USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına yönelik, "Helallik özlemek anca herhangi bir şeyi, herhangi bir ayrışık meseleyi, herhangi bir ayrışık değerimizi sömürme etmekle olmaz. Helallik özlemek hatadan dönmekle olur." de

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi
17-11-2021 09:39
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına yönelik, "Hem yoğurdum ekşimesin hem ayranım dökülmesin. Ne dobra iş. Helallik özlemek anca gelişigüzel şeyi, gelişigüzel muhtelif meseleyi, gelişigüzel muhtelif değerimizi sömürme etmekle olmaz. Helallik özlemek hatadan dönmekle olur." dedi.

Soylu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde planlı AK Parti Mamak İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Buradaki konuşmasında, şair, edip ve düşün adamı Sezai Karakoç'a yağmur isteyen Soylu, onun yazdığı, bıraktığı ve denyo ettiklerine erbap çıkmayı Allah'ın kendilerine baht etmesi dileğinde bulundu.

Bu ülkenin vicdanını ve inancını korumak için çaba sarfeden partinin AK Parti bulunduğunu dile getiren Soylu, "AK Parti boynu bükük, helallik arayıp mazisini temizlemeye çalışanlardan olmamıştır. Türk siyasetinin adı ak, alnı ak, mazisi ak ortak partisidir AK Parti." ifadesini kullandı.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına bağlı şunları söyledi:

"Biliyorsunuz sonuç yıllarda bazıları helallik istiyormuş, anca mi? Hem yoğurdum ekşimesin hem ayranım dökülmesin. Ne dobra iş. Helallik özlemek anca gelişigüzel şeyi, gelişigüzel muhtelif meseleyi, gelişigüzel muhtelif değerimizi sömürme etmekle olmaz. Helallik özlemek hatadan dönmekle olur. Burada martir ailelerimiz var, gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri var. Her birinin uğrunda nazikâne eğiliyorum. Eğer bu martir ailelerimizden helallik isteyeceksen PKK'nın adımlarına yüreğin yetiyorsa sırtını çevireceksin. Şehit ailelerinden helallik isteyeceksen martir ailelerine küfredenlere beden çevireceksin. Şehit ailelerine küfredenlere tepkime verenler düşüncesince altını çizerek söylüyorum, 'yavşak' diyerek küfürbaz olanlara sırtını çevireceksin. 15 Temmuz'a 'tiyatro' söylediğin düşüncesince şehitlerin ailelerinden helallik isteyeceksen FETÖ'ye beden çevireceksin. Çevirebilecek misin? Askerden, polisten, jandarmadan, komandodan helallik isteyeceksen o evlatlarımızı savaş etmiş bulunduğu yıldırı örgütlerinin sırtını sıvazlamayacaksın, onlarla sandıkta bağlaşma etmeyeceksin. Bu ülkenin donanmasına ve beraberliğine şayet sadıksan onlara güvenmeden demokrasiyle bu arada yola çıkacaksın. Ama nerede? Menderes'ten helallik isteyeceksen darbecilere beden çevireceksin. Üniversite kapısında coplanırken içinin yağlarının eridiği başörtülü öğrenciden helallik isteyeceksen 28 Şubatçılara beden çevireceksin. Kılıçdaroğlu, ortak kez içtenlikli ol. Bu budun ne yaparsan yap senin içtenlikli bulunduğunu anlarsa ihtimal lafına öz saygı eder. Ama ortak gr. samimiyeti olmaksızın bu millete yalanlarla, AK Parti iktidarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ı iftira, nifak ve fitnelerle, başkalarının talimatlarıyla ortak nesne hazırlamaya çalışacağını zannediyorsan bilesin ki bu budun senin gelişigüzel adımını izliyor."

"Bu budun onlara Cumhuriyetin 100. yılını göstermeyecek"

Salondakilere "Acaba bu Akşener, İmamoğlu'nun yüzünde görmüş bulunduğu 'Rabbi yessir'i Kılıçdaroğlu'nda görmüş olanaklı mi?" diyerek soran Soylu şu ifadeleri kullandı:

"2023 seçiminin akşamı görmüş olacaksınız evinden çıkıp partiye gitmeye yüzü olamaz Kılıçdaroğlu'nun. Tarihin en şişman ama en şişman hezimetini 2023'te Kılıçdaroğlu yaşayacak. Çünkü AK Parti kadroları, Recep Tayyip Erdoğan ve dakika Cumhur İttifakı'yla bu arada bu millete hizmetkar olduğumuz için, bu budun onlara Cumhuriyetin 100. yılını göstermeyecek. Bu kadrolara hem 2023'ü hem 2053'ü bununla birlikte 2071'i gösterecek. Buna inancımız tamdır. Neymiş, bizlere aritmetik soracakmış? Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye, bizlere neyin hesabını soracak? Bu ülkeye günde 30-40 martir geliyordu, neyin hesabını soracak? PKK'yı Türkiye'nin içinde bulunmayan ettiğimizin, mağaralarda gizlenen bu kir örgütün gayrimenkul haricinde da ardında olduğumuzun hesabını mı soracaksın bize? Pısırık pısırık hazırda FETÖ ile teşrikimesai tutarken 'Bütün evren karşımıza çıksa da ego bunları bitireceğim.' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın halis muhlis dünyaya düzlük okumasının hesabını mı soracaksın? Bu ülkede uçağa eklenmek lükstü, zenginler uçağa binerdi. Bugün milletimizin gelişigüzel ortak ferdi iklim yolunun halkın yolu bulunduğu ortak anlayışa getirdiğimizin hesabını mı soracaksın? Bu partinin 81 ile darülfünun açtığının, evlatlarımızın üniversiteye şen sakin gitmelerinin mi hesabını bizlere soracaksın? PKK; Ilısu Barajı'nı, Silvan Barajı'nı, Yüksekova Havalimanı'nı yaptırmak istemedi, bizlere aritmetik soracaksan bunun hesabını sor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ