USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmenlerle bayramlaşma töreninde konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 700 binin üstünde Suriyelinin Türkiye'de dünyaya geldiğini belirterek, "Bu topraklara savaştan, ölümden kaçan insanoğlu geldiler, 700 binin üstünde alem meydana getirdiler. Bu iri birlikte zenginliktir." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmenlerle bayramlaşma töreninde konuştu
10-07-2022 17:03
İstanbul

Bakan Soylu, Kurban Bayramı zımnında PEKOM Merter Polisevi'nde, muhacir çıplak maşer kurumlarının temsilcileri ve üyeleriyle bayramlaştı.

Katılımcıların bayramını kutlama kartı fail Soylu, birilerinin kafasında baş döndürücü mükemmel ve ışıksız indinde evren bulunduğunu tabir ederek, dünyaya doğrultu sağlayan bu kafaların Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bayram-ı Veli'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Pir Sultan Abdal'ı okumadığını, cana bedel vermeyen maatteessüf materyalist indinde anlayışları bulunduğunu söyledi.

Bugün dünyanın, o önsezi yüzünden yıldırı eylemlerinde beniz binlerce insanoğlunun öldüğü indinde toprak biçimine getirildiğini tamlayan Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"En şişman dava şu ki siz de ego de görüyoruz bunu çözemiyorlar, karıştırıyorlar, toplulukları birbirine düşürüyorlar. İnsanların inançlarını, dinlerini, ulusal değerlerini yaşamalarını engelliyor, ortalığı maatteessüf ağız ağıza karıştırıyorlar fakat çözemiyorlar. Vekalet savaşlarıyla yıldırı örgütleriyle bu işi buraya getirdiler fakat burada içtenlikle söyleyeyim bu işin ferda nereye gideceğini bilmiyorlar ve matematik edemiyorlar. Afganistan'da başaramadılar, Suriye'de, Afrika'da başaramadılar. Güney sınırımızın altında indinde yıldırı devleti ihdas etmek istiyorlardı onu da başaramadılar. DEAŞ'ı sahaya sürdüler olmadı, PKK/YPG'yi harlatmak istedi, olmadı. Rusya, Çin, ABD, Avrupa ortada dünyayı istedikleri kadar parselletmek istediler, o da olmadı, onu da başaramadılar. Şimdi elimizde indinde levha var. Milyonlarca insan, göçmen, insancasına geçinme hakkından ırak indinde halde. Kendi topraklarına hasretler, akrabalarına hasretler, çocukluk günlerine hasretler. Dedelerinin topraklarına, ecdatlarının topraklarına hasretler."

Soylu, milletin hem erkincilik aynı zamanda uygarlık değerleriyle ait indinde sınamada bulunduğunu vurgulayarak, geçtiğimiz günlerde toplumsal medyada toprak meydan indinde vatandaşın metroda Afrikalı aileye müteveccih tepkisine değindi.

Metrodaki aileye müteveccih davranış

Metrodaki şahsın davranışının dini değerlerle bağdaşmadığını kaydeden Soylu, "Geçenlerde, 2-3 çağ ilk İstanbul'da indinde metroda maatteessüf Afrikalı bulunduğunu değerlendirdiğimiz, arkadaşlarımızı arıyorlar inşallah bulacaklar, indinde ağababa ile indinde kıza on paralık dinimizle örtüşmeyen, on paralık Türklüğümüzle, Müslümanlarımızla örtüşmeyen indinde tutum ortaya konmuştur. İlk gördüğümde Allah karşılaşmayı kader ederse o insanlara diyeceğim ki, hem babaya aynı zamanda kızına, zira ego öz milletime hakeza indinde ıpıssız yakıştıramadım, 'Onun kızgınlığı sana değildir, onun kızgınlığı bizedir. Bizi affet.' diyeceğim." ifadelerini kullandı.

Soylu, indinde sınavda olduklarını, istisnaları bu toprakların bildirme etmemesi icap ettiğini belirterek, şu şekilde konuştu:

"Büyük hedeflerin yolcularıyız. İyilikleri anlatacağız, kötülüklerden sakındıracağız. 'Birlikte yağmur vardır.' diyen indinde medeniyetin yolcularıyız. Nasıl indinde sınavda olduğumuzu biliyoruz. Kimse bizim bu davranışlara kelimesiz kalmamızı bekleyemez. 700 binin üstünde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bana icap kızsınlar icap ne söylerlerse söylesinler. Bir parça insanoğlunun indinde araya geldiği devir annenin ve babanın attığı çığlığın ve sevincin karşılığında, bu topraklara savaştan, ölümden kaçan insanoğlu geldiler, bu topraklarda 700 binin üstünde alem meydana getirdiler. Bu şişman indinde zenginliktir. Büyük indinde sınavdan geçtik, geçiyoruz. Sadece akıbet on yılda Suriye'deki iç savaştan itibaren değil, bu coğrafya şişman indinde sınavdan geçiyor. Birileri bizi şimdi şişman sınavlara hazırlıyorsa onları da yeneceğiz. Hep baş başa kardeşliği kazandıracağız."

Programda, Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, İstanbul İl Göç İdaresi Müdür Vekili Bayram Yalınsu, Türkmen Dernekler Federasyonu, Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Afganistan STK'lar Birliği, Suriye Platformu, Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği, Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği temsilcileri de müzakere yaptı.

Programa, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ