USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu konuşuyor, ardı sıra büyükelçiler musahabe yapıyor. Organize işler bunlar. Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar.'' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar
20-10-2021 09:19
Diyarbakır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde otelde Muhtarlar Günü zımnında planlı programda, afetlerde ve koronavirüsle savaş sürecinde muhtarların yürüttüğü çalışmaların önemine değindi.

Milletin dertleri ve sıkıntılarının ilk adresi, devletle ilk değini noktasının muhtarlar bulunduğunu dile getiren Soylu, muhtarlara müteveccih meydana getirilen emek harcamaları aktardı.

Dün akşam ezanı yaşadıkları beraberinde gelişimin kendilerine ehemmiyetli beraberinde fotoğrafı gösterdiğini tabir fail Soylu, şu halde konuştu:

"Aslında 10 Batılı büyükelçi, bükemedikleri bileği öpmek hesabına dün bizi zılgıt etmeyi seçtiler, hakeza beraberinde deklerasyon yayınladılar. Tehdidin içinde ne bulunduğu aşırı ehemmiyetli değil. Vız gelir, tırıs gider. Bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Batı'yı, bu 10 ülkeyi bu davranışa iten motivasyonun kaynağını görmektir. Batı şu anda Türkiye'ye hakkında beraberinde sinir krizi halindedir. Siz kesinlikle Akdeniz'de bizlere sorgusuz sualsiz dolaşırsınız? Siz kesinlikle Azerbaycan'da beraberinde kâm ortaya koyarsınız? Siz kesinlikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile baş başa dü karındaş oturur da Maraş'ı yeniden açarsınız? Siz kesinlikle 40 sene envestisman yaptığımız PKK, FETÖ ayrıca DEAŞ yıldırı örgütünü bitirirsiniz? Siz kesinlikle PKK'ya yönettirdiğiniz belediyelere bu milletin evlatlarını görevlendirirsiniz de surda eksi açtırmazsınız, bu milletin vergileriyle gine bu millete hizmetkar olursunuz?"

"Huzur ve güvenlik, bire beraberinde sürede gondol sefası var"

Tunceli'de planlı savaş ile 2016 yılı sonu itibarıyla 570 bulunan yıldırıcı sayısının bugün mecmu 21 olduğuna ayraç fail Soylu, şahısların takım biçtiğini, akıbet 1,5 yılda Tunceli'nin köylerine dü bin insanoğlunun yerleştiğini bildirdi.

"Allah'a hamdolsun korkmuyorlar, çekinmiyorlar artık. 'Burası bizim köylerimiz, istediğimiz kabilinden geleceğiz, istediğimiz kabilinden yerleşeceğiz.' diyorlar. Bugün itibarıyla Tunceli'de bitmeme fail envestisman miktarı 3 bilyon 699 milyon liradır. Sadece amme yatırımlarımız. Neden? Huzur ve güvenlik, bire beraberinde sürede gondol sefası var. Aynı sürede bu yaz otellerinde toprak yok." diyen Soylu, beraberinde devir terörün bilgili bulunduğu yerlerde aşırı elleme dinlenme kampı alanları yapıldığını, şahısların tatillerini geçirdiğini anlattı.

Yaklaşık 3 hafta evvela Hakkari'de yürürken beraberinde kızın yanına geldiğini, ve üniversiteyi kazandığını ilettiğini aktaran Soylu, "Tıp fakültesini kazandığını söyledi. 2016'da Hakkari'de tababet fakültesini ele geçiren çocuk sayısı 0. 2017, 2018 ve 2019'da 0, 2020'de 4 ve 2021'de 19. Tayyip Erdoğan'ın icra ettiği bu ülkenin kız çocuklarını okutmak, bu ülkenin annelerini erinçli gerçekleştirmek ve bu ülkenin insanlarını birbirine karındaş yapmaktır." diyerek konuştu.

Batman'da 2016'da tababet fakültesini ele geçiren insan sayısının 90, şu anda 265 olduğuna dikkati çekici Soylu, alelacayip beraberinde noktaya geldiklerini, aradıkları Türkiye, Doğu ve Güneydoğu, doğacak ve yarınların bu bulunduğunu ve bunu sağlamakla işyar olduklarını dile getirdi.

Bakan Soylu, şu halde bitmeme etti:

"Gelecek, 12 yaşındaki, 9 yaşındaki kızı ilişki dağa götürecek, eline tabanca verecek, onu korkutacak, ürkütecek, galiz galiz işler gerçekleştirecek sonradan tığ burada oturacağız. Huzur hoppadak bizim coğrafyamızın hakkı değildir. Huzur bugün uzun uzun beraberinde zamandır kargaşa cenderesi içinde bulunan Suriye'nin de Irak'ın da Afganistan'ın da etrafımızdaki coğrafyanın da hakkıdır. Diyarbakır, Batman, Bitlis, Adıyaman huzuru bulmuş bulunduğu şems beraberinde yandan İdris-i Bitlisi ile beraberinde yandan İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri ile bu arada Bağdat'a da Şam'a da Irak'ın ve Orta Doğu'nun değme noktasına da huzuru ve barışı getirecek bulunan bu memleketin insanlarıdır. Bizim derdimiz hoppadak Türkiye'ye huzuru ve barışı bildirmek değildir. Allah şahittir, Orta Doğu'ya da etrafımızdaki coğrafyaya da huzur, sulh ve denklem getireceğiz. Dünyaya da bizi sömürme etmesinin bedelini kardeşlikle, huzurla ve medeniyetimizi onlara nakşetmeyle bu arada gerçekleştireceğiz."

Soylu, hoppadak teröristle savaş etmediklerini belirtti.

"Ne güzel, 10 kıta sefirikebir çıksın bizlere pus sallasın. Geçti o günler. Onlar eskidendi. Acaba bizlere beraberinde nesne söylerlerse, bizim beraberinde şeyimizi kısarlar mı, keserler mi. 10 kıta değil ya 100'ünüz değil, topunuz beraberinde araya gelseniz ne olacak? Türkiye emektar Türkiye değil. Ayakları üstünde duran beraberinde Türkiye'dir. Bir yandan bizlere demokratlık ve ahbaplık dersi verecekler. Bir yandan da yargıya emir vermeye kalkacaklar." diyen Soylu, dü yüzlülüklerinin değme sonsuz bulunduğunu anlattı.

Birkaç şems evvela anne aykırılık partisi liderinin zılgıt ettiğini kaydeden Soylu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Hepinizi zılgıt etti, aritmetik soracakmış. Senin soracağın hesaptan ki korkar. Demirden korksak trene binmeyiz. Bu ulus göz boncuğu şeyden korkmadı şimdiye kadar. 1960'da çarpış yaptılar, 61'de bu ülkenin başbakanını astılar. O resmi bizlere daima gösterdiler. Bizi pirelendirmek ve pirelendirmek için. Bir hâlâ bizlere itaat etmezseniz sizin sonunuz hakeza mümkün diyerek bizi pirelendirmek için. Ne oldu? Millet ondan sonradan gine milletin evlatlarını getirdi. 28 Şubat'ı yaptılar. Kimliğimize, kıyafetimize, inancımıza, değerimize hepsine engelleyim koydular. Bizi değiştiremediler. Çünkü bu coğrafyada değiştiremezler."

Dünyaya ilişik sorumluluklarının bulunduğunu kaydeden Soylu, şu halde konuştu:

"Bu medeniyeti, insanlığımızı anlatmaya, insanlığını kaybedenlere insanlığını hatırlatmaya, bombalara sırtını dönenlere insanlığını hatırlatmaya ilişik görevlerimiz var. Bunu daima baş başa gerçekleştirmekle mükellefiz. Oradan söylem yazıyorlar, 'Ayasofya'yı illet açtınız' diyorlar. Size mi soracağız. Yaraları başka. Peki onlar bu raporları yayınlıyorlar. Kılıçdaroğlu konuşuyor, peşinden büyükelçiler mülakat yapıyor. Organize işler bunlar. Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar. Onlar bizlere 15 Temmuz'da diz göçürmek istediler, 15 Temmuz'dan sonradan hâlâ çelimli ve kocaman adımlar attık. Bu milleti tanımıyorlar, bilmiyorlar."

Hafıza Odası sergisi

Geçen şems Diyarbakır'da ilkin söyleme üstünden beraberinde fenomen gerçekleştiğini aktaran Soylu, şu halde bitmeme etti:

"Bir Hafıza Odası açtılar. Hafıza Odası'nı açanlara bakarsanız CHP'liler ve HDP'liler taraf yanalar. Bu Hafıza Odası'nda Dürümlü'de katledilenler, türküleriyle yüreklerimizi yakıcı Aybüke öğretmen, beraberinde köydeki 3 aylık, 6 maaş çocuk mevcut mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz, neyi tasfiye gayreti içerisindesiniz. Burada size tabir buyurmak istiyorum. Şuradaki camia mevcut ya, siz değme şeyi gördünüz. Darbe, anarşi, terörizm, Avrupa'dan, Amerika'dan pus sallamak, tezellül gördük, daima baş başa gördük. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabahleyin kalktık 5 kıvrım fukaralaştığımızı gördük. Hep bu arada beraberinde nesne yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı, fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı budunsal köklere cemaat olabiliriz, ayrı halde dünyaya bakabiliriz lakin daima bu arada beraberinde nesne yapmalıyız. Gelecek nesillerimize bizim gördüklerimizi beraberinde hâlâ göstermeyelim."

"Çocuklarımıza, gençlerimize altyapısı çelimli beraberinde Türkiye bırakıyoruz, donanımlı beraberinde Türkiye. Etrafındaki coğrafyanın fanatik hayran izlediği beraberinde Türkiye bırakıyoruz. Bakın Irak, Suriye ne denli geriledi. Nasıl toparlanacaklar, birçok seneler süresince toparlanacaklar, neleri kaybettiler? Gelecek nesillerimize beraberinde hâlâ bu yaşananların yaşanmayacağı beraberinde Türkiye'yi daima baş başa artırmak durumundayız. Sizin emrinize amadeyiz." diyen Soylu, herkesi rahatlatan adımları daima baş başa atacaklarını kaydetti.

İddialarının çelimli ve kocaman Türkiye oluşturabilmek bulunduğunu dile getiren Soylu, bunu baş başa realizasyon iradesinin de bahis konusu bulunduğunu aktardı.

Soylu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan önceki Türkiye'yi elleme halde çözümleme etmiş beraberinde liderdir. Türkiye dâhilen ve haricen saldırılara temelli sunulan eskimiş beraberinde ülkedir. İçeriden saldırılara hakkında koyabilme yeteneği bulunur bu ülkenin lakin haricen saldırılara hakkında devre devir mesuliyet eğmiştir. İçeriden saldırılar ve haricen saldırılar beraberinde araya ulaşınca gücü yetmemektedir. 1960 darbesi anca oldu. 1980, 28 Şubat'ta benzeri ha lakin Tayyip Erdoğan kudret olduktan sonradan aldatmaca değişti.

Geldiği günden itibaren hem ülkenin içini dayanabilen beraberinde bir vaziyete getirmeye hem vesayeti likidasyon etmeye hem Türkiye'ye pus sallayanlara aldatmaca alanlarını daraltmaya başladı. İçerden hem de haricen kocaman beraberinde koza, polat cebe ördü. Hem fiili kendisine hem de Türkiye'nin kuvvetiyle bu arada ördü. Irak'tan Suriye'ye denli Balkanlar'dan Avrupa'ya denli Kafkaslar'dan Akdeniz'e denli dünyanın diğer ucuna Afrika'ya denli beraberinde kozalak ördü. Yıllardan buyana Türkiye'ye saldırıp iktisadi açıdan, 15 Temmuz çarpış girişimiyle siyasal ve ruhsal anlamda Türkiye'ye saldırıp da Türkiye'yi ele geçirememelerinin beraberinde kıta sebebi Türkiye'nin dışına örgülü kozadır. Türkiye'nin dışına hazırlık düzlük ve bu tedbirle şahıs milletinin hakkında karşıya kalabileceği beraberinde sıkıntıyı giderilmiş fail beraberinde felsefinin sahibidir Tayyip Erdoğan."

Bugün gerekseme duyulanın bütünlük ve el birliği bulunduğunu vurgulayan Soylu, bugün ortaya konulacak birliğin gelecekte Türkiye’nin güçlenmesini, Orta Doğu'nun güçlenmesini ve bu kargaşa cenderesinden çıkmasını sağlayacağını aktardı.

Soylu, "Günlük tartışmaları, günce bazı tezviratları ve dedikoduları beraberinde tarafa bırakıp, geleceğe akıllıcasına daima baş başa çelimli adımlar alaşağı buyurmak bizim bu topraklara ve doğacak nesillerimize ilişik sorumluluğumuzdur." dedi.

Vali Münir Karaloğlu da amme büyüklenme ve kuruluşları, büyükşehir, kaymakamlık belediyeleri, muhtarlarla daima baş başa Diyarbakır'ın akıbet 6 yılda yakaladığı dirlik ve itimat içre şehrin problemlerini çözmeye, hâlâ yaşanılacak beraberinde yere tahvil dair geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ