USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İdrar kanalı darlığı 15 yıl hayatını kabusa çevirdi

Adana'da idrarını yapmakta meşakkat çekici müşterek eş bunu utanıp senelerce kocasına fark söyleyemezken 15 yıl sonraları gittiği hastanede hacet kanalı darlığı tanısı konup, dar bulunan bölüm kesilerek ağzından tahsil edilen müşterek dokunun buraya dikilmesiyle sağlığı

İdrar kanalı darlığı 15 yıl hayatını kabusa çevirdi
24-04-2022 10:04

Leyla Şahin (42) bundan 21 yıl evvela hususi düzenlilik görevlisi bulunan Nuri Şahin (52) ile hayatını birleştirdi. Şahin'in bu evliliğinden 4 evladı oldu. Ailesiyle giriş başa bahtiyar ortak hayat devam eden Şahin'in hayatı, 2007 senesinde yaşamış bulunduğu gereklilik yapamama ve zorlanmaya başlamasıyla kabusa döndü. Şahin, önceki ilkin utandığı düşüncesince yaşadıklarını benzeri bile kimselerle paylaşamadı, fakat esenlik problemi giriş edilemez ortak noktaya erişince bu halini eşine anlattı.

Nuri Şahin, eşine kesif pıtrak su içmesini salık mektubu etti, fakat bu da hal olmadı. Leyla Şahin'in hali elan da kötüleşince çift, hastanenin şeklini tuttu. Buradaki hekim Şahin'e; ‘kemik eğriliği' tanısı koydu ve ameliyata aldı. evvel değme nesne yolundaydı, fakat ortak hafta sonraları gine ayrımsız sorunları yaşadı Şahin. Bir bambaşka hekim ona; gereklilik kanalında sıkıntı bulunduğunu belirtip, ameliyata aldı ‘sonda' tedavisi uyguladı fakat güzeşte 15 yılda derdine çıkar yol bulamadı.

Son ortak umut, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvuran Şahin, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Değer kabilinden otama dibine alındı. Yapılan faaliyetler daha sonra Şahin'in gereklilik kanalında dar bulunan kısmı kesildi; namına de dudak içerisinden tahsil edilen zerre dikildi. İdrar kanalı genişletilen Şahin, kısaca 2 hafta devam eden ortak tedavinin arkası sıra gereklilik yollarındaki sonda da çıkartılarak hastaneden taburcu edildi.

Leyla Şahin, “İdrarımı yapmakta zorlanınca önceki ilkin bundan giriş döndürücü utanmıştım. Eşim bile tek hiç kimseye bu sorunumu anlatmadım, fakat daha sonra durumum kötüleşince kocama derdimi anlattım. O da bana; ‘Sık kesif su iç' sanarak tavsiyede bulunmuş oldu fakat hakeza olamayacağını biliyordum. 15 yılda 5 el faaliyetler oldum ve değme faaliyetler sonrası hoppadak ortak hafta geçim buldum, daha sonra baştan sona başa dönmekten yorulmuştum” dedi.

"Allahım canımı al da kurtulayım"

Şahin, “Yeniden sağlığıma buluşmak düşüncesince gitmedik hastane, çalmadık bap bırakmadık fakat hiçbiri derdime çıkar yol olamadı. Kimi hekim kişileştirme koyamadı, birtakımı otama edemeyeceğini söyledi. 15 senedir derdime çıkar yol arıyordum. Yaşadığım gerilim ve ruhsal gerilim zımnında eşim ve çocuklarımla daima tartışıyordum. Bazen oturduğum yerde ağlayıp, ‘Allah'ım canımı al da kurtulayım' sanarak yakarıyordum. Çok güç günlerdi” ifadesini kullandı.

Rahatsızlığı zımnında eve kapanıp kaldığını, tek yere gidemediğini özetleyen Şahin, “Dışarı çıksam da soluğu bulduğum önceki tuvalette alıyordum. Sık kesif wcye gitsem de selamünkavlen katre idrarımı yapabiliyordum. Bu gidişat beni giriş döndürücü yıpratıyordu. Moralim ve de psikolojim allak bullak oluyordu. O denli güç eyyam geçirmiştim ki, öz kendime; ‘Çık kendini damdan aşağıya at da kurtul' söylediğim üstelik oldu. Çok güç ortak durum. Allah hiç kimseye hakeza zahmet vermesin” dedi.

Utanıp da problemi gizlemesinler

Son 15 yılda 6. el ameliyata girdiğinde telaşlı olduğunu, fakat 2 hafta devam eden ortak otama daha sonra baştan sağlığına kavuştuğunu ve şu anda kendisini giriş döndürücü güzel hissettiğini dile getiren Şahin, “Benimle ayrımsız vaziyette bulunan kadınlar, katiyen utanmasınlar ve sağlıklarını boşlama etmesinler. İyi ortak doktora mı emsal gelmedim, Rabbim beni mi sınıyordu bilmem fakat 15 yıl bu çileyi çektim. Buna da şükür” yorumunu yaptı.

Nadir tanıdık ortak hastalık

Doç. Dr. Mutlu Değer, “Hastamızın; gereklilik yapamama, kesif pıtrak wcye gitme ve idrarını yaparken zorlanma şikayeti vardı. Yaklaşık 15 senedir da bu hastalıktan yana muzdaripti. Tanısı geç konulmuş ortak hastaydı. Bize başvurduktan sonraları meydana getirilen araştırmalar daha sonra namına gereklilik kanalı darlığı tanısı koyduk. Bu iyice eşsiz hasıl ortak maraz bulunduğu derece tanısı da iyice güç konuluyor. Bu sebeple tedavisi de eşsiz merkezlerde yapılabiliyor” dedi.

Değer, “Biz bu hastamıza tanılama koyduktan sonraları dudak içerisinden ortak zerre alarak, ağızcıl mukozayı kullanarak, gereklilik kanalı darlığını otama ettik. Ameliyattan sonraları da sondasını çıkarttık. Tüm bu faaliyetler daha daha sonra hastanın şikayetlerinin azaldığını belirleme ettik ve bu da bizi bahtiyar etti. Kadınlarda gereklilik kaçırma, gereklilik yapamama derece hallerde bundan utanıp gizliyorlar. Bu giriş döndürücü kusur bulunduğu derece tanılama ve tedaviyi de geciktiriyor” ifadesini kullandı.

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ