USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Hulusi Akar, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi çeşidinden sunulan ‘fahri doktora' unvanı zımnında Bakan Akar'ı kutlama kartı ederken, Bakan Akar da Kayseri'

Hulusi Akar, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti
18-11-2021 14:49

Başkanlık girişinde Bakan Akar'ı çiçeklerle karşılayan Başkan Büyükkılıç, Bakan Akar ve beraberindeki heyete, Büyükşehir Belediyesi dinlenmelik dalında Büyükşehir Belediyesi içerisinde çalışkanlık yayınlayan Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) eğitmenleri kabilinden hazırlanan, 12 takım, 70 parçadan oluşan Dekoratif Ahşap Süsleme Sergisi'ni gezdirdi. Bakan Akar, el değmemiş atılan projesi kapsamında yararlanma süreleri dolmuş, kullanılmayacak kurda bulunan mobilyalar üstüne bezemeli ahşap tezyin yöntemi ile hazırlanmakta bulunan ürünleri candan gezdi.

Sergi ziyaretinin arkası sıra riyaset makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Bakan Akar'a ‘hoş geldiniz' hitabı yaparak, “Erciyes Üniversitemizin senatosunun sunma ettiği doktora takdiminden ötürü sizleri kutlama ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ihsanıhümayun aldık. Tekrar latifçe geldiniz diyorum” dedi.

Biz branş film film izlence ve ziyaretler düşüncesince memleketi Kayseri'ye geldiğini tabir fail Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, “Gerçekten gelişigüzel sabık gündüz hem Türkiye'de hem de dünyada dahil, ağır birlikte halde bilimsel niteliği bulunan dünyada toprak edinmeye başlamış bulunan Erciyes Üniversitemizin, 2021-2022 yetişek yılı açılışına katıldık. Yine üniversitedeki sayın rektör hocamızın ve darülfünun senatosunun tensipleriyle gönüllü doktora unvanı verildi. Büyük birlikte sevinme ve gururla aldık. Bu çerçevede oradaki gençlerle birlikte buluşmamız, görüşmemiz oldu” diyerek konuştu.

Bakan Akar, Kayseri'ye ehemmiyetli eserlerin kazandırıldığını, gelişigüzel sabık gündüz şişman adımlarla tekâmül kaydedildiğini de şişman kıvançla rüyet ettiklerinin altını çizerek, “Diğer yandan bilimsel, bilimsel çalışmaların da çabucak bitmeme ettiğini, ilkin TÜRKOVAC'ta aşırı şişman başarılar elde edildiğini, onun da bundan sonra sona aşırı yaklaşıldığını, istikbal günlerde hemen ülkemizin, zat milletimizin, aristokrat vatandaşlarımızın, 84 milyon vatandaşımızın değil, ayrımsız sürede dost, ahi ve hepsi adamlık düşüncesince de bu aşının kullanılmasının aristokrat milletimize sağlayacağı aşırı şişman birlikte alım çalım ve övünme var. Bu mevzuda kılavuz kaptan olan, çalışmalara önderlik karşılayıcı Prof. Dr. Sayın Aykut Özdarendeli'yi de kutlama ika fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

Kentte meydana getirilen plan ve hizmetleri de yakından strateji ettiklerini ve gelişmelerin menfaatlerini kıvançlı ettiğini vurgulayan Akar, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Kayseri'mizde havaalanımızın şişman çabucak yapılmakta olduğunu, Kayseri'mizin ihtiyacına karşılık veremeyen bulunan tesislerin genişlemesi ile iklim ulaşımının aşırı kolaylaşacağını, buna ilişkin adına Kayseri'mizi ziyarete doğacak ziyaretçilerimizin de aşırı ağır halde artacağını değerlendiriyoruz. Savunma endüstri dair da ehemmiyetli adımlar atıldığını biliyorsunuz. Buradaki iklim ihtimam fabrikamızın icra ettiği girişimlerle birlikte barışma yapıldı, uçaklarımızın bakımı, onarımı, birleştirilmesi dahil, Kayseri'de yapılması dair ehemmiyetli adımlar atıldı, ehemmiyetli gelişmeler var. Önümüzdeki günlerde inşallah hemen Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri'nin uçakları değil, ayrımsız sürede arkadaş ve ahi devletler ile birtakım Avrupa'daki bağlaşık ülkelerimizden de buraya bakıma, onarıma uçakların gelmesini bekliyoruz, temaslarımız sürüyor. Aspilsan'da da gelişmeler aceleci birlikte halde bitmeme etmekte, hem ülkemizin hem de arkadaş devletlerin erke gereksinimlerini karşılayacak halde çalışmalarımız bitmeme ediyor. Buradaki benzeşim gelişmeler bizi fazlasıyla kıvançlı ediyor.”

Bakan Akar, hepsi çalım ve kuruluşlarla haberleşme ve dek gibi olduklarını söyleyerek, “Demiryolları, karayolları, havayolları ile gelişmesiyle ilgili milletvekillerimiz, şehremaneti başkanımız, valimiz ile koordineli halde bu işlerin biran önceki hızlanması ve gerçekleştirilmesi düşüncesince hakkıyla arkadaşlarımızla beraber, ait görü ve kurumlarla haberleşme ve dek halindeyiz. Bu mevzuda Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu faaliyetlerin hızlanması düşüncesince direktifleri, ilgilenmeleri bizim düşüncesince aşırı şişman ehemmiyet sunma ediyor” gibi konuştu.

Bakan Akar'ın Başkan Büyükkılıç'a ziyaretine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile öteki ilgililer de katıldı.

Eren Kan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ