USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İDDEF, zorluklara rağmen milyonlara umut oldu

İDDEF, 2021 senesinde da tesirini sürdüren koronavirüs salgını ve ayrışık zorluklara rağmen dünyanın ciharıyek yanı sıra pedagoji bilimi ve insancasına iane çalışmalarını artırarak milyonlarca kişiye ulaştı.

İDDEF, zorluklara rağmen milyonlara umut oldu
30-12-2021 17:50

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 2021 senesinde İslami ve insanca görev emekleri icra ettiği 40 dünya 253 alanda hayırseverlerin desteği ile cami, mescit, fakülte ve ev düz yazı yazar su kuyusu açarak gıda, acele yardım, ramazan ve kurban organizasyonu gerçekleştirdi. İDDEF ayrımsız sürede Türkiye'de meydana mevrut baskın ve coşkunluk kabilinden natürel afetlerde devletin ait kurumlarıyla koordineli namına iane emekleri yaptı.

“5 milyon insana hayırseverlerimizin desteği ile ulaştık”
İDDEF'ten 2021 faaliyetleriyle ait meydana getirilen açıklamada, “Yaklaşık dü senedir dünyayı sağ esen bu arada konuşu ve içtimai yönden menfi etkileyen Covid-19 pandemisiyle topyekün savaşım ederken hayırseverlerimizin, ekiplerimizin ve gönüllülerimizin desteği ile çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. 2021'de tamamı tedbirlerimizi alarak özellikle Ramazan ve Kurban organizasyonlarımız edinmek kıl payı sene süresince sahada namına asıl gerekseme sahiplerinin kapısını çaldık. Her sene bulunduğu kabilinden bu sene da tahsile ulaşamamış ve insanca desteğe eksikli 5 milyon insana umut olmaya çalıştık. Yardıma eksikli kardeşlerini bekâr bırakmayan tamamı hayırhah bağışçılarımıza içtenlikle teşekkürname ederiz” denildi.

İDDEF'in 2021 senesinde gerçekleştirdiği icraat şöyleki sıralandı:

Eğitim
İDDEF, esas amacı doğrultusunda İslam dünyasının en iri problemi bulunan eğitimin emeksiz ulaşılabilir, birinci sınıf ve sürdürülebilir duruma gelmesi düşüncesince çalışmalarına bitmeme ediyor. Yoksul kullanmakta olanları parasız tahsile kavuşturan federasyon, bu kapsamda ayrışık sebeplerle pedagoji bilimi alamayan gelişigüzel Müslüman'ın İslam'ı en dobra biçimde öğrenmesi, bilimsel ve fenni tahsile ulaşması düşüncesince 2021 senesinde da 40 ülkede, 100 pedagoji bilimi merkezi ve 80 medresede 400'ün üstünde öğretmen ile 10 bine andıran tilmiz ile pedagoji bilimi seferberliğini sürdürdü. Federasyon gelişigüzel dünkü eğitim-öğretim periyodunun başlangıcında bulunduğu kabilinden 2021 senesinde da “İlme Kalem Ol” sloganıyla binlerce öğrenciye pedagoji bilimi seti dağıttı.

Kalıcı eser
“Geleceğe Eser Bırak” sloganıyla dünkü medrese, külliye ve mescitler düz yazı fail federasyon, bilgi öğrenim fail öğrencilerin temiz, şen ve emniyetli müşterek ortamda İslami ve fenni bilimler ve hafızlık okuması, semt Müslümanlarının ise ibadeti düşüncesince hayırseverlerin bağışlarıyla 2021 senesinde mihman im namına 30 medrese, mescit, cami ve külliye temeli attı. İdlib'in altı ayrı sahasında 610 briket ev düz yazı ederek harp mağduru ailelere doğrulama fail federasyon, başkaca Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun 27 sahasında su kuyusu, gündüz enerjili canlılık ve tarım, fakülte ve mescitten oluşan kalıp karye projesini yaşama geçirdi.

Acil yardım
İDDEF, Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlar'a derece gerekseme sahiplerine yardımda bulunurken iç harp ve natürel kıyamet kabilinden nedenlerle insanca buhran yaşanmış bulunan devletlere acele iane çalışmalarını gece gündüz sürdürdü. Türkiye'de ve dünyada sene süresince acele iane faaliyetleri gerçekleştirilirken, dünyanın ayrımlı diyarlarındaki arbede ve kıyamet bölgelerinde mevcut mazlum ve kıygın 294 bin insana hayırseverlerin yardımları ulaştırıldı. Ağustos ayında Antalya özellikle edinmek kıl payı onlarca şehirde çıkan orman yangınlarıyla dahil çalışmalarına ve acele iane faaliyetlerine dayanak bulunan İDDEF, besin katkısı yaparak yangınlardan etkilenen ormanlar düşüncesince Bir Fidan Bin Orman ağaçlandırma kampanyasını yaşama geçirdi. Batı Karadeniz'de yaşanmış bulunan baskın ve su baskınlarından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi düşüncesince alana geçiş fail federasyon ekipleri, apiko gıdadan içmece suyuna, çocuk mamasından hıfzıssıhha setine derece nice gerekseme listesindeki malzemeyi AFAD eş güdüm merkezlerine doğrulama etti. İsrail'in Ramazan ayında Gazze'ye müteveccih gerçekleştirdiği saldırılarda acele iane seferberliği anons edilerek kısaca 12 milyon lira destekle gıda, nakdi yardım, yakıt, iane kolileri, tıbbi malzeme, ilaç, su tasfiye tesisi ve kusursuz kuvvetli 5 skor cankurtaran katkısı yapıldı. İDDEF başkaca saldırılar zımnında yıkılan ev ve mihman asar düşüncesince harekete geçerek Gazze Kalkınma ve İyileştirme Projesiyle tamirat ve düz yazı emekleri yaptı. Suriye'deki savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan ve hayat savaşı verdikleri düğün şehirde ciddi şita şartlarından menfi etkilenen Suriyeli kıygın ailelere besin katkısı yapıldı. Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da alevlenmiş çatışmaların yaşandığı yerlere Türkiye'den iane ulaştıran federasyon, Tigray, Amhara ve Afar bölgelerinde iç savaştan etkilenen bireylere müteveccih besin kumanyası dağıttı. Son yılların en iri insanca krizinin yaşandığı Afganistan'a acele iane çalışmalarını bitmeme ettiren federasyon, Bangladeş'te Arakanlı sığınmacıların kalmış bulunduğu kamptaki yangında gelişigüzel şeyini kaybeden Müslümanların yaralarını baştan sona beraberce sararak azık ulaştırdı. Balkanlar ve Afrika'da sünnet merasimleri düzenleyen federasyon, gerekseme sahibi ve babasız evlatları sünnet ettirdi. İdlib, Yemen ve Gazze düşüncesince ‘İyilik Isıtır' sloganıyla başlatılan 2021- 2022 devri iane kampanyası kapsamında ise şita katkısı yapılmaya bitmeme edilirken, mihman ve derinlemesine vadeli planlar de üretiliyor.

Su kuyusu
Dünyanın en iri nimeti ve hayat deposu bulunan suyu Afrika ve Asya'daki bireylere yansıtmak düşüncesince hayırseverlerin bağışlarıyla binlerce su kuyusu açan federasyon, 2021'de açmış bulunduğu bin 115 su kuyusu ile 400 bine andıran insanı parlak suya kavuşturdu. Su kuyularıyla bu arada Gazze'de açmış bulunduğu Su Arıtma Tesisi ve Çeşme projesiyle günce 40 bin litre parlak su sağlanırken, şu anne derece dünyanın ciharıyek indinde oluşturulan su kuyularından 2 milyona andıran insan yararlanma etmeye bitmeme ediyor. Su kuyusu açılış faaliyeti düşüncesince hazırlanmakta bulunan su fonu modülü ile su kuyularının ne ülkede ve ne tiple açıldığı bağışçıya gösterilerek su kuyuları hâlâ transparan ve aceleci tamamlanıyor.

Afrika dikme projesi
Federasyon, Afrika kıtasında fakülte ve yetimhanelerinin bahçesi ve etrafı özellikle edinmek kıl payı gerekseme mahsus alanlarda hayırseverlerin desteği ile dikme dikimi yapıyor. Burkina Faso, Nijerya, Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Uganda ve Tanzaya'da ‘Bir Fidan, Bin Orman' anlayışıyla içtimai yazık planlarına imza atan İDDEF, limon, mango ve muz kabilinden fidanlar dikiyor. Toprakları ve kişilerin umutlarını yeşertmek hedefiyle 2020 senesinde dikilen fidanlar dikme olup kâr verecek duruma gelmiş şekilde alanı yeşile bürürken, bağışçıların adını yada seçtikleri adı vererek dikme projesini kararlılıkla sürdüren federasyon, 2021 senesinde binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Ramazan iane faaliyetleri
İDDEF, “İyilik Seninle” sloganıyla gerçekleştirdiği 2021 Ramazan iane emekleri kapsamında hayırseverlerin desteği ile Türkiye özellikle edinmek kıl payı 40 dünya 150 alanda 398 bin 850 insan düşüncesince iftar vakti vakti yemeği verdi. Ramazan ayında hayırseverlerin zekat, fıtır sadakası ve azık yardımlarını mazlum ve kıygın ülkelerdeki gerekseme sahibi bireylere ve eksikli öğrencilere ulaştıran federasyon, 51 bin 270 aileye azık katkısı yaptı. 43 bin zekat yoksul, mektepli ve yetime bağışçıların emaneti bulunan zekat ve fitreleri yegâne on paralık doğrulama fail federasyon, Suriye, Yemen ve Gazze kabilinden acele buhran bölgelerine de ciddilik vererek 138 bin insana ısıdam iftar vakti vakti yemeği ve azık katkısı dağıttı. Ermenistan'ın saldırılarından zaferle çıkan Azerbaycan'ın Karabağ alanına revan federasyon, martir aileleri ve gazileri görüşme yazar Ramazan'ın coşkusunu paylaşarak hediyelerle kardeşliği pekiştirdi. İDDEF başkaca hususi müşterek çalışmayla Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki ecdadı unutmayarak Bo-Kaap Müslümanları ve Osmanlı menşeli ailelere ulaştı.

Kurban organizasyonu
2021 taşınmazlar dışı gerekli kurban organizasyonunu ''Kardeşinle Kurbanını Paylaş'' sloganıyla oluşturan İDDEF hayırseverlerin vekalet kanalıyla dengesiz etmiş bulunduğu 71 bin 734 pay kurbanı Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 40 dünya 264 alanda 3 milyon 521 bin asıl gerekseme sahiplerine ulaştırdı. 12 senenin verdiği güvenlik ve tecrübeyle nazar boncuğu ara bulucu kurumla emek vermeden kurbanlıkları geçmiş vasıtasız keserek dağıtımını bitiren federasyon, çalışmalarını devletlere revan ekipleri ve domestik görevlileriyle gerçekleştirdi. Kurban Bayramı'nın artağanlık ve coşkusunu Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu'ya haiz federasyon, İslami kökler ve kaidelere layıkıyla gerçekleştirdiği programda kurbanlıkları baytar kontrolünden geçirerek bireylere ağırlama etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ