USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her emeklinin kurduğu hayali gerçekleştirdi, gelen gitmek istemiyor

Mersin'in flaş gezim bölgesi Kızkalesi'nde zeytin ve sulu zırtlak ağaçları içine 56 yaşındaki Ümmü Koç'un emekli olduktan sonradan hatıralar, saf mahsulat ve metruk malzemelerle icra ettiği bitki bilimi bahçesi görenleri fanatik bırakıyor. Gelenlerin saatlerce devir geçirdiği

Her emeklinin kurduğu hayali gerçekleştirdi, gelen gitmek istemiyor
01-10-2021 12:10

Doğa, firez ve turizmin ortak arada yaşandığı Mersin'in Erdemli ilçesine ilişkin Kızkalesi Mahallesi'nde zeytin ve sulu zırtlak ağaçları ortada 1 bebek anası görevli emeklisi 56 yaşındaki Ümmü Koç, rastgele emeklinin hayalini kurduğu sağlam ortak bostan yaptı.

Ailesine dayalı arazide mevcut ortak pare odalı ıvır zıvır ortak eve bayındırlık barışından doküman meydan Koç, 2 sene içerisinde nötr haldeki malzemeleri de kullanarak kişi olanakları ile boyayıp süsleyerek çiçekler yetiştirdi.

Ortaya tabiat harikası ortak mekan çıkaran Koç, ziyarete gelenlerin referans etmesi ve içtimai medyada paylaşımları ile rastgele çağ onlarca ziyaretçi ağırlamaya başladı. Bir tarafı tabiat gayrı tarafı 'Kızkalesi' bulunan bostan de Koç'un görünüş yerine kullandığı bisikletten, tavalara, emektar giysi ve ayakkabılardan kişi yetiştirdiği bezen kabaklarına denli boyayarak ortaya çıkardığı bezen eşyaları ise ayrı ortak görsel ziyafet sunuyor.

Tamamen kişi olanakları ile metruk materyallerin birlikte babasından küsurat hatırat eşyalarla da meydana getirdiği tabela ise ıvır zıvır konuk evini süslüyor. Bu dünyada 'Cennetim' söylediği bahçesine ziyaretçilerini uğur boncuğu ticari erek gütmeden ağırlayan ve onlarla yakından ilgilenen Koç başkaca güler yüzü ile gelenlerde sıcakkanlılık topluyor.

"Kullanılmayan rastgele şeyden transformasyon yaptım"

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonradan doğup yetiştiği Kızkalesi'ne yerleştiğini anımsatan Ümmü Koç, "Bulunduğumuz toprak ana ve babamızın yeri. Burada mevcut ıvır zıvır eve bayındırlık barışından doküman aldım. Belgeyi aldıktan sonradan çevresi az buçuk güzelleştireyim dedim. Birkaç pare fidan dikeyim etrafına çiçekler ekeyim istedim. Bu biçimde başladım, bu denli büyüttüm" dedi.
Özellikle eskiyen ve metruk rastgele şeyden transformasyon yaptığına yer veren Koç, "O an elden aklıma geldiği üzere hazırlamaya çalıştım" diye yaptıklarını özetledi.

"Gelenler bahtiyar olunca, ego de bahtiyar oluyorum"

Gelenlerin fanatik kaldığına yer veren Koç, "Görenler 'Nereye geldik biz, cennetten ortak kenar mi' diye aşırı şaşırıyorlar ve aşırı da hoşlarına gidiyor. Ben de bundan bahtiyar oluyorum. Kesinlikle burada ticari en küçük ortak şeyim yok. Hatta gelenlere çay, kahvehane ağırlama ediyorum, oturup geveze ediyorum. Onların da aşırı hoşuna gidiyor, gine yine gelip burada doğayla iç içe devir geçirip bahtiyar oluyorlar, ego de bahtiyar oluyorum" ifadelerini kullandı.

"İnşallah iyi ortak sağlam olur"

Bahçe ile dayalı bilgelik sağlayan Kız Kalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale ise, "Burası Ümmü ablanın nebat bilimi bahçesi. Tabi Ümmü bacı görevli emeklisi, emekli olduktan sonradan bu bahçeyi kurdu. Burada metruk eşyaları arka transformasyon materyali yerine kullandı. Değişik nebat ve çiçekleri burada yetiştiriyor. Çok iyi ticari ortak maksadı sıfır uğraşı gayeli bostan yaptı. Burayı gelip gören insanoğlu eşine, dostuna, arkadaşlarına söylüyor, ziyaretler de değişik büyüyor. İnşallah iyi ortak sağlam olur. Ümmü ablaya da bu mevzuda teşekkürname ediyoruz" biçiminde konuştu.

"Ziyarete gelenler bahçeden adam olmak istemiyor"

Hollanda'dan Mersin'e gelen gurbetçilerden Zübeyde Varlı da bahçeyi tabiat ananın içre özgün bulduğunu belirterek, "Benim de hayalimde ortak çağ hakeza ortak toprak gerçekleştirmek var. Doğa ile iç içe bölgeleri ego de seviyorum. Her obje yüzdelik beniz doğal. Doğanın içre doğa. Tam benlik, aşırı sevdim ve buralarda tarihi değerlendirmeyi referans ederim. Çünkü aşırı göz kamaştırıcı buradan adam olmak üstelik istemiyorum" biçiminde konuştu.
Çok sayıda konuk ağırlayan Ümmü Koç'un bahçesine gelen gayrı ziyaretçiler ve arkadaşları da aşırı beğendiklerini aktardı.

Halil İbrahim Varlı-Hüseyin Yıldız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ