlı mevkiye gittik. Orada Şefik, evlatların bulunmuş yer aldığı makine indinde bizim aracımızı durdurdu. Otomobilden inerek kendisini küçüklere manşet adına tanıtıp öz aracımıza aldık. Sonra da benim bilmediğim karye dolayısıyla girdik. Şefik evlatları araçtan indirip evvel Şeyma'yı sonradan Hasan'ı öldürdükten sonradan ego cari düşünce görüp yere yığıldım ve kusmaya başladım. Onun tabanca diretmesiyle baş başa cesetleri Kızılırmak Nehri'ne attık. Şefik Ekici'nin anlattığı kabil neva kaydı varsa çözümlenmesini istiyorum. Birlikte dinleyelim” halinde konuştu.

Belediye ihmalini avukat gündeme getirdi

Aydoğan ailesinin avukatı Mehmet Ali Alan, sanıkların suçu eş işlediklerine doyum ettiklerini ancak Kırşehir Belediyesindeki asayiş görevlilerinin vakadan 9 güneş evvel işlenen süt hırsızlığı vakasına karışmalarına karşın belediyenin muamele yapmamış olmasını hemen daha sonra cinayetin işlenmesini gündeme getirdi. Belediye görevlilerinin sanıklar haklarında muamele yapılmaması sonrası cinayet vakasının gerçekleştiğini belediyenin ise cinayet işlendikten 3 güneş sonradan süt hırsızlığı kendisince kusur duyurusunda olduğunu kail avukat Alan, şehremaneti kendisince da yaşanmış olan vakayla alakalı kusur duyurusunda bulunacağını belirtti. Mahkeme heyetinin duruşmayı 20 Aralık 2022 evveliyatına ertelemesinin ardından, Aydoğan ve Demir ailesi bireyleri, maznun Şefik Ekici'nin avukatı Cemil Cahit Pişkin'e maznun meselesi için savunması dolayısıyla tepkime gösterdi. Mahkemeyi izlem fail Hasan Aydoğan'ın 12 yaşındaki ıvır zıvır kız kardeşi Rabia Aydoğan Ağır Ceza Reisinden ölüm cezası atlaya zıplaya ağabeyinin katilinin cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar Ekici ve Aydoğan, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, kalifiye eşeysel saldırı, canavarcasına hislerle eş öldürme' suçlarından yargılanıyor. Mahkeme Cumhuriyet Savcısının mütalaasının peşi sıra ertelendi.

Olayın geçmişi

Olay, Kırşehir'de 25 Mart 2022'de yaşandı. Hasan Aydoğan (21) ve Şeyma Demir'den (18) bilgi alamayan ailesi polise tedricen kaybolma suç duyurusunda bulundu. Emniyet ekiplerinin emekleri kararı otomobil, Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkiinde ormanlık borda bordaya bölgede terkedilmiş biçimde bulundu. Araçta insanlara ilişik cep telefonları, montlar ve Şeyma Demir'e ilişik ferdî eşyalarının yer aldığı çanta ele geçirildi. Ekiplerce merkeze ilişkin Kortullu köyünde meydana getirilen aramalarda Kızılırmak kenarında Şeyma Demir'in ölmüş gövdesi vakadan 3 güneş sonradan kıyıya vurmuş biçimde bulundu. Hasan Aydoğan'ın ölü gövdesi ise kız arkadaşıyla baş başa öldürüldükten 77 güneş sonradan Kızılırmak'ta bulunmuştu.

Enderhan Öz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ