USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da gerçekleştirdiği toplantıda, İstanbulluları baskın kar yağışları dair uyardı. Sürecin problemsiz atlatılması düşüncesince vatandaşların iş birliğinin önemine ilgi çekici İmamoğlu, “İnsanlarımızın şişman taşımaya yönelmesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı
24-01-2022 11:55

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ikazlarının peşi sıra kar yağışı geçtiğimiz cuma namazı akşamından itibaren site genelinde çarpıcı olmaya bitmeme ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Afet Koordinasyon Müdürlüğünde nezdinde güruh gerçekleştirerek, kentte akıbet gestalt ve meteorolojik gelişmeler kendince bilim verdi.

Önceki zamanlardan değişik şekilde bu sene ansızın bastıran yağışların yaşandığına uyanıklık çekici İmamoğlu, bu aşamada vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yoğun yağışla baş başa oluşabilecek negatif durumların ortadan kalkması veya en organ indirilmesi düşüncesince vatandaşların iş birliğinin akıbet etap ehemmiyetli olduğuna değinerek, İstanbullulardan şişman taşımaya yönelmelerini, araçlarını trafiğe çıkarmamalarını istedi.

Baskın kar yağışlarına karşı uyardı

Bir anda bastıran baskın kar yağışları ilişkin vatandaşları münebbih İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumadan itibaren mevrut yağışlarla baş başa yurt içerisinde, il merkezimizde, arkadaşlarımız 8 ila 10 santim ortada kar kalınlığı belirleme ediyor. Bu sene asıl rahmi aşırı ilginç nezdinde seyri var. Bir anda nezdinde alanda baskın nezdinde kar yağışı yaşanabiliyor ve o alana ilişkin karla ilgilendiren tek dava yokken 10 bugün içinde derin nezdinde kalınlık oluşabiliyor, riziko oluşturabiliyor. Bu yönüyle tığ de süreci aşırı devimsel nezdinde biçimde il merkezimizde, yurt merkezimizde izlem edebiliyoruz. Karla ilgilendiren kalınlığın kırsalda 25 santim ayrıca hâlâ fazlasına genişliğinde çıkmış olduğu gözleniyor. Bu hafta süresince antipatik iklim dalgasının bitmeme edeceğini meteorolojiden aldığımız bilgilerle öğrendik. AKOM'dan arkadaşlarımızla baş başa çalışma mefhumu yapılmaksızın izlem etmeye bitmeme edeceğiz. Gün boyu anbean İstanbul'un rastgele nezdinde durumunda bu ansızın bastıran kar yağışları oluşabilir. Biz de oralara engelleme etmekte gecikmeyeceğiz. Şu anda İstanbul genelinde bin 582 aracımız, 7 bin 421 personelimizle bu arada mücadelemizi sürdürüyoruz. 35 bin tonun üstünde sodyum klorür ile yollarımızın kullanılabilmesi noktasında devimsel nezdinde biçimde temizliği sürdürüyoruz” dedi.

“Valimize ve kâffesi amme büyüklenme yapı yetkililerine teşekkürname ediyorum”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve başka kâffesi amme büyüklenme ve kuruluşlarla bağlantı şeklinde olduklarını anlatım fail İmamoğlu, “Değerli Valimiz Ali Yerlikaya ile sonsuz bağlantı halindeyiz. Valimiz Ali Yerlikaya ile konuşarak, halis muhlis amme kurumlarıyla, 39 kaza belediyemizin gereksinimlerini alelacele gideriyoruz. Başta sodyum klorür edinmek az daha değişik takviyelerle 39 ilçemizle bağlantı halindeyiz. Burada da görüldüğü üzere, hemen büyükşehir belediyesinin büyüklenme ve kuruluşları değil, bire nezdinde sürede devletimizin başka amme büyüklenme ve kuruluşlarıyla da irtibatlıyız. Yine valimizin AFAD'ta kurduğu ekiple de enstantane fotoğraf tespitler yaparak, elbette koordineli olacağımız noktasında devimsel nezdinde emek vermeyi sürdürdüğümüzü anlatım geçirmek isterim. Hem sayın valimize hem de halis muhlis amme büyüklenme ve müesseselerinin ilgilendiren ve yetkililerine İstanbul halkı hesabına aşırı teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

İstanbullulara teşrikimesai çağrısı

İBB şekilde karla uğraş çalışmalarını sürdürürken vatandaşların da sürece dayanaklık geçirmek olmasının akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan İmamoğlu, “Geçen haftanın ortasından itibaren duyurularını önleyen nezdinde büyüklenme olduk. Bizim yaptığımız uyarılara en fevk seviyeden uyarak, vatandaşımız taşıt yararlanma sayısını enine boyuna azalttı. Bugün de şu an bunu yaşıyoruz. Elbette okullarımızın dinlence olmasının da bunda nezdinde tesiri mevcut ancak insanlarımızın şişman taşımaya yönelmesi ve taşıt yararlanma sayısının azaltılması bizim işlerimizi enine boyuna kolaylaştırıyor. Eğer vatandaşımızın teşrikimesai olmasa, değil bin 582 araç, 7 bin 500 çalışan, 107 bin 500 devimsel da olsanız muvaffak olamazsınız. Dolayısıyla kentin nezdinde halis muhlis içinde nezdinde duyguyla yönetilmesi bizlere aşırı dörtköşe nezdinde gündüz yaşatıyor şu anne kadar. Umarım bugün, erte ve hafta boyu sürecek kar sırasında bire nezdinde duyarlılığı baştan sona baş başa gösteririz. Bugün kar yoğunluğu ile ilgilendiren meteorolojinin verdiği uyarılara göre, anbean baskın yağışlar bizimle olacak. Dolayısıyla yurttaşlarımıza bulunan uyarılarımız bitmeme etmektedir. Her ne genişliğinde trafikle ilgilendiren akışı en velut biçimde sürdürdüğümüzü anlatım etsek de çabucak bastıran nezdinde kar, o kar sırasında şita koşullarına tedarikli sıfır nezdinde taşıt veya yoğunlaşan yoldan çevre oluşan nezdinde tıkanıklık o yollara işlev etmemizi engelleyecek. Dolayısıyla lütfen yurttaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle bitmeme etsinler. Sıkıntılı vaziyetleri görmeden, günün böylecene ihtimal de bu hafta sonuna akıllıcasına barajlarımızdaki doluluğu yüzdelik 75, 80'lere çıkardığımız, asıl rahmi bereketini şehrimizde ve topraklarımızda yaşadığımız iyice haftayı baştan sona baş başa geçirelim istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ