USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı’nda karayollarında sıkı trafik tedbirleri uygulayacak

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı tatilinde karayollarında sıkı asayiş tedbirleri alacak. Bayram tatili önceleri ve sonra inanma ve jandarmadan toplanmış 110 bin trafik ekibi/ timi, 208 bin 900 personel fariza yapacak.

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı’nda karayollarında sıkı trafik tedbirleri uygulayacak
27-04-2022 15:14

Yaklaşan Ramazan Bayramı zımnında karayollarında trafik hareketliliği artarken, İçişleri Bakanlığı da tedbirlerini en yukarı seviyeye çıkardı. Bakanlık 81 İl Valiliğine “2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” mevzulu sirküler gönderdi. Genelgeye uyarınca Ramazan Bayramında alınacak tedbirler sefa tatili önceleri 29 Nisan'a başlamış olacak ve 9 Mayıs'a denli sürecek.

Bayram tedbirleri dahilinde kolluk ve jandarma trafik ekipleri ortak denetimler gerçekleştirecek. Jandarma trafik yazık bölgelerinde, taşıt trafiğinin ve kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda da kompozit takımlar tarafından denetimler artırılarak, duraç ihlallerinin en aza indirilmesi ve bu sayede kalımsız kazaların önlenmesi sağlanacak.

Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcıları da denetimde olacak

Bayram boyunca trafik tedbirlerinin durumunda denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara alelacele dahil edilebilmesi amacıyla; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bilhassa iktisap etmek kıl payı Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, hepsi ilbay ve kaymakamlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Jandarma Genel Komutanlığı Komutan Yardımcıları ve Daire Başkanları, il/ilçe emniyet/jandarma başmuallim ve komutanları sahada olacak. Özellikle kazaların yoğunlaştığı ilçe kara noktalarında ve güzergahlarda tahsil edilen trafik tedbirleri uygulamasının yanı esna arttırma tedbir gereksinimi olup olmadığının tespiti ve denetimi düşüncesince sefa tatili boyunca; 30 Polis Başmüfettişi, 4 Jandarma Başmüfettiş / Müfettişi, 22 Jandarma Denetleme üyesi iktisap etmek kıl payı 56 denetmen görevlendirildi.

Hız denetimleri ve açıktan denetimler artırılacak

Ramazan Bayramı boyunca hızdan kaynaklı kazaların önlenmesine müteveccih denetimlere ciddilik verilecek. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde Mobil Radar Araçları ve Elektronik Sistemlerle himmet denetimleri artırılacak. Özellikle yerleşme yerlerinde ve kavşaklarda müesses mevcut KGYS'lere ilgilendiren kameralar kullanılarak cep telefonu, itimat kemeri, al erke ihlalleri belirleme edilecek.

Trafik ekiplerinin, bilhassa kazaların koyu bulunduğu yazık güzergahlarında “görünür” olmaları sağlanacak.
Kazaların yoğunlaştığı alanlarda sürücüler üstünde denetleme hissinin artırılması amacıyla güzergah üstüne yerleştirilen “Maket/Model Trafik Ekip Aracı” uygulamasına bitmeme edilecek. Helikopterler, drone ve İHA şekli iklim taşıtlarıyla açıktan meydana getirilen trafik denetimleri, sefa boyunca artırılacak. Bu denetimler polis/ jandarma birimlerince kompozit takımlar tarafından yazık sahası gözetilmeksizin hepsi ili kapsayacak halde gerçekleştirilecek.

Araç antre çıkışlarına sınırlama

Terminal ve destur sunulan bölgeler haricinde otobüslerin kalkışlarına destur edilmeyecek. Otobüslerde, çırçıplak personellerle denetimlere bu sefa da bitmeme edilecek. Denetimlerde 05.00 - 07.00 saatleri ortada gezi şeklinde bulunan şoförler taşıt dışına çağırma edilerek lazım kontroller yapılacak ve uykusuzluk yahut iğbirar belirtisi yayınlayan sürücülerin taşıt haricinde dinlenmeleri sağlanacak.

Tarım araçlarının, ağırbaşlı tonajlı taşıtların namünasip kendisine ve trafik yoğunluğunun yaşandığı saatlerde trafiğe çıkmasına destur edilmeyecek. Mevsimlik ekincilik işçilerini haiz kara yolu araçlarının, 24.00-06.00 saatlerinde şehirlerarası gezi yapmalarına destur verilmeyecek. Tarımsal faaliyetlerin koyu kendisine yapıldığı alanlarda kara yolu üstünde tarımsal zirai araçlar, traktörler, biçerdöverlerin namünasip kendisine trafikte seyretmeleri engellenecek.

Trafiğin yoğunlaştığı güzergahlarda icap görülmesi şeklinde trafik ünite amirlerinin emri ile ağırbaşlı tonajlı taşıtlar ve ekincilik araçları, trafik yoğunluğu sona erinceye denli akla yatkın yerlerde arızi kendisine bekletilecek. Yolcu ve pırtı taşımacılığı işleyen kamyon, çeken ve otobüs cinsi vasıtaların takometre ihlalleri, sigorta ve kontrol muayeneleri titizce yapılacak.

Motosiklet ve motorlu çiftteker denetimleri sıklaştırılacak

Gerek ferdî gerekse aşçı ve market kıl payı işletmelerin, müşterilerine kuryeler tarafından hizmetlerini arttırmalarına ilişkin kendisine motor ve motorlu bisikletlerin trafikte henüz çok arazi almış bulunduğu noktalarda denetleme yapılacak. Kontrollerde, motor sürücülerinin sığır şeridi ve erke ihlali, piyon yolu üstüne çıkma, elverişsiz yönde taşıt kullanması kıl payı duraç ihlalleri ile tescil plakasız, güdücü belgesiz ve kasksız kendisine taşıt kullanıp kullanmadıkları denetlenecek.

Modifiye edilmiş vesait ile namünasip susturucu ve erke donanımları mevcut araçlara müteveccih düzenlilik ekipleriyle baş başa denetleme yapılacak ve belirleme edilen vesait trafikten men edilerek muayeneye irsal edilecek. Alkol ve narkotik tesirinde taşıt kullananlara müteveccih denetimlere ciddilik verilecek.

Denetimlerde beniz yüze iletişim

Denetimler boyunca yurttaşlar ile beniz yüze haberleşme kurularak himmet sınırlarına uymaları, ön ve art koltukta itimat kemeri takmaları, taşıt kullanırken el telefonu kullanmamaları, sığır şeridi ve izleme kurallarına uyma etmeleri ile baş başa gezi üresince konsantrasyonlarının dağılmaması, uykusuzluk ve yorgunluğa huzur koyuverme vererek gezi etmeleri hikayelerinde bilgilendirmeler yapılacak.

"Bayramınız kemerli olsun"

İçişleri Bakanlığı başkaca trafikte itimat kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve taşıt içi itimat kemeri önemini “Bayramınız Kemerli Olsun” Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bir Hareketine Bakar Hayat” mottoları ile nazarıitibar çekecek. Mottoların bağlanmış bulunduğu billboardlar asılacak, toplumsal komünikasyon araçları ve matbuat neşriyat organlarından faydalanılacak.

 

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ