USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de yılbaşından bugüne derece 13 kıta DEAŞ'lı canlı bomba bul

Bakan Soylu, HDK ve PKK operasyonlarına bağlı "Şu anne derece 13 parça canlı bomba DEAŞ'lı bulduk. Çorum ve Kilis belgelerinden 70 bin sahife DEAŞ vesikası çözdük. Yılbaşından bugüne derece 22 parça FETÖ'nün aktüel yapılanması operasyonu yaptık" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de yılbaşından bugüne derece 13 kıta DEAŞ'lı canlı bomba bul
15-06-2022 16:04
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünden canlı bağlantıyla katılmış bulunduğu Kanal D'deki "Neler Oluyor Hayatta" programında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Bulundukları aceleci çağırma cihazı merkezinden Türkiye'de 81 parça bulunduğunu tamlayan Soylu, merkezde averaj birlikte vardiyada 300'ü hayli ferdin çalıştığını söyledi.

Soylu, çağırma cihazı merkezine çabucak İstanbul'da birlikte günde 45-50 bin arası çağırma cihazı geldiğini, Türkiye'deki çağırma cihazı merkezlerine de günde tahminî 300 bin çağırma cihazı yapıldığını kaydetti.

Çağrı merkezinde, sağlıktan afete kadar, polisten jandarmaya, ormandan itfaiyeye, yalı güvenliğe denli birlikte aşırı aceleci çağırma cihazı merkezinin toplandığını özetleyen Soylu, İstanbul'daki çağırma cihazı merkezinde etkin 1381 ferdin İstanbul'a 24 bugün süresince görev verdiklerini anlattı.

Soylu, çağırma cihazı merkezlerine Türkiye genelinde yüzdelik 65 yöresinde esassız dönemi yapıldığını, bunun da hakkıyla dirimsel tehlikeyle hakkında karşıya mevcut birlikte ferdin merkeze erişememesi anlamına geldiğini aktardı.

Türkiye'de 81 ilde Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bulunduğunu bildiren Soylu, bu düzene 112 ihbarlarının gittiğini, orada da olayların izlendiği üçüncü birlikte menfez hâlâ bulunduğunu tabir etti.

DBP'li Aydeniz'in polise yumruklu saldırısı

Soylu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in polise yumruklu saldırısıyla dayalı istifham üzerine, birlikte ay ilk yıldırı örgütü elebaşlarından Duran Kalkan'ın "Türkiye'nin değme yerinden yıldırı örgütü sergerde Abdullah Öcalan'ın abstraksiyon edilmesini gıcırtı kılmak düşüncesince Bursa Gemlik'e gideceksiniz" biçiminde birlikte yönerge verdiğini söyledi. Soylu, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu milletvekili, sanki milletvekilleri, ego bunlara mebus denmesine de hızlı reddediyorum. Bunlar mebus değil, bunlar PKK'nın militanı. Şu suali Türkiye birlikte kendine sorsun. Bunların mebus talibi olmasını ki belirledi? PKK. Bunlar PKK'nın haricinde en küçük birlikte etap atamazlar. Şunlar düşüncesince birlikte bilinçlilik hâlâ söylüyorum. Pervin Buldan'a, Murat Karayılan'ın gönderilmiş bulunduğu birlikte kaset var. Bunlar esirler. Bunu da tığ biliyoruz. Terör örgütünün esiri. Hem o ideolojiye ashap güçlükle sebep olmak isteseler de buradan kurtulamazlar. Türkiye'deki bazısı meseleleri HDP üstünden kıymetlendirmek cehalettir, aymazlıktır ve ihanettir. Bunu aşırı belirgin söylüyorum. Türkiye'deki Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlar senelerce Kürt kardeşlerimizin ve Doğu ve Güneydoğu'nun makus tahliliyle hakkında karşıya kalmasını sağlayıp oradan birlikte budunsal ayrıştırma oluşturmasının sebeplerini HDP üstünden bugün çözüme kavuşturmaya idman aymazlıktır, cehalettir."

Süleyman Soylu, Türkiye'nin çabucak terörle savaşım etmediğini, ayrımsız sürede Doğu ve Güneydoğu'yu imar, canlandırma ve mensur ettiğini kaydetti.

Son 5 yılda 1100'ün üzerinde, aileleriyle temasa geçilerek dağdan ve sınırın diğer kabilinden inandırma ile getirilen, adalete tasdik edilen yıldırıcı bulunduğunu vurgulayan Soylu, Diyarbakır annelerinin orada bulunmasının da rüya verdiğini dile getirdi.

"Buna dayalı aykırılık partilerinden birlikte tanesi siz ne yapıyorsunuz demiyor"

Almanya'da 2021 senesinde açıklayan raporda, bu ülkede PKK'ya müzahir, PKK yanlısı 14 bin 500 yıldırıcı bulunduğunun değerlendirildiğini aktaran Soylu, bu raporda 17 milyon ekü toplandığının belirtildiğini, kendilerinin de Avrupa'da birleşen paranın 50 milyon ekü yöresinde bulunduğunu değerlendirdiklerini bildirdi.

Soylu, raporda tahminî ürün 6-7 senedir 295 ferdin Almanya'dan dağa gittiğinin tabir edildiğini, bunların 50'sinin öldüğünü, 100'ünün art geldiğini, diğerlerinin de orada kaldığının belirtildiğini anlattı.

Amerika'nın yıldırı örgütünün elebaşlarıyla görüştüğünü tamlayan Soylu, "Şimdi biz, rastgele birlikte yıldırı örgütüne en küçük birlikte dayanak noktası imasını bile Türkiye'de yakalasalar, bizi çarmığa geren dünya, ayağa kalkar ve yapmadıkları kalmazdı. Resmen Amerika, Avrupa terörü destekliyor." niteleyerek konuştu.

Soylu, şunları kaydetti:

"Şunu yapıyorlar; Avrupa'da konuşlandırmışlar. Benim zafiyete düşmemi bekliyorlar. Evet içeride bitiriyorsunuz. Bütün işlere giriyorsunuz. Ama şayet Türkiye Cumhuriyeti Devleti zafiyete düşerse, Türkiye'de politik hile değişirse... Şimdi bakın kolluk üstünden haykırma atmaya çalışanlar birlikte yegâne dizge söyleyin. Polise taşlama ediyorlar, sumsuk atıyorlar. Ondan sonradan köprünün üstünde çıkıp Gezi vakalarıyla dayalı pankart asınca kolluk 'Bu benim görevimdir. Sen kimsin' diyor. 'Ben milletvekiliyim. İstediğimi yaparım.' Böyle kötü birlikte durum içinde bulunuyor. Bununla dayalı aykırılık partilerinden birlikte tanesi 'Ya siz ne yapıyorsunuz, Niye terbiyesizlik ortaya koyuyorsunuz' demiyor. Amerika'nın hoşuna gidiyor, aykırılık partilerinin hoşuna gidiyor. Büyükelçilerin hoşuna gidiyor. PKK'nın hoşuna gidiyor. FETÖ'nün hoşuna gidiyor."

"Şu anne denli 13 parça canlı bomba DEAŞ'lı bulduk"

Bakan Soylu, HDK ve PKK operasyonları yaptıklarını anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de şu anne denli 13 parça canlı bomba DEAŞ'lı bulduk. Nereden bulduk? Çorum ve Kilis belgelerinden 70 bin sahife DEAŞ vesikası çözdük. Yeni bunların hepsi. Yılbaşından bugüne denli 22 parça FETÖ'nün şimdiki yapılanması operasyonu yaptık. Yani FETÖ'nün şimdiki yapılanmasının öğretim üyesi operasyonu bunların içerisinde. Finans operasyonu, bunların içinde dünkü öğretmen, mektepli operasyonu. Bütün bunların tamamını gerçekleştirmeye çalıştık. Bitti mi? Hayır bitmedi. Yine etraflı bunlarla bu arada DKP/BÖG operasyonları yaptık, DHKPC... Bunların bütünü yeni. Bakın bütünü ayrımlı yıldırı örgütleri. Şu anne denli 82'nin üstünde gelişim engelledik yılbaşından bugüne kadar. Bir tanesi patlasa, 10 kişi, 15 isim yaşamını kaybetse ne olur? Ha bunların değme birisi bizim zat içimizden üreyebildiği gibi, sınırlarımızın dışından mevrut operasyonlarla da gerçekleşiyor."

"Avrupa" niteleyerek birlikte bilinçlilik olmadığını tabir fail Soylu, "Amerika niteleyerek birlikte bilinçlilik vardır. Avrupa, Amerika'nın vagonudur. Avrupa, Amerika'nın toplumsal mecrasıdır. Yani ABD güzel ilişkilerini ihdas kılmak istediği andan itibaren, teröristlerini ambarlamak istediği andan itibaren, andıran coğrafyalarından iktiran kılmak istediği andan itibaren, oralara ilişik mali dayanak noktası ihdas kılmak istediği andan itibaren Avrupa'yı kullanır. Bu denli bariz ve nettir. Avrupa denilen birlikte bilinçlilik bulunmaz ve olmaz da. ABD denilen birlikte bilinçlilik mevcut ve ABD Avrupa'yı kendine birlikte vagon yerine görmekte ve istediği derece de kullanmaktadır. Onun düşüncesince yıldırı örgütlerini yapım eden, yıldırı örgütlerinin ambalajlanmasını da onların işlevi bittikten sonradan onların orada hayatlarının bitmeme etmesi vazifesini de Avrupa'ya vermiştir. Onun düşüncesince Avrupa Amerika'nın vagonudur diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Soylu, ürün iptidai yılda çabucak 335 bin gümrüksüz göçmeni zat ülkelerine gönderdiklerini anlatarak şu biçimde bitmeme etti:

"506 bin kişiyi fahri yerine art gönderdik. Terke çağırma ettiğimiz 30 bin kişiyi de art göndermiş olduk. Peki onlar birçok isim üstünden bu hesabı yapıyor. Türkiye bu mevzuda da iri harekât yapıyor. Türkiye bu mevzuda da iri birlikte savaşım ortaya koyuyor. Avrupa'ya rağmen, Amerika'ya rağmen, içerideki yalanlara ve dezenformasyonlara rağmen. Şu anda hala bu zamanda değme maslahat üzerinden, muhaceret üzerinden, yıldırı üstünden birlikte güruh pislikler Türkiye'ye baştan doğruymuş derece inandırılmaya çalışılıyor. Diyor ki örneğin 'Kilis'te Suriye nüfusu Türk nüfusundan fazla.', 'Hatay'da değme doğan 4 çocuktan 3'ü Suriyeli diyor."

"Suriyeliler dirlik bulunduğu devir zat ülkelerine art gidecekler"

Kilis nüfusunun 145 bin bulunduğunu tamlayan Soylu, burada yekûn 109 bin 687 Suriyeli kaydı bulunduğunu, fakat 2 yıldan buyana 18 bin 504 ferdin Kilis'te olmadığını belirleme ettiklerini, Kilis'te mevcut Suriyeli nüfusunun sonunda 91 bin 183 bulunduğunu dile getirdi.

Soylu, Hatay'da ise nüfusun 1 milyon 670 bin 712 olduğunu, Suriyeli nüfusun yekûn zat içindeki oranının 18,14'üne cevap geldiğini, bu mevzuda söylenenlerin hepsinin dezenformasyon bulunduğunu aktardı.

Eskiden 700 bulunan mahalle sayısını 1200'e çıkardıklarını tamlayan Soylu, herkes ecnebi zat oranının birlikte mahallede yüzdelik 25 olması halinde, o mahalleye durma vermeyi kaldırdıklarını, demin de bu payı yüzdelik 20'ye düşürdüklerini tabir etti.

Bu mevzuda siyasa yerine ürün aldıklarını tamlayan Soylu, Fatih'teki ecnebi sayısının bu biçimde 74 binden 50 bine düştüğünü anlattı.

Soylu, Suriyelilerin erinçli bulunduğu devir zat ülkelerine art gideceklerini kaydederek, "Huzur bulunan alana bizim onları gönderdiklerimiz muhtemelen doğrusu bugün. Kendi bölgelerine gidiyorlar. Bunu iletmek istemeyenler tezkereye Mecliste 'hayır' veriyor. Afrin'i, Cerablus'u, Tel Abyad'ı erinçli bir vaziyete getirme. Biz orayı dirlik biçimine getirdik. Kendisi 2015-2016'da birlikte muhaceret tutanağı yayınlıyor. Diyor ki 'Siz bunların hepsini yurttaş yapmalısınız' diyor. Bunu gösteren CHP. 'Siz bunlara kıygı yapıyorsunuz' diyor. Bunları gösteren CHP güçlükle bugün dönüyor." biçiminde konuştu.

Türkiye'nin doğacak nesillerine bırakabileceği en insani, en haysiyetli mirası bıraktığını tabir fail Soylu, kullanıcılarını ölüme ve yokluğa ayrılma edemeyeceklerini dile getirdi.

Bakan Soylu, birlikte istifham üstünde zabit ve gedikli alımlarının birlikte hafta, 10 güne denli açıklanacağını, 3 bin 500 gümrük kolcusu alımının da bitmeme ettirildiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ