USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: 'Bırakılan emanetlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da babasız ve kimsesiz çocuklarla bir araya geldi. Bakan Soylu, “İdlib'de 3,8 milyon, Fırat Kalkanı sahasında 1,2 milyon, Afrin'de 600 bin, Tel Abyad, Rasulayn'da 300 bin insan. Orada eytam var, babasız evleri var. Biz o denli haysiyetli ve şi

İçişleri Bakanı Soylu: 'Bırakılan emanetlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik'
02-10-2021 18:29

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Büyükşehir Belediyesi çeşidinden planlı babasız ve kimsesiz evlatların düşlerini özetleyen mektuplar yazarak katıldıkları "Çocukların Düşü Bursa'nın Gülüşü Projesi"nde armağan alacaklarla buluştu. Merinos Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda mütekellim Soylu, "Yetim başı okşayanı ödüllendiren bir inancın mensuplarıyız, buradan hiçbir zaman ayrılmayız. Bizatihi düşünmek, bir araya sağlamak ve bir arada kazanmak caba inanıyorum. Bizim düşüncesince hem bu dünyada bununla beraber öbürü dünyada iri ama baş döndürücü iri bir sorumluluktur ve görevdir. Biz bu dünyayı bir imtihan dünyası kendisine görüyoruz. Acaba destek bizleri değiştiriyor mu, acep para, pul, zenginlik, dünyalık bizi değiştiriyor mu, acep fiziksel halimiz bizi değiştiriyor mu, acep zenginliklerimiz derece kayıplarımız da bizi değiştiriyor mu? Esas evren ahir, öbürü taraf. Acaba varlıklı oluyoruz da komşularımızı unutuyor muyuz? Acaba az buçuk varlıkla buluşuyoruz da dünümüzü, geçmişimizi unutuyor muyuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın değme yanındaki bekâr eskimiş kullanmakta olanları dünyaya hatırlattığını tamlayan Bakan Soylu, değerlerden idare etmek düşüncesince mücahede gösterenlere aldırış edilmemesi icap ettiğinin altını çizerek, "İdlib'de 3,8 milyon insanoğlu var, Fırat Kalkanı alanında 1,2 milyon insanoğlu var, Afrin'de 600 bin insanoğlu var, Tel Abyad, Rasulayn'da 300 bin insanoğlu var. Eğer tığ orada, o alanda emin sahayı oluşturmamış olsaydık? Orada eytam var, babasız evleri var. Biz o derece haysiyetli ve iri bir milletiz ki bizlere bırakılan emanetlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik. Bugün Sudan'dan Yemen'e derece bilinmesini istiyorum ki Afrika'nın adı bilinmeyen ülkelerine derece bu milletin evlatları, bizim dinimizin, inancımızın, Allah'ımızın bizlere emrettikleri, Peygamber Efendimizin bizlere öğüt ettiklerinin hiçbirisinden kopmadan, dünyaya şu anda coğrafyasında bulunduğumuz, bizlere büyüklerimizin emanet etmiş olduğu halis muhlis ahlaki değerleri ve halis muhlis medeniyetimizi nakşetmeye çalışıyoruz. Onlar dünyaya tapınsınlar, onlar Batı'nın değerlerine tapınsınlar, bizim tapınaklarımız bellidir, tığ Allah'ın bizlere emrettiklerinden apayrı hiçbir yere, Cumhurbaşkanımızın bizlere dediği gibi, 'sadece Allah'ın uğrunda secde eden' bir milletin haricinde apayrı bir anlayışın içinde olmayacağız” niteleyerek konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sonuç dü senedir Türkiye'nin nice sıkıntıdan geçtiğini fakat salgın, deprem, su taşkını denli vakalarda değme noktaya vasıl bir mevki anlayışının bulunduğunu laflarına ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla İdlib'e gittiğini dile getiren Soylu, "İdlib'e evvel gittiğimizde orada kişilerin durumlarını gördük, kolu, ayağı ekşimik çocuklar, nemli kadınlar, biçare ve nevmit gözlerle 'yarın ne olacağım' endişesinde bulunan insanlar. Yırtık çadırlar, 'akşam ne yiyeceğim' endişesinde bulunan insanlar, tığ iri bir milletiz, hiç o yerleri bekâr bırakmadık. Oralara Cumhurbaşkanımızın emriyle briket evler yaptık, altyapıları, kanalizasyonları, bebek parkları, okulları, camileri, hastaneleri, güvenlikleri, tecim hayatlarını baştan canlandırmaya çalıştık. Bizim dünyadan bir farkımız var, iptidai saat secdeye eğildiğimizde unutmuyoruz, Allah'ın en sefalı kendisine yarattığı insanları, Allah'ın bizlere emirlerini” dedi.

Yıllar evvela Sudan'a icra ettiği ziyareti anlatırken gözleri dolan Bakan Soylu, "Bir canlı kız gördüm, 20 yaşında. 'Ne işin mevcut burada?' dedim. 'Ne kazanıyorsun, nerede çalışıyorsun?', 'Bir obje kazanmıyorum.' dedi. O babasız evlatları burada bekâr bırakamayız. Dünya adil koptukça ve bazıları Batı'ya tapındıkça Allah onları uyaracak ve Allah onlara gerçeği gösterecek. Doğru bura ve akla yatkın sizsiniz. Burası bir aşırılmak bahçesi denli şu anda ve o derece iyi ki, o derece iyi görünüyorsunuz ki. Burayı bir araya getirenlere söylüyorum, baş döndürücü iri mükafatlarınız olacak. Belki bilincinde değilsiniz, bu dünyada da öbürü dünyada da o mükafatlarla erinç karşıya kalacaksınız. Ülke kendisine meydana getirecek baş döndürücü işimiz var, kavim kendisine meydana getirecek baş döndürücü işimiz var.Cumhurbaşkanımızın yapacağı baş döndürücü iş var, Cumhur İttifakı'mızın yapacağı baş döndürücü iş var" ifadelerini kullandı.

Soylu, konuşmasının arkası sıra babasız ve kimsesiz küçüklere muhtelif hediyeler verdi ve masaları gezerek hem geveze etti bununla beraber foto çektirdi. Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri ve davetliler katıldı.

Bakan Soylu, programın arkası sıra Başdanışmanı Harun Akın'ın oğlu Enis Yiğit Akın ile İlge Tüzün'ün nikah törenine katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ