USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her şey karavan parkıyla başlamıştı: Ukrayna'daki savaş, o ailelerin yollarını yine kesiştirdi

Edirneli aile seneler evvel karavan parkı muhabbeti ile hasbelkader tanıştığı Ukraynalı aileyi, “Burada da eviniz var” niteleyerek evlerine çağırma etti. Ukrayna'da savaşın ortasından kurtulan Ukraynalı aile, Edirne'de mihman ediliyor.

Her şey karavan parkıyla başlamıştı: Ukrayna'daki savaş, o ailelerin yollarını yine kesiştirdi
15-03-2022 13:03

Rusya'nın Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaşın peşi sıra Ukrayna'da canlı yurttaşlar ister öz imkanlarıyla, gerekse boşaltma organizasyonlarıyla ülkeden ayrılıyor. Ülkeden ayrılan ve Edirne'ye mevrut Oryov ailesi de, seneler ilk hasbelkader tanıştıkları Tercan ailesinin evinde mihman ediliyor. Ukrayna'dan Edirne'ye vasıl hukuk hikayesi, Türk milletinin misafirperverliğini yanında kat hâlâ gözler önüne serdi. Her dü aile baş başa alışverişe gidiyor, baş başa aşındırmak yiyor, baş başa geziyorlar.

İki ailenin dostluğu karavanı park ika isteğiyle başladı

Ukrayna'da canlı 3 çocuklu Oryov ailesi, seneler ilk karavanla dinlence düşüncesince Silivri'ye geldi. Canan ve Ömer Tekcan ailesine yanında ricada mevcut Ukraynalı aile, karavanlarını ailenin bahçesine park buyurmak istedi. Tekcan ailesi de, karavanda yatmamalarını, isterlerse madun katta gereksiz odalarının bulunduğunu söyledi. O günden bu yana dü aile ortada hukuk başladı. İnternet üstünden tercüme programları kullanarak anlaşan aile, birbirlerinin telefon numaralarını alıp bayramlarda görüşmeye başladılar.

“Edirneli aile, Ukraynalı aileye evini tahsis etti”

Rusya'nın Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaşın peşi sıra Edirneli Tekcan ailesi, Ukrayna'da canlı Oryov ailesine “Burada da eviniz var. Edirne'ye gelebilirsiniz” niteleyerek ileti gönderdi. Bu mesajı gören Oryov ailesi, doğrudan Edirne'ye geldi. Tekcan Ailesi de kendilerine ilgili yanında evi Oryov ailesine tahsis etti. Ukrayna'dan Edirne'ye vasıl hukuk hikayesi, Türk milletinin misafirperverliğini yanında kat hâlâ gözler önüne serdi. Her dü aile baş başa alışverişe gidiyor, baş başa aşındırmak yiyor, baş başa geziyorlar.

“Nine ve dedesine geliyormuş kabilinden geliyorlar, itilaf buyurmak düşüncesince insanca gönül yeterli”

Aileyle itilaf buyurmak düşüncesince insanca dilin ehliyetli bulunduğunu kail Edirneli Canan Tekcan, “Yazlıkta tanıştığımız günden bu yana aileyle iletişimimiz bitmeme etti. Ukrayna'da savaşın yaşandığını görür görmez doğrudan aileye ileti gönderip, evimize çağırma ettik. Kendileri de geldi ve şu an misafirimiz oldular. Birbirimizle tercüme programları sebebiyle anlaşıyoruz. Vücut dili ve insanca gönül anlaşmaya yetiyor. Biz ailenin çocuklarını baş döndürücü sevdik. Onlar bizlere gelirken sözde büyük ana ve dedesine geliyormuş kabilinden geliyorlar. 10 adet evim olsa hepsini öteki ailelere de veririm. Ama tek evim mevcut yalnızca yanında aileye asistan olabiliyorum“ dedi.

“Kiralık ev istediler, ‘gerek yok' dedik öz evimizi verdik”

Ukraynalı Oryov ailesini baş döndürücü sevdiğini kail Edirneli Ömer Tekcan, “Ukrayna'da savaşın yaşandığını görür görmez aileye 'orada durmayın eş evimizi vereceğiz' niteleyerek ileti gönderdim. Aile bizlerden kiralık ev arzuladı ego de kiralık eve ister olmadığını bizim öz evimizi kendilerine tahsis edeceğimi söyledim. Şu an bizim evimizde misafirler. Savaş bitene derece da evimizde kalabilirler. Savaşa yarayışlı diyoruz” açıklamasında bulundu.

“Türk ailenin bu yaklaşımı bizi baş döndürücü mutlu etti”

Ukraynalı Alex Oryov da, "Edirneli Tekcan ailesi bizlere seneler ilk bulunduğu kabilinden zaman de dostça yaklaşıyor. Ukrayna'da yaşanmış olan mücadelesi gören aile bizlere çağırma etti. Ben de eşimi ve 3 çocuğumu alarak buraya geldim. Savaşın ne derece süreceği dair bilgim yok. Türk ailenin bu yaklaşımı bizi baş döndürücü mutlu etti” niteleyerek konuştu.

Mehmet Basmacı - hasret Ceylan - Şener Urfa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ