USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHA muhabirleri ve kameramanı enkaz altında kalan fotoğrafları sahiplerine teslim etti

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri ve kameramanı, Hatay'da enkaz altından çıkarılan ve malikleri düşüncesince içsel kıymeti baş döndürücü faziletli bulunan fotoğraf albümünü, depremden sağlıklı kurtulan sahiplerine teslim etti.

İHA muhabirleri ve kameramanı enkaz altında kalan fotoğrafları sahiplerine teslim etti
14-02-2023 15:07
Depremin en koyu hissedildiği illerinden bir tanesi bulunan Hatay'da kontrol istirdat faaliyetleri 9'uncu gününde de bitmeme ediyor. Haber emek harcaması düşüncesince enkaz sahasına revan ve orada bir kadro fotoğraflar bulan İHA muhabirleri ve kameramanı, enkaz başlangıcında bulunan komşuları yardımıyla fotoğrafların sahiplerine ulaştı. Fotoğrafları kolluk ekipleri eşliğinde teslim alan muhabirler ve kameraman, sahipleriyle iletişime geçerek bulundukları pozisyona akıllıca cereyan etti. O tam enkaz altında kalan eşinin anası ve kardeşleri düşüncesince bahtiyar bilgi gözleyen Avukat Alper Delice, depremde yaşamını kaybeden ana ve babasına ilgilendiren bulunan teslim almış olduğu fotoğrafların kendileri düşüncesince tinsel anlamda aşırı kalburüstü bulunduğunu ve bu çirkin günlerde az buçuk da olsa bahtiyar hissettiklerini tabir ederek, fotoğrafları namına teslim fail İHA muhabirlerine ve kameramanına gözyaşları eşliğinde sarılarak, teşekkürname etti.

“Tek sığındığımız bekçi Allah, Allah-u Teala bizlere bu anlamda bir avlu bahşetti”

Kahramanmaraş merkezli depreme verilen kaldıklarını ve bu yüzyılın felaketinde ayrımsız sitede oturmuş olduğu ana ve babasını kaybettiğini tamlayan Delice, “Onları kurtaramadık. Annemizi ve babamızı maatteessüf ellerimizle defnettik ancak ayrımsız sitede oturmamıza karşın ben, eşim ve çocuğumla kurtuldum. Bir nevi gazi kabilinden kurtulduk. Yaralarımız, berelerimiz mevcut ama hamdolsun eşim ile çocuğum iyi. Kendi imkanlarımızla kurtulduk. 4 çağ enkazda kaldım. Allah baht etti yaşayacağımız gün, içeceğimiz su ve soluyacağımız iklim varmış. Büyük bir felaket. Memlekette gelişigüzel devir esenleme verdiğimiz, slm dediğimiz ve telefonla konuştuğumuz eşimiz, dostumuz, akrabalarımız, iş arkadaşlarımız, canlarımız, kardeşlerimiz, babamız ve anamız ölüm eti. Aynı sitede gelişigüzel devir birbirimize kemirmek alıp verdiğimiz komşularımız ölüm etti. Manevi şekilde iri bir yadımlama yaşıyoruz. Tek sığındığımız bekçi Allah, Allah-u Teala bizlere bu anlamda bir avlu bahşetti” dedi.

“Mutlu anılarımızın olması ve bunlara gelişigüzel devir bakabilecek olmamız bizim düşüncesince devlet verici”

Fotoğrafların namına eriştiği düşüncesince bir nebze de olsa bahtiyar bulunduğunu ama kendileri düşüncesince rüçhan şekilde üzülecek henüz iri sıkıntıları bulunduğunu dile getiren Delice, “Eşimin de enkazda annesi, bir kız ve bir koca kardeşi edinmek az daha 2 kardeşi enkaz altında. Hala bilgi alınamıyor. Daha iri sıkıntılarımız, üzüntülerimiz mevcut ama aha bu da bizlere bir avunan oldu. Bu anlamda lüzum istemez insanoğlu maksadıyla bazısı mutluluklar yapmaya çalışıyor. Bazı şeylerimizin kaybolduğunu, bir henüz ulaşamayacağımız anılarımızın bulunduğunu fikren sıkıntı yaşıyoruz ve bunları konuşuyoruz. Tabii dernek albümümüzün anca yahut hakeza bulunduğunu öğrenince en azından bir numara adım yakınlarımızla bu arada bulunan bahtiyar fotoğraflarımızın, bahtiyar anılarımızın olması ve bunlara gelişigüzel devir bakabilecek olmamız bizim düşüncesince devlet verici. Bunu bizlere getirdiğiniz düşüncesince de size başkaca teşekkürname ederiz” diyerek konuştu.

“Biz bu topraklarda doğduk, tek vazgeçme etmedik bu toprakları”

Depremi en koyu hisseden illerden bir tanesi bulunan Hatay'ın baştan düz yazı edilmesi düşüncesince hususi ilgiye gereksinimi olduğuna dikkati çekici Delice, “Hatay'ın baştan taayyüş döndürülmeye, bir hastanın yataktan kaldırılması düşüncesince doktorların efor gider etmiş olduğu kabilinden devletimizin eksiksiz birimlerinin burada efor gider etmesine ihtiyacımız var. Sebebi şu; kılıç bu topraklarda doğduk, tek vazgeçme etmedik bu toprakları. Burada binlerce, beniz binlerce misafirimiz bulunmasına karşın vazgeçme etmedik. Yine vazgeçme geçirmek istemiyoruz. Ama bir dikili ağacımız da kalmadı. Tabii kendimizi lüzum istemez önümüzdeki endamsız proses ortamında bir avlu kurmaya çalışacağız. Buralara gene başlamak istiyoruz, buralar Türk yurdu. Bu Türk memleketlerini artırmak istemiyoruz. Bu nedenle devletimizden, ülkemizi yönetenlerden hususi istirhamımızı anlatmak istiyorum. Hükümetler sağlık geçer, insanoğlu sağlık geçer, yöneticiler sağlık makbul ama bu topraklara Türkiye'nin aşırı iri gereksinimi var. Bu topraklar serhat şehirdir. Türkiye'nin güvenliği bu serhat şehirlerden geçiyor. Son 4-5 senedir yaşanmış bulunan eksiksiz sıkıntıları kılıç çektik. Depremlerin, bombaların, saldırıların, patlamaların ve iç karışıklıkların bütünü buradan geçti” ifadelerini kullandı.

“Ata topraklarımızı vazgeçme etmeyeceğiz, geleceğiz”

Delice, Türkiye'nin ilkin Hatay kabilinden serhat şehirlerine aşırı gereksinimi bulunduğunu vurgulayarak, laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Bu şehirlere hususi dikkat göstermesi gerekiyor. Biz devlet, vatan, millet, yer sevgisiyle büyüdük. Ata topraklarımızı vazgeçme etmeyeceğiz, geleceğiz. Geldiğimizde sevdiklerimizi bulamayacağız. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz ama en azından burada baştan berhayat kızarmak bizlere avunan olacak. Bu anlamda özelde Hatay, genel anlamda eksiksiz Türkiye'nin bu yaşanmış bulunan felaketten ibret çıkarmasını dilek ediyoruz. Milletimizin başı salim olsun, devletimiz mevcut olsun.”

Muhammed Musab Gümüşer - Gürkan Sayın - Doğukan Gürel

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ