USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın kahraman habercisi’ ödülüne layık görüldü

Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi kabilinden planlı ‘Haber Kameramanları' ödülleri sahiplerini buldu. Törende İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'deki gümrüksüz çiftliğinin katabolizma çalışmalarını görüntülediği düşüncesince zedel

İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın kahraman habercisi’ ödülüne layık görüldü
10-01-2022 23:53

Siyaset, iş, sanat, spor ve iletişim araçları dünyasının ehemmiyetli isimlerinin ağırlandığı programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı. Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle, darülfünun öğrencilerinin anketle belirlediği 2021 senesinde yayınlanmış, hafızalarına arazi etmiş duyum ile sütun ve monitör dünyasından özen çekici adlardan değerli bulduklarına oy verdi. Ankette öne çıkan adların mükâfatlandırmak düşüncesince ‘Haberin Kahramanları' adlı ödül töreni düzenledi. Törende İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'deki gümrüksüz çiftliğinin katabolizma çalışmalarını görüntülediği düşüncesince zedelenmek edilen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu senenin en kahraman habercisi ödülüne, Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan ise senenin en değerli eş iktisat gazetecisi ödülünü layık görüldü.

“Çirkin bir saldırıya uğradı”

Törende mütekellim Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öncelikle gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlama kartı ediyorum. Bağcılar Belediyesi olarakta bu sene 2'ncisini yapmış olduğumuz ‘Haberin Kahramanları' ödül töreninde bu tün ezanı birlikteyiz. mükafat borç topu topu gazetecileri kutlama kartı ediyorum. Zor koşullar altında akıllıcasına habere iktiran etmek düşüncesince bir uğraş içerisindeler. İHA Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan'ın çiftçiliğini görüntülerken de biçimsiz bir saldırıya uğradı. O da bu tün ezanı burada ödülünü almış oldu. Ben namına gine esbak olsun dileklerimi iletiyorum. Bir henüz göz boncuğu muhabir arkadaşımın da hakeza bir saldırıya sunulan kalmamasını dilek ediyorum” dedi.

“Gönül isterdi ki dobra yaptığımız haberlerle ödül alabilmek”

Ödül töreninden sonraları konuşarak saldırıdan sonraları yüzünde iz kaldığını kail İhlas Haber Ajansı Kocaeli Muhabiri Mustafa Uslu, “Benim düşüncesince aşırı dobra bir duygu. Bu mesleğe önceden filhakika bir ödül alabilmek düşsel ile bu mesleğe başlıyoruz. Ama anahtar isterdi ki dobra yaptığımız duyum ile ödül alabilmek. Bu ödüle layık görenlere aşırı teşekkürname ediyorum. Başımızdan bitik bir olay geçti. Hiçbir meslektaşımın yaşanmasını istemediğim bir olay geçti. Biliyorsunuz Lütfü Türkkan'ın çiftliğinde katabolizma çalışmalarını döşemek düşüncesince alana gitmiştim. Daha sonraları çekimi yaparken yanıma 4 isim geldi ve ve çabucak kalay facia bana saldırdı. Elimde drone bulunduğu düşüncesince gazeteci olduğumu anladılar. Ne bulunduğunu güçlü anlamadım. Kendimi çabucak yerde buldum. Sonra yerde tekmelemeye ve vurmaya bitmeme ettiler. Daha sonraları da onlar gözaltına alındı, ego hastaneye kaldırıldım. Yüzümde geçmeyecek bir iz oluştu” sanarak konuştu.

“Eşimin saldırıya uğradığını ego İHA'nın genel ağ sitesinde gördüm”

Çok çetince eyyam geçirdiğini tamlayan Mustafa Uslu'nun benzeri Aslı Sena Uslu, “Hepimiz düşüncesince aşırı çetince zamanlardı. O zamane ego Konya'daydın eşimin saldırıya uğradığını ego İHA'nın genel ağ sitesinde gördüm. Benim düşüncesince aşırı bitik bir durumdu. Ulaşamadım tanımada gelemedim o zamane evli değildik. Geçmeyecek sandığım günlerdi benim düşüncesince ama geçti. Yeni sayfalar açtık, aşırı dobra insanlarla tanıştık. Ama her daim dedim ki bari bunları yaşamasaydık” ifadelerini kullandı.

“Mesleğin ehemmiyetli aşamalarını biricik on paralık çıkarak bu yere geldik”

Ödüle layık gören gençlere teşekkürname fail Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan da, “Gerçekten tığ ustalarımız ve hocalarımız çeşidinden yetiştirildik ve mesleğin ehemmiyetli aşamalarını biricik on paralık çıkarak bu yere geldik, ayrışık ödüller kazanıyoruz. Bizden sonraları bu noktayı zamane borç ve standardını henüz dobra bölgelere taşıyacak çoluk çocuk çeşidinden ödüle layık karşılaşılmak iri haysiyet hakkıyla hepsine aşırı teşekkürname ediyorum” halinde konuştu.

Sümeyye İnal - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ