USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Hastanede alerjisi bulunduğu ilaç verildi, hayatını kaybetti

Küçükçekmece'de meşime ağrısı şikayetleri ile başvurduğu hastanede alerjisi bulunduğu ilacın namına verilmesi dolayısıyla hayatını kaybetmiş bulunduğu tez edilen 3 bebek anası Sevim Ermiş akıbet yolculuğuna uğurlandı.

Hastanede alerjisi bulunduğu ilaç verildi, hayatını kaybetti
14-06-2022 17:04

Olay cemaziyelevvel Küçükçekmece'de mevcut Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cumartesi haset ana rahmi bölgesindeki ağrı sızı dolayısıyla hastanenin aceleci servisine başvuran 3 bebek anası Sevim Ermiş doktorların meydana getirdiği kontroller sonrasında doğal kavara sıkışması tanısı konulup enjeksiyon vurulduktan sonradan evine gönderildi.

Ancak meydana getirilen iğneye karşın sancılar geçmeyince Erdal Ermiş eşini yeniden bire birlikte hastanenin aceleci servisine götürdü. Acil serviste meydana getirilen muayenenin arkası sıra avrat ilk Genel Cerrahi servisine, arkası sıra da dahiliye ve Kadın Doğum servislerine gönderme etti.

Bir müddet kişileştirme konulamayan Ermiş'e pazartesi haset meridyen düzlemi saatlerinde enfeksiyon tanısı konularak yatış yapıldı. İddiaya göre, bu tam familya üyeleri ve Sevim Ermiş alerjisi bulunduğu ilacı doktorlara bildirdi. Yatışı meydana getirilen Ermiş'e iddiaya layıkıyla ilk serum bağlandı henüz sonradan da alerjisi bulunduğu ilaç serumun içine enjekte edildi. İlacın enjekte edilmesinden çelimsiz müddet sonradan fenalaşan kadın, doktorların müdahalesine karşın hayatını kaybetti.

Sevim Ermiş düşüncesince Küçükçekmece Akşemsettin Camii'nde zeval vakti namazının arkası sıra cenaze merasimi düzenlendi. Törende Sevim Ermiş'in ailesi ve sevenleri yaş döktü.

Eşim menfez layıkıyla bakarak hayatını kaybetti

Eşini yayan hastaneye götürdüğünü ve ilaç dair uyarmalarına karşın kusur ilaç verilmesi dolayısıyla öldüğünü kanıt fail Erdal Ermiş “Cumartesi haset eşim sancılandı tığ de bire birlikte güneş Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi aciline götürdük film çekildi koyu birlikte doğal kavara sıkışmasının bulunduğu söylendi bizlere ve enjeksiyon yaparak gönderdiler. Tekrar sancısı geçmeyince bire birlikte hastaneye gittik. Acilde film çektiler orada ki etibba anlamayınca Genel Cerrah doktoruna gönderdiler. Ardından dahiliyeye gönderme olduk. O da 'benimle birlikte merakı bulunmayan Kadın Doğum Doktoru görmeli' dedi. Kadın Doğum doktoru 'enfeksiyon var' niteleyerek aceleci yatış yapıldı. Eşim ayakta gitti bozulma vakti yemeğini yedirdim konuştuk birlikte şeyi yoktu. Geldi serum taktılar serumun içine enjeksiyon vurdular. Kadın Doğum Doktoruna eşim dediği ayrıca telefonda resimlerini gösterdiği biçimde o ilacı vurdular. Vurur vurmaz doğrusu dem alamadı gitti. Bile fark he bu. Sağlam götürdüm cenazesini aldım ego karımın. Sadece yetişmen etibba vardı bilirkişi hekim yoktu. Nasıl karışma ettiler ego anlamadım. Olay olduktan sonradan güvenliği kapıya yığdılar birlikte bilinçlilik bulunduğu belliydi zaten. Elimizde apayrı ilaç yoktu onu vurduk demişler. Uyardığımız biçimde kusur ilaç kullanıldı” sanarak konuştu.

Adli Tıp Kurumu'ndan çıkma neticeleri bekliyoruz

İlaca alerjisi bulunduğunu acilde ki dört başı mamur doktorlara söylemelerine karşın bu olayın yaşandığını tamlayan Erdal Ermiş'in ortağı Mustafa Balta ise “Biz antibiyotik verilmesi alerjisi mevcut sanarak uyarıda bulunduk. 'Tamam' dediler serum bağladılar onun içine de antibiyotik koymuşlar. Bir araştırma görevlisi bana bunu 'antibiyotik verdiler ihtisas krizi geçiriyor şuan karışma edilmekte fakat durumunuz zor' dedi. Müdahale etmeye çalıştılar ihtisas krizi geçirmişti. Biz bundan şikayetçiyiz. Adli Tıp Kurumuna da gitti cenaze. Doktor doğrusu izah yapmış oldu 'ben antibiyotik verdim apayrı ilacımız yoktu' diye. İlaç bulunmayan sanarak hanımı mı öldüreceksin. Hastaneden aldığımız raporda da antibiyotik verildiği yazıyor. Şimdi Adli Tıp Kurumu neticelerini bekliyoruz. Kadın kendisi de göstermiş telefonundan 'doktor komutan benim bu ilaçlara alerjim var' diye. Daha ilk geçirdiği ameliyatta da bu ilacı vermişler tığ kendisini çetin hastaneye yetiştirmiştik. Biz bu hali biliyorduk alerjiyi söylediğimiz biçimde ilaç verilince maatteessüf kurtaramadık” dedi.

Camide taziyeleri bildirme fail Erdal Ermiş ve evlatlarının bata çıka ayakta durduğu görülürken, mutsuz kadının cenazesi kılınan cenaze namazının arkası sıra Kayabaşı Mezarlığında toprağa verildi.

Volkan Kayalar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ