USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayvanseverler kazada yaralanan sokak kedisine umut oldu

Eskişehir'de müşterek taksinin çarptığı ve sürücüsünün fenomen yerinden kaçtığı kazada yaralanan sokak kedisi, hayvanseverlerin çabası ile yaşama tutundu.

Hayvanseverler kazada yaralanan sokak kedisine umut oldu
29-12-2021 10:04

İddiaya gereğince olay, geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde Sivrihisar Caddesi'nde meydana geldi. O tam köpeğini gezdirmekte bulunan Özge Tunalı, ortak taksinin ansızın caddeye fırlayan sokak kedisine çarptığını, sürücünün frene kaplamak ortak yana yavaşlamaya bile tenezzül etmediğini belirtti. Korkudan saldırganlaşan kedi, Tunalı ve dostlarının derinliğine çabaları kararında yakalanarak otama dibine alındı. Hayvansever Tunalı, göçüm sürücüsünün bu tutumunu insafsızlık namına değerlendirirken, yanık kedinin afiyet hali dirlik bilim verici baytar doktor Evren Fatih Mumcu ise ortak hayvana çarpılması yerinde taşıt sahiplerinin kesinlikle ortak kere izlemesi icap ettiğini anlattı.

“Çarpan göçüm sürücüsü hızını katiyen yavaşlatmadı”

Olayın gerçekleştiği tam caddenin gereksiz bulunduğunu aktaran Özge Tunalı, göçüm sürücüsünün iyice tam tarik ortak biçimde ilerlediğini ve hemen sonra kediye çarptığını kanıt etti. Tedavi dibine tahsil edilen kediye ayağına platin takıldığını tabir fail Tunalı, “Saat 23.30 civarıydı, Sivrihisar caddesinde köpeğimi gezdiriyordum. Cadde yoğun şekilde boştu. O ara kedi yola atladı, aşırı çabucak mevrut zerrin göçüm çarptı ve çabucak bitmeme etti. Asla durmadı. Ben o an elhak panikle köpeği arkadaşıma verip kedinin ardına koşasıya denli göçüm uzaklaştı, katiyen hızını yavaşlatmadı. O akşam ezanı aşırı uğraştık arkadaşımla, açıktan bambaşka arkadaşlarımı da çağırdım, kediyi yakalamaya çalıştık, fakat yakalayamadık. Gece o biçimde geçti. Ertesi sabahleyin döküntü ortak bölgede yakaladık. Kedi elhak geri ayağını sürüyordu, ayağı kırılmıştı ego anlamıştım. Kediyi veterinere getirdim. Ayağında aşırı ağır ortak fay ve ayrımsız sürede çatlama var. Platin takıldı. Hayati riski hala bitmeme ediyor, platinin yakalayıp tutmayacağı muhtemelen değil” diyerek konuştu.

“Yola çıkan özlük evladı da olabilirdi”

Söz konusu ana kere üstündeki ofislerde asayiş kamerası bulunmaması, mevcut olanların ise yük almaması haysiyetiyle göçüm sürücüsüne yahut otomobilin plak bilgisine ulaşılamadı. Olayın sıcaklığıyla plakaya bakamadığını kail ve kısaca 4 bin 500 TL baytar harcaması ile dirlik karşıya artan hayvansever Özge Tunalı, hayvanlara dirlik duygun bulunduğunu ve bu yüz olayların elan geçmiş de başına geldiğini dile getirdi. Tunalı, şahısların bu mevzuda aşırı duyarsız olduğunu, sürücülerin frene kaplamak namına yola bitmeme etmeyi yeğleme ettiklerini belirterek, “Hayvanların ortak aktif bulunduğunu unutuyorlar. Eğer o taksici frene basmış olsaydı bu efsanevi hal böyle olunca olmayacaktı, bu acıları çekmeyecekti. Maddi boyutunu geçiyorum ki ego gönüllüyüm, özlük imkânlarımla bunu yaptırmaya çalışıyorum. Bu hayvanın çekmiş olduğu acılar, maneviyatı aylar devam eden çetin ortak süreç. İnsanları duygun olmaya çağırma ediyorum. Frene kaplamak hakkıyla bu denli çetin olmamalı. En azından durup veterinere götürmeme dayanaklık etmek olmasını beklerdim. Ben bu insanoğlunun imanlı olduğuna inanmıyorum. Yola çıkan özlük evladı da olabilirdi. Dilsizler, çıkarlarını tabir edemiyorlar, fakat idrak etmek talip aşırı şeyi onların bakışlarından anlayabilir” ifadelerini kullandı.

“Sigorta firmaları bu hallerde baytar harcamalarını karşılıyor”

Yaralanan kedinin bacağı fay biçimde kliniğe getirildiğini ve operasyonla platin taktıklarını kail baytar doktor Evren Fatih Mumcu ise, bu yüz durumlarla elan geçmiş de karşılaştıklarını belirtti. Sigorta firmalarının vasıtaların ortak hayvana çarpması yerinde baytar harcamalarını karşıladığını aktaran Mumcu, akıllıca ortak formül seçilmesinin elan dobra bulunduğunu tabir etti. Genellikle pestil malikleri yahut duygun vatandaşların gidiş geliş sakıncalı kedi yahut köpekleri getirdikleri devir baytar hekimler namına muhtemelen ortak hacim maliyet çıkarttıklarını dile getiren Mumcu, şöyleki bitmeme etti:

“Hasta sahiplerinin bu maliyeti kendileri karşılaması gerekiyor. Sonrasında bizim söylediğimiz ücreti faturalandırdıktan sonradan sigorta firmasına öğrenim edecekler. Bu biçimde karşıcı nice pestil sahibimiz var, fakat akıllıca yöntemi uyguladıklarında. Bu fariza baytar hekimin rolü değil, hekimin bununla uğraşması aşırı akıllıca değil. Hasta sahipleri, getiren duygun yurttaşlar kendileri ödemeleri yaptıktan sonradan bizim onlara vereceğimiz satmaca ve tutanakla bu arada sigorta firmasından rahatlıkla ödemelerini alabiliyorlar. Alan şahıslar de var. Eğer ulaşırlarsa kendilerine yöntemlerini anlatırız.”

Mısra Ezginur Göçer - Kazım Ulusoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ