USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Havalar soğudu meste talep arttı

Havaların soğumaya başlamasıyla "mest" adlı su geçirmez pabuçlara bulunan talep arttı. Üreticiler ise talepleri istikbal etmek düşüncesince dip birlikte halde çalışıyor.

Havalar soğudu meste talep arttı
10-11-2021 13:29

Mest pabucu, şita aylarında yurttaşlar kabilinden yeğleme ediliyor. Abdest alırken ayakları yumak namına dair gözyaşı el ile ortak kez mesh edilen, 'mest' isminde su geçirmez pabuçlar, hassaten şita aylarında iri arzu görüyor. Mest üreticileri pandemi çağında devir hin üretimi yavaşlatırken, havaların soğuması ve normalleşmeyle baş başa siparişlerde artma yaşanıyor.

“Talepleri karşılamakta şu an zorlanıyoruz”

Gelen talepleri istikbal kılmak düşüncesince dip ortak biçimde etkin 25 salname mest üreticisi Halit Çelik, “Talep dair ortak başağrısı namevcut Elhamdülillah. Talepleri karşılamakta şu an zorlanıyoruz Allah'a şükür. Tabii insanoğlu tanıdıkça, bildikçe ve bu ürünü kullandıkça, anlıyorlar, giyiyorlar. Yeni nesilde de bu mahsul talebi mevcut Allah'a şükürler olsun. Herkes kullanıyor, insanoğlu hem abdest almanın kolaylığı bununla beraber ayaklarının sağlığı düşüncesince bu ürünü yeğleme ediyorlar. Doğal ortak ürün, elhak ayağa tek ziyanı yok. Kanserojen bap içermeyen, ağız ağıza el işçiliğinden üretilen, natürel yöntemlerden meydana getirilen ortak ürün” dedi.

Sıkıntılı ortak devri azda olsa geride bıraktıklarını özetleyen Çelik, “Pandemi çağında mecburen kısıtlamalardan ötürü boşluk vermelerimiz meydana geldi. Tabii şahısların sokağa çıkamamaları, alım satım kültürünün değişmesi, farklılaşması kimi aksaklıklar oluşturdu. Bu sene Allah'a şükür sahn normale döndü, insanoğlu alışverişlerini ferah ferah hazırlamaya başladı. Bizim istihsal bölgemizde da güzeşte sene ile bu sene ortada ayırt var” halinde konuştu.

“Ürünlerimiz yüzdelik 40 oranında iklim dışına satılan mahsulat arasında”

Ürettikleri mestleri Türkiye'de dört başı mamur illere gönderdiklerinin altını çizen Çelik, “Müşterilerimizin siparişleri doğrultusunda 81 ilimize gönderiyoruz. Dolaylı adına iklim dışına satılan mahsulat var, bunlar da İstanbul irtibatlı adına satılıyor, ihracata gidiyor. Yaklaşık yüzdelik 40 yahut 50 oranında iklim dışına gidiyor, kalanının ise Türkiye genelinde satışı gerçekleştiriliyor. Müşterilerimiz cilt ürünleri yeğleme etmeli. Maalesef bu mamüllerin protez cilt olanı yapılıyor. Tabii mahveden bunu anlamayabilir lakin senelerdir alım satım meydana getirdiği yerlerden alabilir bu ürünleri. Bizim doğrudan elden rastgele kentte ortak vandöz bayimiz mevcut. Vatandaşlarımız buradan gerçekleştirme edebiliyor. Biz buradan global gönderiyoruz. Ürünün nitelik ve çeşitlerine göre, 30 liradan 40 liraya denli dağınık satışı yapılıyor. Bazı ürünlerde ise 50 liraya denli çıkabiliyor. Tercih nedeni deriden ötürü fiyatlarda ayırt muhtemel sadece. Şu an istihsal dalında 18 tür mahsul var. Bunlar 3 değişik deriden, iç astarları ayrımlılık yayınlayan şu demek oluyor ki bunu anahtar olursak içerisine elyaf tercih ettiğimiz var, henüz dolgun tüy tercih ettiğimiz mevcut ve kürklü mahsulat var. Lastikli, fermuarlı mahsulat bulunuyor” niteleyerek konuştu.

Eleman problemi yaşadıklarını kail mest üreticisi Halit Çelik akıbet olarak, “Kalifiye öge problemi rastgele meslekte bulunduğu kabil bizde de var. İnsanlar istihsal meydana getirilen yerlerden az buçuk henüz uzaklaşıyor maalesef. Kolay işleri yeğleme etmekteler henüz çok. Herkes de bulunan dava bizde de mevcut. İsteriz ki insanoğlu gelsinler, bu işleri yapsınlar. Bizler bu işin sonu olmayalım. Yeni dünkü nesiller bitmeme etsin, bu işi geliştirip yürütsünler İnşallah” ifadelerini kullandı.

Mest nelerdir ve kesinlikle kullanılır

Mestlerin kesinlikle kullanılacağı kendisince dinimizislam.com sitesinde şu bilgiler veriliyor: ''Mest, ayağın yıkaması farz bulunan yerini örten su geçirmez pabuç demektir. Abdest alırken ayakları yumak yerine, on paralık kusur ve gereklilik olmasa bile, gözyaşı el ile ortak kez mest dair mesh edilmesi, eş düşüncesince de, avrat düşüncesince de caizdir. Ayağın üç parmağı sığacak denli yırtığı mevcut ortak mest dair mesh geçirmek caiz değildir. Mest dair mesh müddeti mukîm bulunan düşüncesince 24 saattir. Misafir düşüncesince ise üç güneş üç gece, şu demek oluyor ki 72 saattir. Mestin ortak sayaç tarz yürüyünce, ayaktan çıkmayacak biçimde katı ve ayağa akıllıca olması lazımdır.''

İbrahim Yetkin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ