USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'O zaman siz açığa düşmeyin'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Devletin kayıtlarında mevcut açığa çıkacaktır ama öyleyse siz açığa düşmeyin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'O zaman siz açığa düşmeyin'
23-11-2021 07:54

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 20202 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ile dair firmaların bütçeleri ile bitmeme etti.

Soylu, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un ‘İçişleri Bakanı sorularıma yanıt veremeyerek firar etti yalanını buradan twitter hesabından paylaştığını' belirterek, “Tüm medyası da ayrımsız biçimde sundu, ama çağ balçıkla sıvanmaz. Biz dakika Türkiye'nin uyuşturucu, yıldırı meselelerini konuşacağımıza herkesin bilmiş bulunduğu bizim esasi yönünde bel kemiği mücadelemiz bulunan yıldırı örgütü ve kusur çetelerinin direncini kırmaya müteveccih oluşturdukları isnat hattına TBMM'nin şu salonunun sömürme edilerek yapılması beni üzmüştür. Antalya yangınında neredeydiniz sanarak sorandan, siz nite Fırat'ın doğusunu tezkereden çıkardınız kabil şu demek oluyor ki söyleyecek manzume bulamıyorum. Artık esassız değil, birlikte sinir krizi kûhi bulunduğunu düşünüyorum. Kendi umumi başkanının itirazını izlem etmeyen birlikte anlayışı ortaya koyuyor. Şimdi şu Fırat'ın batısı bu da doğusu: Burası Barış Pınarı harekatı bölgesi. Şu anda Barış Pınarı harekatı alanında hem askerin hem jandarmanın hem polisin bununla birlikte kaymakamlığımızın bulunduğunu görecekler. Ama gözlerini anca öfke bürümüş ki bizi öldürseler, parça lime doğrasalar gönül tokluğu olmayacaklar. Sizin bu sıralarınızda oturanlar rahmetlik Menderes'e aynısını yaptılar, rahmetlik Demirel'e yaptılar, eşinin iç çamaşırını Türkiye'nin politika materyali biçimine getirdiler. Yapanların ayıbıdır. Dünyanın en eksiksiz hanımefendisine yaptılar” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Bakan Soylu'ya tepkime gösterdiler ve Bakan Soylu'nun bozukluk dilemesini istediler.
Soylu, şöyleki konuştu:

“Aynısını rahmetlik Özal, Erbakan, Türkeş'e yaptılar, aynısını Erdoğan'a yaptılar, ihtimal unutmuşsunuzdur Ecevit'i de sömürme ettiler. Ben Türkiye'nin gerçeklerinden bahsediyorum. Kendisinin derk yeteneği olsaydı Fırat'ın doğusu ve batısını anlardı. Sayın Özkoç hala toplumsal iletişim araçları politikası yapmaktadır. Senin ne ayıplar yaptığın ortadadır.”

Bakan Soylu, taşlama etmediğini söyleyerek, meydana getirilen siyaseti eleştirdiğini aktardı. Soylu, Türkiye'ye fariza edenlerin ölüm cezası sehpasına götürüldüğünü kaydederek, “Ne bilirsin cahil. Sen git CHP'nin darbeci politikalarına bak. 15 Temmuz da neler yaptığınıza bak. Bu ülkenin gelişmesini hazmedemeyen HDP'nin destekçisi biçimine getirdiniz CHP'yi. Kılıçdaroğlu, buraya bu müşterilerini kışkırtılmış kılmak düşüncesince burayı çalkalamak düşüncesince göndermiştir” biçiminde konuştu.

Plan ve bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oturuma açıklık verdi.
Soylu, CHP Grup Başkanvekili'nin ayrı, CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun ayrı obje dediğine ayraç fail Soylu, “Senin kafan almaz Sayın Özkoç. CHP'nin kesinlikle Türkiye'ye darbelere getirdiğini çocukluğumuzdan buyana izledik, yaşadık” sanarak konuştu.

Soylu, narkotik ile uğraş konusunda, “İlk evvela FETÖcülerin sonraları örgütlü kusur çetelerinin peşi sıra toplumsal medyada özlük görüşlerini bildirme ettiğini kail kiralık kalemlerin peşi sıra kaldığımız Türkiye'nin narkotik ile mücadeledir. Okul önleri, parklar problemliydi. Zombi kabil ayrıntılar milletin önünden geçiyordu. Doğu ve güneydoğuda PKK'ya uyuşturucudan tecim hakkı vermeyen bunu herhangi birlikte tek narko yıldırıcılık hem özlük gençliğine hamle adına gören Türkiye şişman birlikte uğraş verdi. Kimin ayağına bastıysak FETÖ, kimin ayağına bastıysak PKK, kimin ayağına bastıysak bütünü Türkiye'yi gaye almış gene esbak zamanlarda bulunduğu kabil Türkiye'yi narko terörle suçlamaktadırlar. Böyle birlikte kanıt Avrupa'da ve dünyada yok. Böyle birlikte iddianın sahibi FETÖ ve örgütlü kusur lideri. Peki Meclis nite bunun ardına takılır anlamıyorum yüz kere yanıt verildi. Binlerce kat yanıt verildi. Geçen yıl 10 Haziran'da bu izah yapıldıktan sonraları bizim Narkotik Daire Başkanlığı videoteyp konuşma ile Kolombiya makamları ile iletişime geçiyor ve kime geliyor, bu kılıç buna karışma edelim diyorlar, adli teavün bildirme edilmiyor” ifadelerini kullandı.

Soylu, ‘Hukuk arkamızdan gelir' söylemi eleştirilerine, şöyleki yanıt verdi:

“Biz bu ülkede narkotik ile uğraş ederken elimizdeki eksiksiz enstrümanları kullanmaya çalışıyoruz. Kimi gözaltına alıyorsak, hepsinin ifadelerini, nerede kullandıklarını, ne zaman başladıklarını öğreniyoruz. Sonra bunlarla ilgilendiren analizleri yapıyor. Türkiye'de yüzdelik 48 yöresinde evlerinde narkotik kullanıyor, yüzdelik 28 oranında kullanılmayan binalarda kullanıyor. Biz ev düşüncesince ne yapmalıyız, anneye ulaşmalıyız, kullanılmayan binalarda muhtarlar dedi ki; kullanılmayan binalarda bizlere araştırma görevlisi olun dediler. Bizde kanunun el verdiği seviyede iane ettiğimizi söylüyoruz. 2019'da TBMM'nin almış bulunduğu anayasa değişikliği var. Bir kullanılmayan yapının kesinlikle yıkılacağını gösteriyor. Benim onlara dediğim şu; Mülkiyetle ilgilendiren ağız dalaşı bambaşka birlikte konudur, TBMM'nin oluşturduğu anayasa bambaşka birlikte konudur. Siz valiye bunu söylediğinizde ahbaplık yürür, ama yapının yıkılması Valilik kararıyla yıkılır. Bu mücadelemiz ayrımsız biçimde bitmeme edecektir. Ben burada hukukun üstünlüğünü ortaya koyarsam koyayım siz gene bunu dışarıda ayrımsız biçimde söylemeye bitmeme edeceksiniz.”

Askerlere şehitlik verilmesine dair adına Soylu, “İki er var. Bir tanesi ona üstleri acı et demesine karşın acı etmediğinden ötürü yaralanan asker, kılıç ona şehitlik verdik. Elbetteki talih ayırarak oradaki lazım sonucu verdi. Bunu burada FETÖ ile yaptığımız mücadeleyi özemek ve bu mevzuda hükümeti ve yaptıklarımızı suçlayıcı birlikte bir vaziyete gelmek düşüncesince yaptıklarınız bizim umurumuzda değildir” biçiminde konuştu.
Kayıp silahlar dair Soylu, mecmu 16 tabanca kaybolduğunu kaydetti.

Sezgin Baran korkmaz dair Soylu, “Kendi grubunuzdaki arkadaşlarınıza soracaksınız. Onunla bu arada iş markajcı arkadaşlarınıza soracaksınız, onunla bu arada tün ezanı sefası karşıcı arkadaşlarınıza soracaksınız. Hayatımdaki en onurlu meselesi kusur örgütleri ile mücadeledir” sanarak konuştu.

On bin dolar dair Soylu, “Devletin kayıtlarında mevcut açığa çıkacaktır. Ama öyleyse siz açığa düşmeyin” dedi.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ